Skocz do zawartości

Trocie 2013

rapia

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...

Tak w sumie to nawet nie nastawiałem się na trocie nigdy. Pstrągi, one mnie opanowały, no ale, wrzesień i dooopa.
Zachęcony sukcesami, stwierdziłem, może się uda. Sprzęt pstrągowy, ale nic, próbujemy.

Na dragonie Millenium trout 5-25 żyłeczka 0.20 i wahadłóweczka.

Wróciłem ze szkoły, sprzęt w łapę, rower pod tyłek i jazda. I dylemat, jechać w górę, czy w dół?

Spotkałem kumpla, zasugerował dół, jadę. Pada. Jadę. Pada. Rozkładam się. Pada...

Rzucam pod drugi brzeg, gdy wahadłówka przechodzi pod krzakiem przy moim brzegu jakieś 5 m ode mnie... ŁUP.

W pierwszym rzucie. :D około 10 minut holu, nogi jak z waty, wiem że jest spora, pierwsza w zyciu... Brzeg wysoki, moze sie uda... Jest! Ślizgiem po rampie z zdeptaniej trzciny! :D Holu nie opisze, z emocji średnio pamietam! 64 cm, prawie 3 kg. :))))
Odrazu się zwinąłem, dośc emocji tego dnia.

TO6Qh2U.jpg

hU374pG.jpg

• Like 4

Tak w sumie to nawet nie nastawiałem się na trocie nigdy. Pstrągi, one mnie opanowały, no ale, wrzesień i dooopa.

Zachęcony sukcesami, stwierdziłem, może się uda. Sprzęt pstrągowy, ale nic, próbujemy.

Na dragonie Millenium trout 5-25 żyłeczka 0.20 i wahadłóweczka.

Wróciłem ze szkoły, sprzęt w łapę, rower pod tyłek i jazda. I dylemat, jechać w górę, czy w dół?

Spotkałem kumpla, zasugerował dół, jadę. Pada. Jadę. Pada. Rozkładam się. Pada...

Rzucam pod drugi brzeg, gdy wahadłówka przechodzi pod krzakiem przy moim brzegu jakieś 5 m ode mnie... ŁUP.

W pierwszym rzucie. :D około 10 minut holu, nogi jak z waty, wiem że jest spora, pierwsza w zyciu... Brzeg wysoki, moze sie uda... Jest! Ślizgiem po rampie z zdeptaniej trzciny! :D Holu nie opisze, z emocji średnio pamietam! 64 cm, prawie 3 kg. :))))

Odrazu się zwinąłem, dośc emocji tego dnia.

TO6Qh2U.jpg

hU374pG.jpg

Grubo :) Gratki ;)

Dzięki Panowie za miłe słowa. :)
A ciekawostką jest jeszcze fakt, ze doholowałem ją na zakręconym jak słoik po ogórkach hamulcu, gdyż miejsce było otoczone duża ilością chaszczów w wodzie.

Rybka bardzo chciała przytulić chaszcze, ja bardzo chciałem przytulić rybkę...  Tylko miękką w miarę wędką, i moja ręką wyperswadowałem jej ten pomysł za każdym razem . :D
POLONIAb- chyba taki jeden brodaty Pan u góry zesłał mi tę rybkę... Własnie za pierwszą wyprawą, co by mocno i konkretnie zakorzenić we mnie chęć polowania na rybę szlachetną wielkości XXL :)))
Pozdrawiam!

Ależ loszka... Coś  pięknego.

Panowie, wieje, wieje już cały dzień i pare godzin nocy wprost z północy. :P Jak sądzicie, ile dni potrzebuje troć na przebycie... Około 20 kilometrów w górę rzeki? Ostatki, wiec musze jak najlepiej czas zagospodarować..

Siema, wiatr z północy w jakimś stopniu "wgania" ryby w rzekę, jednak musisz patrzeć na stan wody. Gdy woda jest podwyższona duże deszcze, i sztormy wtedy najchętniej wchodzą do rzek. Najlepiej jakbyś trafił na łowienie kiedy woda opada i się oczyszcza. pozdro

Edytowane przez Gadget
  • Like 1

Ależ loszka... Coś  pięknego.

Panowie, wieje, wieje już cały dzień i pare godzin nocy wprost z północy. :P Jak sądzicie, ile dni potrzebuje troć na przebycie... Około 20 kilometrów w górę rzeki? Ostatki, wiec musze jak najlepiej czas zagospodarować..

W ciągu nocy potrafi zrobić około 15 km. Czytałem kiedyś w jakiejś publikacji naukowej i to się sprawdza.

Edytowane przez SzymonP