drzewko03 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Witajcie koledzy,rozważam zakup wędki jak w opisie macie może jakieś doświadczeniejak się kijek sprawdza, czy tak duża rozpiętość wyrzutu nie jest zastanawiającaproszę o poradę czy warto kupić pozdrawiampiotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 moge nie byc miarodajny, ale mam diaflexa perch (wklejka 2-12) jesli praca jest podobna to mz spkojnie sie nada. Perch da sie przeciazac (bez zamaszystych wymachow spokojnie da sie 15glowke+gumke 5cm rzucic czyli niemal 2x). jest szybki i czuly (dawno sandaczy nei lowilem, ale ztcp to raczej porzadane cechy) i ladnie ugina sie pod ryba (przy czym na moje odczucie jak na okoniowke troszke za malo - lekko z 50% mniejszych okonkow mi z niego spada (mowa o takich co to za czubeczek ogonka lapaly), za to juz szczupak rzaden mi z niego nei spadl. Jako, ze sandacz nei ma takiego kruchego pyska jak okon i zakladajac, ze wedka jest podobna tylko mocniejsza to powinien dac spokojowo rade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 drzewko, a powiedz mi czy chodzi Ci konkretnie o tę wędkę bo wpadła Ci w oko czy szukasz po prostu jakiegoś patyka na sandacze, czy to musi być wkejanka? Pytam bo mam tego starszego 8-32g i 2,4m i wg mnie jest trochę za miękki, chyba, że sandacze na lekko na płytkim, no i mój nie jest wklejką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 (edytowane) Kijek ok. Ale d...y nie urywa widziałem w tej cenie lepsze Stare teamdragony z tego co pamiętam 7-28g wydają sie już lepszym rozwiązaniem , ale nie wiem czy jeszcze je gdzieś dostaniesz Aha no i jedna duża wada pękające od tak szczytówki. Miałem ten kij i mi sie nic nie przytrafilo ale kumpel już nie miał tyle szczęscia. Najprawdopodobniej jest to wada fabryczna bo bez problemu wymienili mu na drugi (o tym , że one juz tak mają dowiedziałem sie od sprzedawcy gdy reklamowalem ją koledze )Moje zdanie ? Generalnie oki, twardy mocny dolnik , czuła szczytówka, ale jak dla mnie bez fajerwerków :)Opisał bym go jako średni kij seryjny Pzdr Edytowane 6 Stycznia 2013 przez pablo208 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 ze szczytowkami potwierdzam znam conajmniej 3 przypadki - wszystkie wymienione bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drzewko03 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 drzewko, a powiedz mi czy chodzi Ci konkretnie o tę wędkę bo wpadła Ci w oko czy szukasz po prostu jakiegoś patyka na sandacze, czy to musi być wkejanka? Pytam bo mam tego starszego 8-32g i 2,4m i wg mnie jest trochę za miękki, chyba, że sandacze na lekko na płytkim, no i mój nie jest wklejką.ogólnie szukam jakiegoś fajnego kija na sandacze na lekko na okres jesienno zimowy kiedy biorą bardzo delikatnie dlatego myslę o wklejance pytam o robinsona bo taką dostałem ofertę ale jesli masz coś fajnego na lekko to napiszpozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Team dragon 2,40 gramatura to chyba 7-28 ale nie jestem pewny. Juz ich chyba nie produkują , ale na Ul. Twardej(siedziba PZW) u Andrzeja Ambroziaka jednego widziałem.Nie wiem skąd jesteś .... bo nie napisałeś Jeśli blisko wawy podjedz do Endriu i pomacaj sobie moim zdaniem jak za 340zł to dobra opcja Łowie nim drugi czy tam 3 rok i jak dla mnie to uniwersał , wiadomo w granicach tych 28 już jest cięzko , ale daję rade. Ja akurat ten model polecam bo łowi nim sie całkiem sympatycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zander do 32g nie jest kijem na lekko, to waga średnia. Kolega do takiego łowienia używał Diaflex Jigger, ja jesienią również. Mi nie zdarzyło się ani w Zanderze ani w Jiggerze złamać szczytowki, ale to fakt, że te kije tak mają.Jeżeli mogę doradzić poluj na allegro lub na giełdzie na MHX P844-2, nic lepszego w normalnych pieniądzach na zandera mie znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi