robas Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 No to co panowie.. od dziś robimy foty z okoniami ubrani w garnitury - będzie estetyczniej. A dolnik zamiast w zęby to w..... nie będę kończył.dolnik możesz trzymać w......... tylko sie z tym tutaj nie afiszuj , wolimy zdjęcia bardziej estetyczne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 nie wiem czy taki sposób trzymania ryby robi jej krzywdę czy tez nie , ale ten sposób prezentacji mnie denerwujeDenerwuje Cie sposób prezentacji ? O którym ( jak piszerz ) nie masz zielonego pojęcia ??? Wiec brawo za logicznego posta !!! Bez odzewu. Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 (edytowane) Pozostaje pogratulować łowisk i umiejętności, bo ryby, Szanowni Koledzy, łowicie niebanalne. Pozdrawiam, Radek Edytowane 25 Września 2013 przez Dienekes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 (edytowane) Denerwuje Cie sposób prezentacji ? O którym ( jak piszerz ) nie masz zielonego pojęcia ???Wiec brawo za logicznego posta !!!Bez odzewu.Pozdrawiam Marcinwięc dlatego wolę zdjęcia pokazujące szacunek dla rybya naciągnięty pysk garbusów nijak ma się do tego teraz chyba bardziej logicznie Edytowane 25 Września 2013 przez robas 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KolegaPoKiju Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 Wydaje mi się że mały/średni okoń nie ucierpi od takiej prezentacji. Co innego jeśli jest wyrośnięty i ma większą masę ciała. Może wtedy lepiej złapać go w dłoń pod brzuchol Mi się jescze 40+ nie trafił więc nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greed111 Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 Nie przesadzajmy, okonie to twarde rybska, a nie stworki z waty najważniejsze żeby wracały do wody, a sposób prezentacji to kwestia gustu jeszcze się taki nie urodził co by każdemu dogodził zdjęcia piękne, gratulejszyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 Szczerze zazdroszczę publikowanych zdjęć okoni >40cm.Moja życiówka (na spławik niestety) to 42 cm kilkanaście lat temu na Wisłoce w okolicach rodzinnego Mielca, jakoś nie mam cierpliwości do okoni, tym bardziej, że u nas (Krk) rzadko trafiają się większe jak 35cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radanet Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 Dołożę swoje trzy grosze w temacie trzymania dużego okonia ( masa ma tu szczególne znaczenie). Na zdjęciu okoń 44 cm. Wydaję mi się, ze prezentuję się równie dobrze trzymany " tradycyjnie" niż tylko za pysk. Wydaje mi się, ze podobnie jak trzymania dużego szczupaka na chwytaku jest dla ryby szkodliwe tak chwyt za pysk dużego okonia może mieć dla niego przykre konsekwencje. Żeby pogodzić tych co lubią ten sposób prezentacji z jej przeciwnikami, myślę, że kompromisem będzie dodatkowe podtrzymanie ryby do zdjęcia...... pozdrawiam Radek 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 I tak to się robi Klawy, ciemny pasiak, btw. Pozdrawiam, Radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puszek7 Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 Prawda jest taka, że jeśli przy tak trzymanej rybie dobrze ułożymy palec pod jego płetwami nie ma mowy o żadnym "naciągnięciu czy naderwaniu" jej pyszczka. Na pewno to bardziej estetyczne niż wciśnięte palce pod skrzela w uchwycie herkulesa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras1975 Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 Prawda jest taka, że jeśli przy tak trzymanej rybie dobrze ułożymy palec pod jego płetwami nie ma mowy o żadnym "naciągnięciu czy naderwaniu" jej pyszczka. Na pewno to bardziej estetyczne niż wciśnięte palce pod skrzela w uchwycie herkulesa...To co prawda pasiak z ubiegłego roku, ale chyba o takim chwycie piszesz. Nawet go nie rozdrażniło takie trzymanie, bo nie postawił do końca płetwy.Dziś jestem na zero z braniami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meyger Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 Ten o którym wspomniałem wcześniejfot. J.K. Pamiętam jak pierwszy raz trzymałem okonia w taki sposób, sugerując się zdjęciami z sieci, prasy i katalogów. Zrobiłem jedno zdjęcie i chwyciłem okonia "normalnie", bo wydawało mi się że zbytnio deformuję mu pysk. Po opublikowaniu foty, Kamil (@Gugcio) udzielił mi "instruktarzu" jak trzymać rybę i teraz twierdzę, że jeśli się podłoży palec pomiędzy płetwy piersiowe, jest to bardzo praktyczny i bezpieczny dla ryb chwyt. PozdrawiamPiotrekpiękności, bardzo ładny pasiasty