Skocz do zawartości

Okonie 2007

Baloo

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 367
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

ja u siebie muszę czekać aż opadną rośliny wtedy garbusy na jednym starorzeczu co roku ustawiają się na spadzie przy zatopionych gałęziach i tłuką drobnice wpływającą na płycizne.Szkoda,że żerują max 2 tygodnie ale 2 lata temu zżłowiłem jednego 39 cm w tym takie 2 po 35 cm ale okoń co 1 cm to 2 razy mądrzejszy :D

http://zanderix.epwik.com.pl/tmp/okon_jerkbait_6610.jpg

Fotka z soboty.

Niestey po niedzieli i topieniu się w królowej Wisełce szukam tanio wyświetlacza do Nokii 6610i (może ktoś ma koło domu tani serwis GSM ? ) <_<

Super Fota :D

Gratuluje rybci

A jesli chodzi o telefon.

Jak Nokia wpadnie do wody... Gdy juz bedzie sucha (jesli ja wogole wyciagniemy z wody :D ) to wystarczy ja rozebrac i patyczkiem do uszu nasaczonym czystym spirytusem lub plynem do czyszczenia elektroniki przeczscic wszystkie sciezki itp, poczekac troche niech

wyparuje i wysuszyc suszarka lekko.

Gdy probujemy uruchomic telefon wlacza nam sie tylko podswietlenie klawiatury wystarczy moim zdaniem wymienic wyswietlacz na nowy ........ Chyba :unsure:

http://allegro.pl/item231047250_wyswietlacz_lcd_nokia_6610_6 100_3200_3100_wy20.html

Pozdrawiam

Slider

Kurcze nie róbcie sobie jaj :mellow: jakie big fishe, jakie żywce??

Ja jestem zwykłym hobbystą-amatorem. Nie znam się na multikach i innych niuansach sprzętowych, tylko czasami lubię wyskoczyć na rybki..

Pozdrawiam, B)

I tego Ci chłopcy zazdroszczą. :o

@Slider@

Dzięki, w telefonie padł napewno wyświetlacz (podmieniłem z córy telefonu i działa) - dzieki za linka.

PZDR

Zanderix

Witaj,

Wyświetlacz padł teraz, natomiast kwestią czasu jest wystąpienie korozji obwodów drukowanych. Moje doświadczenia z topieniem telefonów na rybach pozwalają mi sądzić, że masz 3-6 miesięcy spokoju a potem się coś zacznie dziać.

Pozdrawiam,

P.

Witaj,

Wyświetlacz padł teraz, natomiast kwestią czasu jest wystąpienie korozji obwodów drukowanych. Moje doświadczenia z topieniem telefonów na rybach pozwalają mi sądzić, że masz 3-6 miesięcy spokoju a potem się coś zacznie dziać.

Pozdrawiam,

P.

Jeżeli telefon jest coś wart to można oddać go do mycia nie jest to tanie.Mycie polega na kąpaniu w roztworach spirytusowych a i niekiedy są wylutowywane układy scalone pod którymi wyrasta grzyb który niszczy obwody drukowane. Dawno temu wykąpałem swoją nokię 6510 w morskiej wodzie a że była nowa wykosztowałem się i chodziła jeszcze ponad trzy lata zanim nie sprzedałem.

@Slider@

Dzięki, w telefonie padł napewno wyświetlacz (podmieniłem z córy telefonu i działa) - dzieki za linka.

PZDR

Zanderix

Witaj,

Pozdrawiam,

P.

Dlatego wspomniałem o kuracji spirytusowej

Wersja dla leniwych i ostrożnych

Iść do punktu naprawy telefonów i poprosić o wyczyszczenie telefonu z cząsteczek wody za pomocą wanienki ultradzwiekowej

Pozdrawiam

Slider :D