russian80 Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 witaj szymonie z darłowa:) ja wracam za pare dni z roboty moze gdzies skocze na trotke.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janek kos Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 hmmm...ciekawe? a jeśli można spytać skąd takie informacje i dane? pozdro Michał hmmm...ciekawe? a jeśli można spytać skąd takie informacje i dane? pozdro MichałZ artykułu w magazynie " Wędkarz Polski" bodaj z 98r. Artykuł opowiadał o najciekawszych drwęckich miejscówkach. Zawierał też dane z badań, kiedy to trocie podczas ciągu były odławiane i znaczone po czym wypuszczane. Odławiano je później w Lubiczu i po oznaczeniach szacowano czas wędrówki. Mam gdzieś jeszcze skan tego artykułu, mogę Ci podesłać na prv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielbasa99 Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 Z artykułu w magazynie " Wędkarz Polski" bodaj z 98r. Artykuł opowiadał o najciekawszych drwęckich miejscówkach. Zawierał też dane z badań, kiedy to trocie podczas ciągu były odławiane i znaczone po czym wypuszczane. Odławiano je później w Lubiczu i po oznaczeniach szacowano czas wędrówki. Mam gdzieś jeszcze skan tego artykułu, mogę Ci podesłać na prv.czy mogę też poprosić ten art? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario41 Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 (edytowane) Dzisiejsza niewielka trotka z mojej ukochanej rzeki. Edytowane 18 Listopada 2013 przez lukomat Fotka niezgodna z regulaminem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 Gratulacje Kuballa, zazdroszczę Tobie wody PozdrawiamSalmo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 26 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2013 Ooo Mariusz a już myślałem, że na tej rzece można łowić tylko kelty ) Teraz ja mieszkam blisko, i będę mógł częściej mieszać wodę! Radek to też się przenieś do nas na pomorze też będziesz miał trociowe wody pod nosem. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russian80 Opublikowano 26 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2013 no ja z Darłowa:) i dlatego napomniałem ze gdzies skocze:) tylko aktualnie w delegacji.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORION99 Opublikowano 26 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2013 MONSTER KING z Parsęty http://www.1479.pzw.org.pl/wiadomosci/85190/60/dzisiaj_zlowiono_w_parsecie_najwiekszego_lososia_w_tym_sezonie Jak On wyciągnął tego olbrzyma ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 26 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2013 MONSTER KING z Parsęty http://www.1479.pzw.org.pl/wiadomosci/85190/60/dzisiaj_zlowiono_w_parsecie_najwiekszego_lososia_w_tym_sezonie Jak On wyciągnął tego olbrzyma ?Szkoda że dostał w czapę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 Biorąc pod uwagę jak cenny był to osobnik z punktu widzenia tarła ,to szkoda gadać .Z drugiej strony patrząc,to wątpię żeby po godzinnej walce był w stanie odpłynąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 I w beret, Panie dziejaszku, i w bret go, a co! Z tego trawnika na pewno nie odpłynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 ..jak 99% troci łowionych w pomorskich rzekach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 Polska tradycja łososiowa tak nakazuje. Zresztą w wielu cywilizowanych krajach ,,z tradycjami " srebrniaki tez się beretuje .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 i zaczęlo sie to samo co na forsie haha Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORION99 Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 Nie wszystkie łosośki dostają w łeb.Dzisiaj kolega dostał trotkę 68 cm i pływa dalej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapia Opublikowano 28 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2013 Moje 80 i 55cm z początku sezonu też poszły wolno, a jakie zdziwienie było ludzi, którzy pytali mnie o wyniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pastowany kaban Opublikowano 28 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2013 Nie wszystkie łosośki dostają w łeb.Dzisiaj kolega dostał trotkę 68 cm i pływa dalej Podeprę słowa kolegi Rafała krótką fotorelacją z połowu wspomnianej Troci . Złowić Troć i podarować jej życie to dla mnie podwójna radość. Pozdrawiam. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 28 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2013 Piękny hakownik. Takiej rybie powinno okazać się szacunek że dorosła do takich rozmiarów i wypuścić, a nie walić ją pałą po łbie. Nie wiem dlaczego stworzeniu które dostarczyło tyle radości wędkarzowi dziękuje się w ten sposób, tym bardziej że wartości kulinarne są raczej mizerne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foxy77 Opublikowano 28 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2013 (edytowane) To co chciałem zostało osiągnięte. Od czwartku były plany na Słupię. Piątkowa noc, nie przespana w połowie, wstaję o 3,40, szybkie śniadanie, liścik do żony "będę wieczorem". O "prawie " świcie nad rzeką. Bajka. Jestem sam, zero ludzi w Bydlinie, jednak dopiero na koniec efekt taki jak na foto... Edytowane 18 Listopada 2013 przez lukomat Fotka niezgodna z regulaminem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KolegaPoKiju Opublikowano 28 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2013 To co chciałem zostało osiągnięte. Od czwartku były plany na Słupię. Piątkowa noc, nie przespana w połowie, wstaję o 3,40, szybkie śniadanie, liścik do żony "będę wieczorem". O "prawie " świcie nad rzeką. Bajka. Jestem sam, zero ludzi w Bydlinie, jednak dopiero na koniec efekt taki jak na foto... Gratulacje kolego Wychodziłeś ją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foxy77 Opublikowano 28 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2013 Gratulacje kolego Wychodziłeś ją byłem pierwszy raz w tym roku, także za wiele nie chodziłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grendziu Opublikowano 29 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 A ja byłem w czwartek w Trzebiatowie nad Regą i cisza totalna, walczyłem od 5tej rano... Od "tubylca" dowiedziałem się, że od 2-3lat z Regą na odcinku Mrzeżyno - Trzebiatów słabo, ponieważ trwają prace remontowe w porcie Mrzeżyno a i w Trzebiatowie od kilku lat umacniają koryt rzeki i trotki jak na lekarstwo...Poniekąd jego słowa sprawdziły się, rzeka pusta ale i tak było sympatycznie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 30 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2013 A na Parsęcie dobrze było przez weekend dobrze podmuchało i na zawodach 20 szt padło. To od dawna najlepszy wynik na zawodach kończących sezon, choc na 200 chłopa,- to można mieć mieszane uczucia. Nie było ani jednej chorej ryby co cieszy Trzymam kciuki za chłopaków z Salmo Kolobrzeg i gratuluje kolejnej udanej imprezy. Wiem że inne rzeki i rzeczki też fajne ale do Parsęty mam sentyment bo na niej zaczynałem łowić trocie i życzę jej jak najlepiej !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaco78 Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 (edytowane) Trocinka. Edytowane 18 Listopada 2013 przez lukomat Fotka niezgodna z regulaminem. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Ja to jest trocinka,- to ja jestem dzieciątko gratuluję!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi