sandacz1 Opublikowano 26 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2013 Dołożę swoje trzy grosze w temacie trzymania dużego okonia ( masa ma tu szczególne znaczenie). Na zdjęciu okoń 44 cm. Wydaję mi się, ze prezentuję się równie dobrze trzymany " tradycyjnie" niż tylko za pysk. Wydaje mi się, ze podobnie jak trzymania dużego szczupaka na chwytaku jest dla ryby szkodliwe tak chwyt za pysk dużego okonia może mieć dla niego przykre konsekwencje. Żeby pogodzić tych co lubią ten sposób prezentacji z jej przeciwnikami, myślę, że kompromisem będzie dodatkowe podtrzymanie ryby do zdjęcia...... pozdrawiam RadekPanowie może inaczej,okonie są przyłowem dla mnie ja nastawiam sie na sandacze to co z takiego okonia zostalo by po cieciu, każdy wie jak zacina się mętne, łby powinny być urywane tak że szybka fota i do wody i kazdy wraca do wody Pozdrawiam sandacz1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woyciech Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 Witam Dziś krótki wypadzik nad wodę o świcie. Najpierw 2 godzinki śmigania muchówką za trocią, lecz niestety bez brania (uwiesiły się 2 malutkie okonki) .Następne 2 godzinki przesiadka na spina i szukanie grubych okoni. I tak dzisiaj może nie tak dużo jak ostatnio, ale za to bardziej treściwie. W wyniku czego dwukrotne pobicie PB , dwa piękne garbusy 46 i 47 cm. Do tego jeszcze jeden 40 i kilka 30 . Fotki niestety nie miał kto zrobić więc próbowałem sam z samowyzwalacza i dlatego jakość nie najlepsza .Pozdrawiam Mariusz 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafalus Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 Gratulacje, piękne ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bootleg Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 Piękne okonie! Z czystej ciekawości... Polska woda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woyciech Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 Piękne okonie! Z czystej ciekawości... Polska woda?Niestety nie Polska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 Jeden czort gdzie! Wspaniale Rybska ktorych szczerze gratuluje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 @woyciech,było tego garba do beczki i do Polandii przywieźć, niech się tu rozmnaża Piękny Ci on, Gratuluję !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woyciech Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 @woyciech,było tego garba do beczki i do Polandii przywieźć, niech się tu rozmnaża Piękny Ci on, Gratuluję !!!W Polandii pelno jest okonia, tyle że niestety bardzo długo rośnie i takie okazy zdarzają się dość rzadko. Trzeba by było zrobić całkowity zakaz zabierania tej pięknej ryby, to za kilka lat pewno i u nas pływało by dużo takich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kksm Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 Piękne pasiaki. Aż głupio teraz wstawiać moje dzisiejsze irokezy 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woyciech Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 Dlaczego głupio???Fajne irokezy, każda rybka cieszy A jak Ty wstawiasz takie fotki że od razu w tekście są duże??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sandacz1 Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 Witam Dziś krótki wypadzik nad wodę o świcie. Najpierw 2 godzinki śmigania muchówką za trocią, lecz niestety bez brania (uwiesiły się 2 malutkie okonki) .Następne 2 godzinki przesiadka na spina i szukanie grubych okoni. I tak dzisiaj może nie tak dużo jak ostatnio, ale za to bardziej treściwie. W wyniku czego dwukrotne pobicie PB , dwa piękne garbusy 46 i 47 cm. Do tego jeszcze jeden 40 i kilka 30 . Fotki niestety nie miał kto zrobić więc próbowałem sam z samowyzwalacza i dlatego jakość nie najlepsza .Pozdrawiam Mariusz 2013-09-27 10.12.25.jpg 2013-09-27 09.42.43.jpg 2013-09-27 10.20.36.jpg 2013-09-27 09.06.24.jpgpiękne szkoda że w Polsce tak sie nie da jak nie gryzie troć to okoniska biorą pozdrawiam sandacz1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 ......A jak Ty wstawiasz takie fotki że od razu w tekście są duże???Przez http://imageshack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtas Opublikowano 28 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2013 przed chwilą wróciłem z zaporówki i połowiłem kilkanaście okoni a w tym ten jeden największy 30,5cmreszta miała poniżej 30stki,pozdro VOJTAS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woyciech Opublikowano 29 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 (edytowane) Jeden z dzisiejszych "średniaczek" Na próbę wklejam w tekst z ImageShack Ps: Dzęki @popper - pifko się należy dla Ciebie Edytowane 29 Września 2013 przez woyciech 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kksm Opublikowano 29 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 @woyciech Fajny złotawy garb. U mnie taki trzydziestaczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 29 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 Trzydziestak: Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woyciech Opublikowano 29 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 @mefik dzięki Twój za to taki stalowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woyciech Opublikowano 29 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 (edytowane) Dziś pojechaliśmy we dwóch, z moim kuzynem Łukaszem.Wiatr trochę przeszkadzał w łowieniu ale i tak udało się wyjąć kilka garbusów .Najzabawniejsza sytuacja z dzisiejszego dnia, to że obaj w jednym czasie zacięliśmy ryby. Moja pierwsza wylądowała w podbieraku ze stwierdzeniem że "ładny", Łukasz wprowadzając swojego do podbieraka rzekł "mój większy".Po przyłożeniu obydwu garbusów do siebie, okazało się że są identyczne , a miarka wskazała 43 cm. Moje 43 szczęścia A tu Łukasza I ostatni z dzisiejszego dnia 42 cm. Edytowane 29 Września 2013 przez woyciech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zelo Opublikowano 29 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 Kolego Woyciech graty przepiękne garbaciaki. Ja wczoraj Odra, dzisiaj Orla i tylko okoniowe smarkacze http://okoniowy.wordpress.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOSMAN 76 Opublikowano 29 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 Gratki za piękne okonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 29 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 Przepiekne Rybki i pieknie zaprezentowane! Moje gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sandacz1 Opublikowano 29 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 Dziś pojechaliśmy we dwóch, z moim kuzynem Łukaszem.Wiatr trochę przeszkadzał w łowieniu ale i tak udało się wyjąć kilka garbusów .Najzabawniejsza sytuacja z dzisiejszego dnia, to że obaj w jednym czasie zacięliśmy ryby. Moja pierwsza wylądowała w podbieraku ze stwierdzeniem że "ładny", Łukasz wprowadzając swojego do podbieraka rzekł "mój większy".Po przyłożeniu obydwu garbusów do siebie, okazało się że są identyczne , a miarka wskazała 43 cm. Moje 43 szczęścia A tu Łukasza I ostatni z dzisiejszego dnia 42 cm.ale garby gratki:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 29 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 To wszyscy z dziś? U mnie dziś nawet brania, a już myślałem, że choć trochę wiem o okoniach i znam jezioro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woyciech Opublikowano 1 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 (edytowane) Dziś kolejna tura z Łukaszem. W sumie 5 sztuk 40+ i kilka w przedziale 25-38. Wcześniej nie pisałem nic o sprzęcie i technice , więc dziś kilka szczegółów:Wędka Shimano Alivio Sesitive CX 240 ML, kręciek Abu Cardinal SX30, plećka PP 10 lbs czerwona z dowiązaną żyłką 0,18 .Przynęty to kopyta Predator 4" perłowe z brokatem i bez na główkach 7 i 10 g. prowadzone w opadzie.I tak kolejno na fotkach 46, 45 i 43 cm. Edytowane 1 Października 2013 przez woyciech 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 1 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 Kapitalne ryby. Za kilka godzin też będę łowił ryby w paski. Ale mazowieckie... dwa razy mniejsze O ile mi się poszczęści, rzecz jasna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi