Skocz do zawartości

OKONIE 2013

mafijas

Rekomendowane odpowiedzi

@Marcel fotki i garbuski - załamka (można w kompleksy powpadać)

- świetna robota

Dzieki, dzięki...i gratulacje dla kolegów.

No coz dodac? Ano wystarczyło kilka zimniejszych nocek i garbusy zniknęły z gorki.

Cały dzień ,, bujałem się ,, po miejscówce i jej okolicach i zlowilem jednego okonka.

Ech...wszystko trzeba zaczynać od nowa. Jutro do boju....

Ciekawa kolorystyka wobka... jak Neo z bajki :ph34r:

Ten się najlepiej ze wszystkich sprawdził, Srebro i czerwony metalik. Pamiętam jeszcze jak dawno temu wędkarze używali obrotówek to też czerwono - białe kolorki na paletkach nieźle wabiły pasiaki.

• Like 1

Wrzucam tę fotkę bo ostatnie pasiaczki są mało kolorowe :)

Garbusek z urlopu, okolice Gorzowa Wlkp. Brały niemal wyłącznie z dna na wirujące paletki lub cykady, czasem obrotówkę. Szarżujących po powierzchni za uklejami prawie nie sposób było złowić, w końcu uklejek tam było miliony.

Za to kolory wszystkie miały bajkowe :)

Łowiłem z łódki na Cormorana 2,1 ULX 1-9g, żyłka 0,14, kręcioł Shimano Catana 1000. Fajny, czuły i delikatny sprzęcik. Świetnie sygnalizowała brania z dna (ok. 3,5 - 4 metry). Brały jak sandacze - pstrykały w szczytówkę :)

Fotka ze statywu na łódce, nawet nie wiedziałem, że tak fajnie będą wychodziły.

Slavo

post-47617-0-01907900-1377110458_thumb.jpg

post-47617-0-87277200-1377110412_thumb.jpg

• Like 3

Wrzucam tę fotkę bo ostatnie pasiaczki są mało kolorowe :)

Garbusek z urlopu, okolice Gorzowa Wlkp. Brały niemal wyłącznie z dna na wirujące paletki lub cykady, czasem obrotówkę. Szarżujących po powierzchni za uklejami prawie nie sposób było złowić, w końcu uklejek tam było miliony.

Za to kolory wszystkie miały bajkowe :)

Łowiłem z łódki na Cormorana 2,1 ULX 1-9g, żyłka 0,14, kręcioł Shimano Catana 1000. Fajny, czuły i delikatny sprzęcik. Świetnie sygnalizowała brania z dna (ok. 3,5 - 4 metry). Brały jak sandacze - pstrykały w szczytówkę :)

Fotka ze statywu na łódce, nawet nie wiedziałem, że tak fajnie będą wychodziły.

Slavo

attachicon.gifGarbusek.jpg

attachicon.gifGarbusek 2.jpg

Piękne pasiaki, i piękna, czysta woda, która kryje w sobie wiele przepięknych wędkarsko niespodzianek.. graty Slavo!

Dzięki Panowie,

wszystki okonie z tych jezior były tak pięknie ubarwione. Aż żal mi czasem było przestawiać się na szczupaki, które próbowałem łowić, bo zarządca wody tak mnie na nie nakręcał :)

W maju pewien Pan złowił jednego dnia dwie 90+. Więc jak na polskie jezioro to już coś. Ale mnie się nie udało, więc zająłem się okoniami. Zresztą byłem jedynym wędkarzem pływającym za okoniami. Pozostałych (było ich raptem kilku przez dwa tygodnie) wyłącznie trolowali na silnikach elektrycznych i nie mieli absolutnie nic. Może dlatego, że było gorąco....  Nie ukrywam, że łowienie okoni na jeziorze sprawia mi chyba największą frajdę. A na delikatnym sprzęcie takie 30+ już ładnie dają czadu. Grube, silne, upasione ryby.

Sama przyjemność i dodatkowo facjatę można opalić nie leżąć wśród ręczników na plaży.

Piękne pasiaki, i piękna, czysta woda, która kryje w sobie wiele przepięknych wędkarsko niespodzianek.. graty Slavo!

Niespodzianka była, owszem, ale w zeszłym roku. Przy łowieniu okoni kijkiem do 10g na 0,14 - Pan Wąs 108cm :)

Witam

Poniżej mój dzisiejszy garbusek ( lider w 2013) , nie mierzony ale raczej do 40 troszkę brakowało . Ugryzł  w pobliżu zatopionego drzewa, na 3 metrach.  Pasiaczek oczywiście rośnie dalej. Jakość zdjęcia niestety smartfonowa ( szybkie zdjęcie i do wody), statyw i aparat został w domu...

Pozdrawiam!

post-50632-0-62502900-1377290131_thumb.jpg