garbusek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 (edytowane) puszek7, on 25 Sept 2013 - 15:40, said: Prawda jest taka, że jeśli przy tak trzymanej rybie dobrze ułożymy palec pod jego płetwami nie ma mowy o żadnym "naciągnięciu czy naderwaniu" jej pyszczka. Na pewno to bardziej estetyczne niż wciśnięte palce pod skrzela w uchwycie herkulesa......w miedzy czasie szesc razy jest w rękach przekładany, układany do zdjęcia i dwa razy ganiany na dnie lodzi. No ale na fotce jest ładnie. Dużego okonia, przeznaczonego do fotografii podbieram tylko za pyszczek i tak go wypuszczam. Niema prawa drgnąc i niema potrzeby go ,, miendolić ,, w dłoniach. Dzis ok 40 pasiaków, ale bez fotogenicznego. Jutro kolejne ,, buju,buju ,, na wietrze. Gratulacje za ryby dla Panow co nie ,, jojczą ,, przez monitorem tylko łowią !!! Pozdrawiam Marcin. Edytowane 25 Września 2013 przez Marcel 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puszek7 Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 Garbolino z ostatniej wyprawy w "bezpiecznym" uchwycie.;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 Okonia wg mnie da się spokojnie pod brzuszek lub za kark chwycić, a chwyt za żuchwę jest bardzo mi pomocny przy wydobyciu pasiaka z dziury w lodzie A sam chwyt za żuchwę pewno tragiczny dla ryby nie jest, jak i inne techniki(oprócz wpychania paluchów w oczy, czy pod pokrywy skrzelowe) o ile wykonany jest z należytą starannością, delikatnością i troską o rybę. Z drugiej strony chwyt musi być pewny i zdecydowany(w swej delikatności), coby nad rybką zapanować i okiełznać jej zapędy. Dla jej dobra oczywiście PozdrówkaKamil 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 26 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2013 Ja tez wolę chwyt pod brzuchal. WOLĘ powtarzam, bo ładniej wygląda. Taki nienaturalnie naciągnięty wygląda jak wyruch....... Sorry za określenie ale nic nie mogłem innego znaleźć. Najważniejsze czy trzymany za pysk, czy pod brzuchal, żeby pokazał parawan do foty a potem wrócił do wody. W innym przypadku to można se go nawet na gwoździa nabić.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 26 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2013 Oj ja okoniom poświęce więcej czasu w przyszłym roku.... cwaniakom w paski.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 26 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2013 Czekam na 1 lód. Wejdę po deskach albo zrobię sobie płozy ze styroduru :-) Lekko nie będą miały. Wejdę na pewno ale czy zejdę?? hehe To linkę do drzewa i się dociągnę. Wytestuje kombinezon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 26 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2013 Wejdę po deskach albo zrobię sobie płozy ze styroduru :-) Przerabiałem to na ostatnim. Nie polecam, bo bardziej człek myśli o tym, jak się nie spierdzielić do wody, niż jak przechytrzyć pasiaka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtas Opublikowano 26 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2013 witam wczoraj powiedzieli mi,że dzisiaj mam wolne od pracy więc w domu siedzieć nie będę i poszedłem nad wodę do parku przyjażni w kaliszu na okonie gdzie dwa dni temu dostałem równiutką 30stkę a dzisiaj pobiłem moją życiówkę i oto onapołknął kopytko relaxa 5cm,pozdrawiam VOJTAS 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bootleg Opublikowano 26 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2013 Piękny stary pasiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 26 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2013 witam wczoraj powiedzieli mi,że dzisiaj mam wolne od pracy więc w domu siedzieć nie będę i poszedłem nad wodę do parku przyjażni w kaliszu na okonie gdzie dwa dni temu dostałem równiutką 30stkę a dzisiaj pobiłem moją życiówkę i oto onaOkon-37cm.jpgpołknął kopytko relaxa 5cm,pozdrawiam VOJTAS Piękny gruby garbus. Gratulacje !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtas Opublikowano 26 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2013 dzięki panowie mam nadzieje że jutro tez mi szczęście dopisze w wolnym czasie od pracy hehe pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 26 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2013 Wojtek, podziękuj szefowi za to PB GRATULACJE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtas Opublikowano 26 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2013 podziękuje mu w poniedziałek hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi