Gobio Gobio Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Wybieram się na kilka dni na mazury, znacie jakieś jeziorka z dużą populacją okonia i możliwością wypożyczenia łódki? Z górydzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 @Marcel fotki i garbuski - załamka (można w kompleksy powpadać)- świetna robota Dzieki, dzięki...i gratulacje dla kolegów.No coz dodac? Ano wystarczyło kilka zimniejszych nocek i garbusy zniknęły z gorki.Cały dzień ,, bujałem się ,, po miejscówce i jej okolicach i zlowilem jednego okonka.Ech...wszystko trzeba zaczynać od nowa. Jutro do boju.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Ciekawa kolorystyka wobka... jak Neo z bajki Ten się najlepiej ze wszystkich sprawdził, Srebro i czerwony metalik. Pamiętam jeszcze jak dawno temu wędkarze używali obrotówek to też czerwono - białe kolorki na paletkach nieźle wabiły pasiaki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olos Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 witam sobotnia przygoda z okoniami 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 @olos piekny garbus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 ostatni weekend poświeciłem na dłubanie pasiaków, trafiliśmy na delikatne miziania bo zdecydowanych brań było jak na lekarstwokilka trzydziestek udało się wydrapać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Forumowe minimum zachowane.Cieszy bo złowiony z małej rzeczki na obrotówkę 2 z czerwonym chwostem.Woda mega czysta i było widać cały atak rybki.Jakość zdjęcia nie powala bo kalkulatorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Dodam i ja coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 ...u nas na Oderce zatrzęsienie takich okoników...stoją wszędzie i skaczą do wszystkiego...zwolennicy troczkarni mieliby uciechę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamianeQ Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 ...u nas na Oderce zatrzęsienie takich okoników...stoją wszędzie i skaczą do wszystkiego...troczkarnia miałaby uciechę To prawda, zwłaszcza fajnie to widać wieczorami jak żerują przy powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 A u mnie taki to już rarytas niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 dobrze podany na kolacje przy swiecach... na pewno rarytas 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROKERS Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 ładny dłoniaczekDodam i ja coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 dobrze podany na kolacje przy swiecach... na pewno rarytas a skąd o tym Wiesz? "łowienie okoni jest jak sex, a samo jedzenie okoni jest lepsze od ich łowienia" gratulacje dla tych co byli na rybach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Wrzucam tę fotkę bo ostatnie pasiaczki są mało kolorowe Garbusek z urlopu, okolice Gorzowa Wlkp. Brały niemal wyłącznie z dna na wirujące paletki lub cykady, czasem obrotówkę. Szarżujących po powierzchni za uklejami prawie nie sposób było złowić, w końcu uklejek tam było miliony. Za to kolory wszystkie miały bajkowe Łowiłem z łódki na Cormorana 2,1 ULX 1-9g, żyłka 0,14, kręcioł Shimano Catana 1000. Fajny, czuły i delikatny sprzęcik. Świetnie sygnalizowała brania z dna (ok. 3,5 - 4 metry). Brały jak sandacze - pstrykały w szczytówkę Fotka ze statywu na łódce, nawet nie wiedziałem, że tak fajnie będą wychodziły. Slavo 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Slavo,fajne fotki z pasiakami:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 (edytowane) Piekne pasiaki Slavo, ładniejsze niż te moje ,, mdłe ,, obzemłance na tle Twoich. Edytowane 21 Sierpnia 2013 przez Marcel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xavier Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Wrzucam tę fotkę bo ostatnie pasiaczki są mało kolorowe Garbusek z urlopu, okolice Gorzowa Wlkp. Brały niemal wyłącznie z dna na wirujące paletki lub cykady, czasem obrotówkę. Szarżujących po powierzchni za uklejami prawie nie sposób było złowić, w końcu uklejek tam było miliony. Za to kolory wszystkie miały bajkowe Łowiłem z łódki na Cormorana 2,1 ULX 1-9g, żyłka 0,14, kręcioł Shimano Catana 1000. Fajny, czuły i delikatny sprzęcik. Świetnie sygnalizowała brania z dna (ok. 3,5 - 4 metry). Brały jak sandacze - pstrykały w szczytówkę Fotka ze statywu na łódce, nawet nie wiedziałem, że tak fajnie będą wychodziły. Slavo Garbusek.jpg Garbusek 2.jpgPiękne pasiaki, i piękna, czysta woda, która kryje w sobie wiele przepięknych wędkarsko niespodzianek.. graty Slavo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Dzięki Panowie,wszystki okonie z tych jezior były tak pięknie ubarwione. Aż żal mi czasem było przestawiać się na szczupaki, które próbowałem łowić, bo zarządca wody tak mnie na nie nakręcał W maju pewien Pan złowił jednego dnia dwie 90+. Więc jak na polskie jezioro to już coś. Ale mnie się nie udało, więc zająłem się okoniami. Zresztą byłem jedynym wędkarzem pływającym za okoniami. Pozostałych (było ich raptem kilku przez dwa tygodnie) wyłącznie trolowali na silnikach elektrycznych i nie mieli absolutnie nic. Może dlatego, że było gorąco.... Nie ukrywam, że łowienie okoni na jeziorze sprawia mi chyba największą frajdę. A na delikatnym sprzęcie takie 30+ już ładnie dają czadu. Grube, silne, upasione ryby.Sama przyjemność i dodatkowo facjatę można opalić nie leżąć wśród ręczników na plaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Piękne pasiaki, i piękna, czysta woda, która kryje w sobie wiele przepięknych wędkarsko niespodzianek.. graty Slavo! Niespodzianka była, owszem, ale w zeszłym roku. Przy łowieniu okoni kijkiem do 10g na 0,14 - Pan Wąs 108cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.synowiec-83 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2013 WitamPoniżej mój dzisiejszy garbusek ( lider w 2013) , nie mierzony ale raczej do 40 troszkę brakowało . Ugryzł w pobliżu zatopionego drzewa, na 3 metrach. Pasiaczek oczywiście rośnie dalej. Jakość zdjęcia niestety smartfonowa ( szybkie zdjęcie i do wody), statyw i aparat został w domu... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras1975 Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Witam.Czy w tym wątku można wklejać swoje fotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Swoje.....hm Raczej swoich złowionych okoni 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras1975 Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2013 ok.. chciałem wkleić fotki dzisiejszych pasiaków, ale tutaj jest to bardzo skomplikowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras1975 Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Część wczorajszych. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi