Skocz do zawartości

Trocie 2013

rapia

Rekomendowane odpowiedzi

pogoda nas wczoraj nie rozpieszczała, słonce, deszcz, wiatr zmienny z rożnych kierunków

coś udało się połowic

post-50670-0-52366300-1365934168_thumb.jpg

brania były na wodzie 2,7-4,5m, przynęta: srebrna blaszka

temp wody od 2,7 do 4,5 C

metoda: trolling

Edytowane przez @Wojti

Andrzejku,  Wojtas wspaniałe sreberka:) Gratki wielkie. Mam nadzieje że z Andrzejkiem w czwartek również uda mi się i koledze połowić równie pięknych sreberek. Jutro po południu spróbujemy sił na górkach zachodnich, może coś się trafi:) Jak nie to pocieszymy się kilkoma śledziami;) Pozdrowionka

To może ja podziele się z Wami. Pływałem od niedzieli do dziś. w niedziele od 6.30 do 16.00 na mechelinkach. Ja miałem jedno pobicie, kolega niewymiarka trotki. Od poniedziałku pływaliśmy na Górkach zachodnich od rana do wieczora. No więc poniedziałek woda w jednym miejscu na długości linii brzegowej od 2.7 do 4 metrów od 4 do 5.4 stopni - miałem piękne 3 pobicia, przy pierwszym kolos który niedał się ruzyć z miejsca, wybierał żyłkę z kołowrotka pomimo przykręcenia hamulca, zobaczyłem tylko kilka błysków i poszła sobie w siną dal, żadnej niestety tego dnia nie udało się wyciągnąć z wody. Wtorek lipa, woda maksymalnie 3.3 stopnia do 2.7, zero kontaktu. Dziś środa woda super od 4.0 do 7.00 stopni, była nadzieja okazała się płonna - nawet pobicia. Ale jak się okazywalo przy spłynięciu w niedziele, wtorek i środe (poniedziałek zero trociowców) nie tylko my splywaliśmy bez nawet jednego kontaktu.

Ale nie odpuszczamy, jutro przerwa bo sztorm, ale piątek sobota znów do boju. Pozdrawiam serdecznie

Ps. Chwalcie się, gdzie pływacie - może się spotkamy na wodzie

- Ja pływam niebieskim michałem z milexu z 5 hondą ;)

• Like 1

A to z dzisiejszego dnia. Pływałem z kolegą Andrzejkiem Wizner. 5 rybek zmierzonych, najmniejsza 47 cm - największa 72 cm na załączonym obrazku, 3 niewymiary i dwa spady. Jestem pełen podziwu dla kolegi Andrzeja i jego przeogromnej wiedzy. Było przesympatycznie, wielkie dziękuje ;) Pobiłem swój rekord  życiowy trotki;) Wszystkim życzę takich wrażeń. pozdrowionka ;)

post-52283-0-78730300-1366402673_thumb.jpg

Edytowane przez stubek

• 2 tygodnie później...

sezon trocinowy w pełni

- w sobotę trafiliśmy na trudne warunki

a i tak udało nam się złowić kilka sreberek (mieliśmy 8szt. w dwie osoby)

post-50670-0-96950100-1367166884_thumb.jpg

woda ma juz +9C

metoda - trolling

Edytowane przez lukomat
Fotka niezgodna z regulaminem.

kurde jeszcze chwila i ... bedzie po ptokach... woda nagrzewa sie strasznie szybko... a u mnie jak na zlosc... jak mam siedziec w robocie to pogoda cud mniut... jak mam wolne - na ogol weekend to fala - kolano oko i wiatr z polnocy... :/

gratuluje wynikow Wojtek :)

• 2 miesiące temu...