Skocz do zawartości

Konger Virago Spin 270/35

stoner

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie , będąc ostatnio w sklepie,pomacałem tego kijka i tak mi się spodobał że go kupiłem.

Kijek ma służyć jako zapas. Może nawet posłuży młodemu spiningiście ,który od tego sezonu ma zamiar chodzić ze mną krok w krok i pobierac nauke.

Ma ktoś może ten kijek? Jak on się sprawuje i czy jesteście z niego zadowoleni?

Edytowane przez stoner

Oceniam ze kijek wart będzie tego co kosztował (cena 120zł). Nie każdego stać aby każda wędkę zamawiać z pracowniach lub sięgać po te najwyższe modele gdzie jest to wydatek ponad rzędu od 600zł w górę. Od kilku lat spininguję wędkami Kongera mam ich klika, używam tylko i wyłącznie serii Equs i złego słowa o nich nie mogę powiedzieć. Są świetnie wykonane posiadają niesamowity zapas mocy oraz są bardzo czułe. Wędki te nabyłem na rynku wtórnym i płaciłem za nie po 170-200zł.

Powracając do zakupionej przez Ciebie wędki podejrzewam, ze w pierwszej kolejności kierowałeś się cena i wyglądem tej wędki. W kategorii budżetowej nie wygląda to źle. Masz nowy sprzęt na gwarancji, który opisywany jest jako bardzo uniwersalne wędzisko, jestem przekonany ze 'Młody' wędrowca będzie zadowolony. Co do jakości materiałów z których została zbudowana ta wędka: przelotki, uchwyt, „korek” sam się Przekonasz po latach za szalu nie będzie.

Jeśli ktoś z Was będzie szukał niedrogiego kija do spiningu to na koniec chciał bym przedstawić ewentualnego konkurenta do opisywanej tu wędki. W dziale w którym najważniejsza proporcja jest współczynnik jakości do ceny moim zdaniem godny uwagi jest: Dragon Express Spinn 2,75m 15-40g lub 7-30g kiedy po raz pierwszy seria to pokazała się na rynku zbudziła moje wielkie zdziwienie i zainteresowanie. Wcześniej w tym przedziale cenowy liczyła się dla mnie tylko stara seria millenium.

@stoner No to czekamy teraz na wieści znad wody o sukcesach juniora