puszek7 Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Ahh koledzy nowi na forum się pojawiają a nawet się nie przywitają, nie powiedzą czegoś o sobie jak to mamy w zwyczaju.. eh nie ładnie ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byq44 Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Witam. Ja zaczołem spiningować na okonie w tym roku, a oto efektymiejscówka - irlandia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bootleg Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 (edytowane) Gratulacje dla wszystkich "lodowych" wędkarzy. I jeszce małe pytanie. Jak wygląda sytuacja na jeziorach? Głównie interesuje mnie województwo Kujawsko-Pomorskie. Jaka grubość lodu? I kiedy Waszym zdaniem będzie można wybrać się po długiej, zimowej przerwie na okoniowe łowy? Pozdrawiam Edit: Naprawiłem już swój błąd wytknięty przez kolegę niżej. Pozdrawiam i obiecuję poprawę W piątek-sobotę na Skarlinie (wprawdzie to nie kujawsko-pomorskie ale blisko) 5-6 wędkujących. Na Bachotku i Zbicznie również również widziałem wędkujących... rozmawiałem też z sąsiadem i twierdził, że pokrywa jest naprawdę różnej grubości. Miejscami można spokojnie wejść, ale np. na nasłonecznionym brzegu było już ciężko. Edytowane 18 Marca 2013 przez Bootleg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubanczyk21 Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Dzięki Bootleg za odpowiedź. Ja właśnie czekam, aż ten lód już zniknie z jezior;) I będzie można trochę porzucać. Kończe już z offtopem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bootleg Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 (edytowane) Dzięki Bootleg za odpowiedź. Ja właśnie czekam, aż ten lód już zniknie z jezior;) I będzie można trochę porzucać. Kończe już z offtopem. PozdrawiamNo to dokładnie jak ja... wolałbym się wpisać w temacie z ładnym okoniem... lód to nie bardzo moja bajka, a z chęcią wyskoczyłbym gdzieś z lekkim jigiem czy nawet trokiem na pasiaki. Ogólnie, to w Kujawsko-Pomorskim jeszcze trochę będzie trzeba poczekać, myślę, że może w ostatnim tygodniu miesiąca się uda... i obym miał rację, bo w toruńskim w kwietniu na okonia okres ochronny, także później to dopiero od maja za drapieżnikiem Edytowane 18 Marca 2013 przez Bootleg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerus Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Gratuluje zlowionych ryb w pieknej sceneri. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr-perch Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 Pierwszy dzień kalendarzowej wiosny. Tym razem Szymon trafił garbuska. Twarz szczęśliwego łowcy widoczna jest na filmie. Hol tego okonia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sol321 Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 (edytowane) Mr-perch piękne pasiaki łowicie, aż sie przypaliłem i chyba gdzieś jeszcze na lód wyskoczę.Pozdrawiam Edytowane 23 Marca 2013 przez sol321 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr-perch Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 @sol321 - dawaj do nas. Tu lodu jest po pachy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sol321 Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Ho ho.... u mnie robiłem podejście to skończyło się na tym, że musiałem do brzegu płynać... Fajnie się tam macie, przynajmniej teraz macie gdzie na rybki wyskoczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr-perch Opublikowano 31 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 Ciągnie wilka do lasu Sezon jeszcze trwa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolek141 Opublikowano 31 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 (edytowane) ja jutro ide za okoniem pochodzic zobaczymy aparat ze soba wezme a nóz sie cos trafi ;p Edytowane 31 Marca 2013 przez wolek141 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr-perch Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 A sezon trwa i trwa mać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokoko83 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 N :oie miał bym takiej odwagi stąpać po takim lodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr-perch Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Tu odwaga niepotrzebna, tylko kalosze Lodu jest ponad 20cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 N :oie miał bym takiej odwagi stąpać po takim lodzie hehehe, dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Tu odwaga niepotrzebna, tylko kalosze Lodu jest ponad 20cm Czy ja wiem? Jeśli wspomnę, dzisiejsze brodzenie za pstrągiem, toooo........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro_d Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Regulaminowy trzydziestaczek, żyłka 0,16mm przynęta wobler A. Lipińskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abugosh Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Fajna poduszeczka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr-perch Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Krótkie wędki muszą poczekać do grudnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strzalka Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 WitamU nas już lodu niema i cale szczęście.Zamiast wacianych jazi (wysoka woda) wybraliśmy się z bratem na okonie.Kilka godzin łowienia kilkanaście obciążonych okoni +-30cm i przyłowy konkretne.Delikatny sprzęcik nieźle przetestowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokoko83 Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Mr Perch życie Panu nie miłe Jeszcze tyle ryb do złapania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepa73 Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 (edytowane) Strzalka gratulacje dla Ciebie i brata pięknych garbów.My jeszcze pauzujemy. Mam nadzieje, że to ostatni tydzień przerwy i że rzeki szybko opadną. Edytowane 14 Kwietnia 2013 przez pepa73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlik832 Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Krótkie wędki muszą poczekać do grudnia Niestety . Ja sezon zakończyłem równo tydzień temu. Po ostatnich nocnych przymrozkach można jeszcze było miejscami połowić. W tym roku zima w okolicach Koszałkowa była różna. Na początku kwietnia lód był grubszy niż w styczniu. Na niektórych jeziorach nie udało mi się nawet dojść do miejscówek, ale wszystkie takie niedogodności odbiłem sobie w tym tygodniu ze spinem. Sezon mimo wszystko udany, zima piękna i długa. Pozostały piękne wspomnienia. Byle do grudnia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokosz77 Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 (edytowane) Mój okonek na perłowego rippera 3,5 cm Moj rekord cale 36 cm mojej radosci Edytowane 15 Kwietnia 2013 przez kokosz77 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi