tofik Opublikowano 22 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 Może Jacek tak nazwał z powodu pracy? Garb piękny a i woda w rzece klarowna jakaś Waldku- do samego nurtu to było jeszcze ze 4-5m takimi trawami więc tłem dla zdjęcia była po prostu odstana woda,stąd wygląda nadzwyczaj klarownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 Jozi jest wyczulony na nowinki okoniowe nie lubi jak mu coś z nowości uciekaTrzeba być krok do przodu przed konkurencją . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek* Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako150 Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Piękny garbus Dziś trzy okonie z Wisły wyjąłem, wszsytkie na wiśnie Matusiaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pieczywko Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 38 cm, hornet 4 SDR na agrafce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 (edytowane) Wydawałoby się, że złowienie okonia jest najprostszą sprawą na świecie ....niestety aby dobrać się do tych większych trzeba się już trochę namęczyć. z dzisiejszego pobojowiska (30+) Edytowane 27 Czerwca 2013 przez @Wojti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 28 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 Gratulacje za piękne garbusy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 (edytowane) . Edytowane 1 Lipca 2013 przez miras1983 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lunatyk Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Dziś podczas polowania na szczupłego ,trafiło się 9 okoni . Nie przeszkadzał im ani wolfram ani żyłką 0,25mm . Największy miał 32cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Kolejny duży - jak dla mnie - bo 40stak. Parę mm zabrakło, żeby 40 przekroczył. Poprzedni duży walnął w paprocha, tutaj sytuacja była inna. Z pierwszego opadu w paprocha walnął taki 10-12cm i 2sekundy później jakby wbił się w moczarkę - chociaż pod nim jeszcze z 6m wody I jedzie coś w bok. Nie zacinałem, wyciągnąłem obydwa. Fenwick River Runner do 5g, Shimano Twin Power 1000FA, P-Line 0,12 i twisterek RELAX 0,75" 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 (edytowane) Maciek,ten drugi też na hak się zapiął,czy w poprzek przełyku mu uwiązł....? fajny pasiaczek... pzdr Edytowane 1 Lipca 2013 przez krystiano1981r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 W przełyku było widać tylko ogon Trzymał tak mocno tego małego, który miał w pyszczku paproszka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 niczym głowacica,tyle tylko,że ona dostaje szczękościsku a on dostał przełykościsku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro69 Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Brawo Maciej, fajne masz te swoje przygody... , Ja miałem kiedyś dwa na jednym sliderze 10 -tce..., 36 i 37 cm...oba na ostatniej kotwiczce... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 O kurcze na jednej kotwicy to jeszcze nie miałem Bo na dwóch różnych to już parę razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POLONIAb Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Ładny...i kijek dobry ( też takowym poławiam) i prezentacja " z palcem" przyzwoita :-D.Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Kolejny duży - jak dla mnie - bo 40stak. Parę mm zabrakło, żeby 40 przekroczył. Poprzedni duży walnął w paprocha, tutaj sytuacja była inna. Z pierwszego opadu w paprocha walnął taki 10-12cm i 2sekundy później jakby wbił się w moczarkę - chociaż pod nim jeszcze z 6m wody I jedzie coś w bok. Nie zacinałem, wyciągnąłem obydwa. Fenwick River Runner do 5g, Shimano Twin Power 1000FA, P-Line 0,12 i twisterek RELAX 0,75" Maciek piękny garbusek , który raczył przypomnieć na jakiej wielkości przynęty ,biorą o tej porze roku Swisterki 0,75" zostaw raczej na późny listopad 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Maciek, czy to oby nie zakrawa na spinningowanie żywą przynętą ? .... żart oczywiście.... piękna rybka.BTW zamieniłeś Rarenium 1000FA na TP przy kijku? Żeby doważyć czy z innego powodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Gratki Maciek! Fajny zboj. @Dabek troche nie rozumiem twojego stwierdzenia zeby paprochy zostawic na listopad. Ja na paprochy nie lowie wogole bo uwazam to za zawodniczy bezsens. W okresie wiosenno letnim lapie okonie na wbiki 5 - 8cm a jesiania 8 - 12,5cm. Nie czepiam sie tylko zainteresowala mnie twoja teoria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość White--fish Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Maciek, czy to oby nie zakrawa na spinningowanie żywą przynętą ? .... żart oczywiście.... piękna rybka.BTW zamieniłeś Rarenium 1000FA na TP przy kijku? Żeby doważyć czy z innego powodu? Marcin, Maciek miał wcześniej Mitchell'a Mag Pro 500, to jego zamienił na TP1000FA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puszek7 Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Rafałowi chodziło raczej, że skoro maluszek uderzył na paproszka...a duży okoń w niego to znak, że mikro przynęty dużych garbów nie interesują o tej porze roku Przynajmniej ja tak to zrozumiałem... Ale gdy to była reguła.... co nie dąbek ;>? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 No nie koniecznie, bo niedawno miałem 50-tkę na paprocha, więc nie tak do końca... Różnie to bywa nad wodą i nie koniecznie o porę roku chodzi, a czasami nawet o godzinę i minutę Są też pokarmy okresowe itd. Większe przynęty też mam w pudełku ale nic konkretnego nimi nie złowiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Okoni wogole nie interesuja paprochy :-P przynajmniej takie moje zdanie. Nie jestem jakims Okoniowym mistrzem ale nie zauwazylem spadku bran uzywajac wabikow 5-12,5cm za to wielkosc ryb sie poprawila. Tak jak pisalem na przelomie wiosna -lato uzywam gumy 5-8cm potem im pozniej tym wieksza gumka ;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Macku wyjatki sie zdarzaja wszedzie tym bardziej u matki natury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 No nie koniecznie, bo niedawno miałem 50-tkę na paprocha, więc nie tak do końca... Różnie to bywa nad wodą i nie koniecznie o porę roku chodzi, a czasami nawet o godzinę i minutę Są też pokarmy okresowe itd. Większe przynęty też mam w pudełku ale nic konkretnego nimi nie złowiłem.to tylko świadczy o jednym,trzeba być nad wodą "elastycznym" bo nie zawsze utarty szlak to dobre wyjście... pzdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi