Skocz do zawartości

Okonie 2007

Baloo

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 367
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

http://images21.fotosik.pl/381/5b64f2dc8212052c.jpg

Widzę, że koledzy naoglądali się zdjęć z basami :unsure:

Głębiej już nie dało mu się włożyć tego kciuka do pyska. :huh:

Okoń, to delikatna ryba. Źle znosi takie traktowanie, szczególnie latem. Ponadto jego pysk jest kruchy w porównaniu z silną szczęką basa.

wrażliwość ponad wszystko :unsure:

Raczej umiarkowana wrażliwość. :D

W tym wątku sporo jest zdjęć, gdzie okoń trzymany jest za dolną szczękę, jednak jest podpierany drugą dłonią, a sam pysk jest tylko otwierany po to, by wzmóc efekt wizualny. Czyli można zrobić efektowne zdjęcie bez niepotrzebnego znęcania się nad rybą, która ma wrócić do wody. Chociażby takie jak pierwsze zdjęcie w tym wątku.

wrażliwość ponad wszystko :unsure:

Raczej umiarkowana wrażliwość. :D

W tym wątku sporo jest zdjęć, gdzie okoń trzymany jest za dolną szczękę, jednak jest podpierany drugą dłonią, a sam pysk jest tylko otwierany po to, by wzmóc efekt wizualny. Czyli można zrobić efektowne zdjęcie bez niepotrzebnego znęcania się nad rybą, która ma wrócić do wody. Chociażby takie jak pierwsze zdjęcie w tym wątku.

ja rozumiem ,że ryby należy szanować :D , sam jeżeli nie robię fotki to staram sie rybę odhaczać w wodzie ale czasami się nad swoim działaniem nie pomyśli ;)

a tu zaraz takie docinki ,można delikatniej jak jesteście takimi estetami B) człowiek to istota nie złożonego pokroju i robi czasem błędy a najlepiej zacząć od siebie.np od likwidacji zadziorów :D

dzisiaj wybrałem sie na długo odkładaną wyprawę do rezerwatu i szybko okazało się ,że nawet top watery nie będą miały lekko.Mimo wielu starań w pontonie wylądował tylko taki okonek,brały większe ale miały problem z kotwicą :angry: szczupaczki nie trafiały a w ostatniej godzinie 70-tka zerwała się po 10 sekundach lotu po zielsku.Ogólnie przepięknie kapelony,moczarka powalone drzewa ale na ryby jeszcze za dużo roślinności :D

aha ten rezerwat to super sprawa jest pięknie urządzony parking,toaleta,co 100 m kosz na śmieci.Woda należy do PZW piecze pełni mieszkający obok leśniczy :angry: wszystko tu wygląda jak 100 lat temu.Jest zielono i cicho bo starorzecze jest schowane 7 km od granicy lasu. ;)

post-515-1348913583,2395_thumb.jpg

post-515-1348913583,3055_thumb.jpg

buzzbaitem nie ale nabyłem ostatnio spinnerbaity i myśałem,że okonie się skuszą 2 skrzydełka pięknie pracują i nic bardziej mylnego okonie go olewają :wacko: przynajmniej narazie :D

na pocieszenie dodam ,że wyjąłem na niego szczupaczka takiego pod kilogram

pozdrawiam