Skocz do zawartości

OKONIE 2013

mafijas

Rekomendowane odpowiedzi

Przepieknie Tobie wyszedł na zdjęciu ten Pasiak. ( kacper )

Zdjecie palce lizac.

Łdny garbus Macku. Ja niemoge się ,, przekopac ,, przez młodzież. Snuje się po jeziorze. Okazy gdzies mnie się schowaly.

No nic może jutro je znajde na Polnocnym stoku gorki.

Pozdro dla wytrwałych...

Kiedyś toczyliśmy na łamach jb.pl ciekawą dyskusję na ten temat. Forum zrzesza zarówno zwolenników, jak i przeciwników takiej prezentacji. Konkluzja była taka, że rybom większa krzywda się nie dzieje, więc pozostaje kwestia estetyki. A tu, jak wiadomo, dyskutować już nie ma o czym ;)

Ten o którym wspomniałem wcześniej

qzb8.jpg
fot. J.K.

Pamiętam jak pierwszy raz trzymałem okonia w taki sposób, sugerując się zdjęciami z sieci, prasy i katalogów. Zrobiłem jedno zdjęcie i chwyciłem okonia "normalnie", bo wydawało mi się że zbytnio deformuję mu pysk. Po opublikowaniu foty, Kamil (@Gugcio) udzielił mi "instruktarzu" jak trzymać rybę i teraz twierdzę, że jeśli się podłoży palec pomiędzy płetwy piersiowe, jest to bardzo praktyczny i bezpieczny dla ryb chwyt.

Pozdrawiam

Piotrek

Edytowane przez PGr1
  • Like 7

Ten o którym wspomniałem wcześniej

qzb8.jpg

fot. J.K.

Pamiętam jak pierwszy raz trzymałem okonia w taki sposób, sugerując się zdjęciami z sieci, prasy i katalogów. Zrobiłem jedno zdjęcie i chwyciłem okonia "normalnie", bo wydawało mi się że zbytnio deformuję mu pysk. Po opublikowaniu foty, Kamil (@Gugcio) udzielił mi "instruktarzu" jak trzymać rybę i teraz twierdzę, że jeśli się podłoży palec pomiędzy płetwy piersiowe, jest to bardzo praktyczny i bezpieczny dla ryb chwyt.

Pozdrawiam

Piotrek

ładny okonek:)

No to co panowie.. od dziś robimy foty z okoniami ubrani w garnitury - będzie estetyczniej. ;) A dolnik zamiast w zęby to w..... nie będę kończył. U mnie po pracy skromniej niż u kolegów wyżej, ale coś tam wydłubałem. Wyjechały 4 sztuki + jedno potężne walnięcie(chyba od przodu uderzył), drugi okoń walnął na imitację płoteczki i przy podbieraniu zwymiotował jeszcze żywą i całkiem sporą, niedoszłą ofiarę. Ryby przetrzymuję w worku karpiowym, bo wypuszczane ze zwykłej siatki odpływają ze strasznie nieestetyczie podartymi płetwami. ;) Dorzucam jeszcze foto okonka killerka o którym pisałem w innym wątku, zrobiony z gumy do drop shota - panic minnow.

post-54844-0-86794400-1380049548_thumb.jpg

post-54844-0-88589400-1380049566_thumb.jpg

post-54844-0-50857600-1380049731_thumb.jpg

• Like 2