bassy Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 nieduży ale cieszy zwłaszcza że wziął na 60m i z powierzchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warciak Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 gratulki @ bassywidze ,że coraz większe zainteresowanie łowieniem z powierzchni co mnie niezmiernie cieszy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Do łowienia z powierzchni wdrażam się od ubiegłej zimy a w sezonie przekuwam teorię na praktykę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warciak Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 ja na powierzchni jestem już dość długo i teraz myślę nad dozbrojkami w przynętach typu top water ostatnie 2 wyjazdy mimo kilkunastu brań zakończyły się klęską ani jedna ryba nie znalazła się choćby blisko pontonu,może spowodowane jest to pobieraniem pokarmu ale wątpię. p.s. ładne fotki gratulacje, ten mały szczupak jest pięknie ubarwiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 nieduży ale cieszy zwłaszcza że wziął na 60m i z powierzchni FIU FIU na 60m, chyba muszę to gdzieś zobaczyć na żywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 teraz z niecierpliwością czekam na jakiegos potwora:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warciak Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 dzisiejsze 30 pare z warty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirat Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Łagna gęba Warciak pozdrawiam. PS. Co tam na powierzchni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warciak Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 @mirat czekam aż się trochę ochłodzi mam dosyć pustych brań i jest za dużo roślina w przyszłym tygodniu chcę odwiedzić to starorzecze gdzie ilość przechodzi w jakość dam znać czy coś się dzieje ??pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirat Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 OK to czekam na relacje.Kiedyś musi się poporawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Nie no Warciak i Ty mówisz że gdzieś dla ciebie jest za dużo roślin .Fajna paszcza....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Dzisiaj melduje sie o 6:30 nad woda. Przez pierwsze pol godziny - nic. Potem maly okon. Za nim fajna 30ka, moj nowy PB Jeszcze jeden sredniawy i koniec zabawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rutt Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Nie wiem gdzie napisać mini relacje z mojego dzisiejszego wypadu ale chyba to będzie najlepsze miejsce .Dziś rano wybrałem się na narew. Pierwszą godzinę poświęciłem boleniowi - niestety bez skutku. Potem w planach miałem łowienie okoni na nowy spinning, który już w pierwszym rzucie został ochrzczony małym okonkiem potem dołowiłem jeszcze dwa i wracałem do samochodu żeby się napić i zjeść kanapkę, ale postanowiłem jeszcze rzucić w mojej bankówce Posłałem tam mini-kopytko w kolorze denaturat. Zacząłem zwijać [2 skoki opad, ...] i nastąpiło uderzenie. Ryba wydała mi się duża [choć jak wspomniałem łowiłem na nowy kij i dokładnie nie jestem w stanie tego określić] powalczyłem ok 1 min. po czym poczułem luz... Wtedy już wiedziałem, że walczyłem ze szczupakiem... niestety kopytko zostało w jego pszczy. Poszedłem do samochodu opowiedziałem tacie o wynikach [tata łowił liny - jednak bez efektu]. Wzięliśmy spinningi i poszliśmy jeszcze raz. Tata złowił 2 małe szczupaczki, a ja doświadczyłem tego że Historia lubi się powtarzać [złowiłem 2 okonie po czym podczas zwijania poczułem branie i luz... znowu szczupak - ale tym razem nawet nie wiem jaki] Na otarcie łez złowiłem jeszcze szczupaczka ok 30cm. Ogólnie wyjazd był udany, a przynętą dnia znów okazało się kopytko Relaxa o długości 3,5cm i kolorze - denaturat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Fajne okonki! Szkoda szczupakow, moze nastepnym razem wystarczy po prostu lowic z cienkia stala? A ten jeden okonek to panierowany? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rutt Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 stalki nie chce dawać bo boje się że brania okoni będą rzadsze, ale z drugiej strony... A co to tego brudnego to fajnie sie ubrudził, dlatego go nie myłem do fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 @Ruttgratuluje dnia ale ... widzisz kolego, to ze sie tak fajnie wybrudzil do fotki, to przypadek, ale wedlug wielu z nas, powinienes rybe oplukac do zdjecia i ogolnie rzecz biorac respektowac kreature tak, jak sam bys chcial byc respektowany na jerkbait.pl staramy sie bardzo nie tylko o estetyke portalu, ale takze jestesmy strong pro C&R mam dla ciebie propozycje, na przyszlosc nie zamieszczaj takich zdjec i nie bedziemy mieli stresu, OK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rutt Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Ok. Dla pewności powiem tylko, że sam uprawiam C&R o czym można się przekonać np. w temacie o szczupaku - bo wiem że nie macie zwyczaju wierzyć na słowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 rutt nie hcodzi o to czy wierzymy czy nie, a o odpowiednie postepowanie.... samo lowienie i wypuszczanie to nie jest jeszcze C&R. jest jeszcze duuuuuzo rzeczy pomiedzy C a R ktore na całokształt wpływająl... Ale ty mądry hcłopiec jesteś więc pewnie zrozumiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rutt Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 wymieniliśmy już zdania z pittem na PW ale widzę, że warto żebym powiedział to też tutaj: Co do zasad C&R to faktycznie musze się jeszcze wiele nauczyć, bo narazie u mnie wygląda to poprostu tak: Łowię rybę (nie ważne czy duża czy mała) robie jej pamiątkową fotke (jak większa ryba to 2 lub 3 fotki) i uwalniam rybę. Czasami przy większych sztukach kręce filmik z uwalniania (głównie po to żeby mieć co w zimę pooglądać). Do tego oczywiście staram się rybę delikatnie odhaczyć, ale nic więcej nie stosuje, ale wcale nie twierdzę że robie wszystko dobrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 bedzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Mysle ze chodzi kolega przedewszystkim o etyke wedkarska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rutt Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 wiem wiem Tomek_N. Teraz już wiem że takie fotki wcale nie są fajne. Gdyby ten okonek był czysty moja prezentacja bylaby ładna [przynajmniej tak myśle] a tak wygląda to zdecydowanie gorzej Następnym razem sie poprawie Wkońcu dopiero sie ucze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaDza Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Piękniś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Ładny okoń, a mordy mu nie wyłamałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 No, naprawde konkretny, a jakie ubarwienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi