Rutt Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 ładny ale czy okoniom nie szkodzi takie trzymanie? Nie żebym sie czepial... z ciekawości pytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaDza Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Nie szkodzi!! :)Szkodzi natomaist takie trzymanie ryb w przypadku szczupaka czy sandacza...palcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Piękniś Okoń ładny, ale trzymany tragicznie. Trzymany w ten sposób jedną ręką ma miażdżone skrzela, co zresztą widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Widzę, że koledzy naoglądali się zdjęć z basami Głębiej już nie dało mu się włożyć tego kciuka do pyska. Okoń, to delikatna ryba. Źle znosi takie traktowanie, szczególnie latem. Ponadto jego pysk jest kruchy w porównaniu z silną szczęką basa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warciak Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 wrażliwość ponad wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rutt Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 A mowią, że to ja źle zapozowałem okonia... (A tak na serio to mieliście rację) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 wrażliwość ponad wszystko Raczej umiarkowana wrażliwość. W tym wątku sporo jest zdjęć, gdzie okoń trzymany jest za dolną szczękę, jednak jest podpierany drugą dłonią, a sam pysk jest tylko otwierany po to, by wzmóc efekt wizualny. Czyli można zrobić efektowne zdjęcie bez niepotrzebnego znęcania się nad rybą, która ma wrócić do wody. Chociażby takie jak pierwsze zdjęcie w tym wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Joker, ja juz tak okoni nie trzymam, bo mi to nie wychodzilo... Przyklad, zlowionego w niedziele okonka: http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=2450& ;start=340& Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warciak Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 wrażliwość ponad wszystko Raczej umiarkowana wrażliwość. W tym wątku sporo jest zdjęć, gdzie okoń trzymany jest za dolną szczękę, jednak jest podpierany drugą dłonią, a sam pysk jest tylko otwierany po to, by wzmóc efekt wizualny. Czyli można zrobić efektowne zdjęcie bez niepotrzebnego znęcania się nad rybą, która ma wrócić do wody. Chociażby takie jak pierwsze zdjęcie w tym wątku. ja rozumiem ,że ryby należy szanować , sam jeżeli nie robię fotki to staram sie rybę odhaczać w wodzie ale czasami się nad swoim działaniem nie pomyśli a tu zaraz takie docinki ,można delikatniej jak jesteście takimi estetami człowiek to istota nie złożonego pokroju i robi czasem błędy a najlepiej zacząć od siebie.np od likwidacji zadziorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaDza Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Piękniś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaDza Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 I jeszcze jedno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rutt Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 piękne ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Wspaniałe okonie brawo Widać różnicę prawda prezentują się dużo lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Ryby i zdjecia przefajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warciak Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 na warcie tam gdzie zawsze czycham na jazie ,klenie i bolki z reguły pierwszy melduje się okoniasty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warciak Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2007 dzisiaj wybrałem sie na długo odkładaną wyprawę do rezerwatu i szybko okazało się ,że nawet top watery nie będą miały lekko.Mimo wielu starań w pontonie wylądował tylko taki okonek,brały większe ale miały problem z kotwicą szczupaczki nie trafiały a w ostatniej godzinie 70-tka zerwała się po 10 sekundach lotu po zielsku.Ogólnie przepięknie kapelony,moczarka powalone drzewa ale na ryby jeszcze za dużo roślinności aha ten rezerwat to super sprawa jest pięknie urządzony parking,toaleta,co 100 m kosz na śmieci.Woda należy do PZW piecze pełni mieszkający obok leśniczy wszystko tu wygląda jak 100 lat temu.Jest zielono i cicho bo starorzecze jest schowane 7 km od granicy lasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warciak Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2007 jest i domek na wodzie i przedewszystkim ludzie przyjeżdżają tu wypoczywać nie ma tu grandy a 3 auta na parkingu to już korek pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2007 super miejsce, łowiłes tam buzzbaitem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warciak Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2007 buzzbaitem nie ale nabyłem ostatnio spinnerbaity i myśałem,że okonie się skuszą 2 skrzydełka pięknie pracują i nic bardziej mylnego okonie go olewają przynajmniej narazie na pocieszenie dodam ,że wyjąłem na niego szczupaczka takiego pod kilogram pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2007 o czyli działa ja na buzzbaita zaliczyłem 2 30cm szczupki tylko ale trzeba próbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2007 Mój nowy PB, wcześniej było 36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2007 kawał ryby - gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2007 Noo gratulacje! 40ka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2007 nie wiem czy zwrociliście uwage czego pafek uzyl jako zanety... ...jest na dole ostatniego zdjecia takie czerwone PS. gratuluje pafek nowego PB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rutt Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2007 Naprawdę Piękny! Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi