Skocz do zawartości

Opinie robinson diaflex zander do 32g wklejka sandaczowa

drzewko03

Rekomendowane odpowiedzi

moge nie byc miarodajny, ale mam diaflexa perch (wklejka 2-12) jesli praca jest podobna to mz spkojnie sie nada. Perch da sie przeciazac (bez zamaszystych wymachow spokojnie da sie 15glowke+gumke 5cm rzucic czyli niemal 2x). jest szybki i czuly (dawno sandaczy nei lowilem, ale ztcp to raczej porzadane cechy) i ladnie ugina sie pod ryba (przy czym na moje odczucie jak na okoniowke troszke za malo - lekko z 50% mniejszych okonkow mi z niego spada (mowa o takich co to za czubeczek ogonka lapaly), za to juz szczupak rzaden mi z niego nei spadl. Jako, ze sandacz nei ma takiego kruchego pyska jak okon i zakladajac, ze wedka jest podobna tylko mocniejsza to powinien dac spokojowo rade.

drzewko, a powiedz mi czy chodzi Ci konkretnie o tę wędkę bo wpadła Ci w oko czy szukasz po prostu jakiegoś patyka na sandacze, czy to musi być wkejanka? Pytam bo mam tego starszego 8-32g i 2,4m i wg mnie jest trochę za miękki, chyba, że sandacze na lekko na płytkim, no i mój nie jest wklejką.

Kijek ok. Ale d...y nie urywa widziałem w tej cenie lepsze :) Stare teamdragony z tego co pamiętam 7-28g wydają sie już lepszym rozwiązaniem , ale nie wiem czy jeszcze je gdzieś dostaniesz :( Aha no i jedna duża wada pękające od tak szczytówki. Miałem ten kij i mi sie nic nie przytrafilo ale kumpel już nie miał tyle szczęscia. Najprawdopodobniej jest to wada fabryczna bo bez problemu wymienili mu na drugi :) (o tym , że one juz tak mają dowiedziałem sie od sprzedawcy gdy reklamowalem ją koledze )

Moje zdanie  ? Generalnie oki, twardy mocny dolnik , czuła szczytówka, ale jak dla mnie bez fajerwerków :)Opisał bym go jako średni kij seryjny :)

Pzdr

Edytowane przez pablo208

drzewko, a powiedz mi czy chodzi Ci konkretnie o tę wędkę bo wpadła Ci w oko czy szukasz po prostu jakiegoś patyka na sandacze, czy to musi być wkejanka? Pytam bo mam tego starszego 8-32g i 2,4m i wg mnie jest trochę za miękki, chyba, że sandacze na lekko na płytkim, no i mój nie jest wklejką.

ogólnie szukam jakiegoś fajnego kija na sandacze na lekko na okres jesienno zimowy kiedy biorą bardzo delikatnie dlatego myslę o wklejance 

pytam o robinsona bo taką dostałem ofertę ale jesli masz coś fajnego na lekko to napisz

pozdro

Team dragon 2,40 gramatura to chyba 7-28 ale nie jestem pewny. Juz ich chyba nie produkują , ale na Ul. Twardej(siedziba PZW) u Andrzeja Ambroziaka jednego widziałem.

Nie wiem skąd jesteś .... bo nie napisałeś :) Jeśli blisko wawy podjedz do Endriu i pomacaj sobie moim zdaniem jak za 340zł to dobra opcja :)Łowie nim drugi czy tam 3 rok i jak dla mnie to uniwersał , wiadomo w granicach tych 28 już jest cięzko , ale daję rade. Ja akurat ten model polecam bo łowi nim sie całkiem sympatycznie :)

Zander do 32g nie jest kijem na lekko, to waga średnia. Kolega do takiego łowienia używał Diaflex Jigger, ja jesienią również. Mi nie zdarzyło się ani w Zanderze ani w Jiggerze złamać szczytowki, ale to fakt, że te kije tak mają.

Jeżeli mogę doradzić poluj na allegro lub na giełdzie na MHX P844-2, nic lepszego w normalnych pieniądzach na zandera mie znajdziesz.