Skocz do zawartości

OKONIE 2013

mafijas

Rekomendowane odpowiedzi

Dziekuje wszytskim za Gratulacje! Czasem sie trafi slepej kurze ziarno  ;) Sezon sie zaczal niezle przynajmniej przy jaziach no i z Pasiakiem. 2 x PB w tym roku. Marze po cichu zeby pokazac sie w watku Szczupaki  :D Moze sie uda, kto wie :rolleyes:  A tym czasem wstawiam fotke wabika na ktory siadl ten piekny kolezka. Sprzecik okoniowy, kijek opisany do 7gr ale dobre 10to jego zywiol.

Kijek: Illex light rig versatile

Mlynek: Mitchell mag pro extreme 500

Linka: Daiwa tournament 8 braid 12lb + 1,5m FC Climax 10lb

Wabik: Imakatsu Egu Jig + 2,8" Fat swing Impact w kolorze Male perch

post-48077-0-05931300-1369515631_thumb.jpg

Napiszę jeszcze raz, fenomenalna ryba, a kilka ładnych okoni widziałem, niestety nie swoich :( , pamiętam jakim kolosem wydawał mi się okoń 44 cm (okonisko mierzone, realne 44 cm, nie 35 wepchnięte w kadr) rozmiarów Twojego nawet sobie nie wyobrażam, marzenie każdego wędkarza.

Dzięki za szczegółowy opis sprzętu, zwłaszcza przynęty B) .

etam coś mi się kojarzy, że były już okonie z 5 z przodu na j.pl. Na szybko kojarzę dwa jeden był złowiony przez syna jednego z forumowiczów, super fotka dzieciaka z mega okoniem, był tez okoń złapany gdzieś poza PL na bodajże slidera, ten ryb to wyglądał na mega starego, prawie mech na nim rósł

Jeszcze raz wielkie Dzieki za gratulacje! Sam jeszcze do konca w to nie wierze. Troche dziwnie to wyglada bo moj najwiekszy klen byl Tak samo duzy jak ten Garbus a najwiekszy Jaz mial 53cm  :D Nie ukrywam jednak, ze ciesze sie niesamowicie z tej pieknej rybki bo jednak za okoniem chodze spora czesc roku wiec to akurat nie byl zaden przylow mimo ze na 50taka nie liczylem  ;)

zdr

Czy tylko mi się wydaje, ze pobiłeś tą rybą rekord Polski wg. WW ? ;) w 2011 Grzegorz Wieczorek złowił równą pięćdziesiątkę, Ty go pobiłeś o 2 cm ;)

To okoń z zagranicznym paszportem, ale sam fakt złowienia takiego byka zasługuje na odnotowanie w wędkarskich annałach. :) 

Kawał fajnego okonia. Heh rekord pięknie masz  wyśrubowany. Graty !! Właśnie dla takich chwil to wszystko jest :)

Przynęta to widać przeszła niezły tuning ;> sprawdziła się, a to chyba najważniejsze ;)

Tuning ?? Sorki ale nie widze tutaj żadnego tuningu - jeśli coś to niech mnie Gugcio poprawi. Keitech SIF tak wygląda, a rubber jig to bardzo popularne zbrojenie ale nie w Polsce (kosztuję parę złotówek).

Pozdrawiam

etam coś mi się kojarzy, że były już okonie z 5 z przodu na j.pl. Na szybko kojarzę dwa jeden był złowiony przez syna jednego z forumowiczów, super fotka dzieciaka z mega okoniem, był tez okoń złapany gdzieś poza PL na bodajże slidera, ten ryb to wyglądał na mega starego, prawie mech na nim rósł

http://jerkbait.pl/page/index.php/index.html/_/relacje/zelandia-rok-dunskiego-garbusa-cz-ii-r239

:)

Edytowane przez hlehle