Skocz do zawartości

OKONIE 2013

mafijas

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem ze fotki nie w 100% ale za duzo gapiow mam w DE. Tu jakas masakra sie porobila. Rybna Mafia. Nie zdajesz sobie sprawy nawet jak nie wrzuce gdzies foty a ilu ludzi wie. Wtedy mam pelno kumpli, smsow, telefonow itd. A ze uzywam tego samego Nicka w DE i w PL to skubance mnie znajduja i jest po miejscowce w mysl zasady " Co na haku to w plecaku".

Moze mi jakis mod podpowie jak moge zmienic Nicka?

zdr

Nie jestem modem, ale nick zmienia się w Profil (nick w prawym górnym rogu a nie sensu stricto) -> Ustawienia i zmieniasz nazwę wyświetlaną. Choć i to nie pomoże, skoro masz tylu fanów ;)

Edytowane przez Dienekes

@Kuba, @Grzechu wielkie dzieki.

@Grzechu to wg. Ciebie lepiej latac z paprochami i dlubac palczaki? Moim zdaniem lepiej lowic czyms konkretniejszym chocby ww. Shad impactem i cieszyc sie z przylow jak sandacz,sum,szczupak, etc ciagle czekajac na wymarzonego pasiaka. Ja w przeciwienstwie do Macka ktory doskonale zna moja wode (byl w niemczech) nie bede pisal ze napewno bym lapal takie pasiaki ja te ostatnie ale przynajmniej bym probowal. Men ma 32zapory a na moim 30km odcinku az 4 i wiem ze wiekszosc jak nie wszyscy wedkarze z wielkich Polskich rzek by polegli. Taka smutna rzeczywistosc. To ze lapie w DE nie znaczy ze mam niewiadomo jak rybna wode bo beretowane jest wszystko. Jak myslicie po co zamazuje i czaruje z fotkami?

Zdr

Kolego tu nie chodzi o to że nie umiesz łowić ryb i same ci w podbierak wchodzą, czy też nie umiesz czytać rzeki, ale chodzi o to że w takiej Poznańskiej Warcie pasiaka +/- 50 to kłusole dawno w siacie nie widzieli. Więc po miesiącu trzepania wody twoim shadem przeszedł byś do paprochów, z paprochów na szarpaka i jeśli na którąkolwiek metodę złapał byś w końcu tą wymarzoną 45-50tkę to nadal byś nie miał złotego środka :) ps Ładne te twoje okonie, ale przebajerowana obróbka trochę przypomina rybki z legolandu :)

Przedewszystkim dziekuje za gratulacje.

Niechce mi sie juz pisac wywodow co bym zrobil gdyby ale znam sporo Polskich wedkarzy ktorzy regularnie lowia pasiaki +40 czy nawet 50tki. Dlatego twierdze ze da sie jak sie tylko chce. Wielu z Was nie nastawialo sie pewnie specjalnie na okonia ale z gory zaklada ze wszystkie sa zjedzone. Z checia bym wam przytoczyl kilka przykladow z nad mojej rzeki, jakie ryby wyjezdzaja w reklamowkach do domu. 2 problem to plaga "Babki" ktora moze z jednej strony przyczynia sie do zaglady wielu gatunkow ale z drugiej strony jest doskonalym i latwymnpokarmem dla drapieznikow. Niestety ciezej przekonac rybe do brania nawet moim ulubionym Shadem. Nienukrywam ze zdania do co do paprochow nie zmienie bo lowilem w Ojczyznie jak i na obczyznie i wnioski mam te same. Tym czasem lekka przerwa bedzie chyba bo czekam na moj nowy mlynek do okoniowki. Co do przerobionej fotki juz pisalem ze zlo konieczne. Zrobilem fote mojemu 52cm okoniowi przy C&R i jeden z kormoranow spotkanych nad woda powiedzial mi gdzie go zlapalem. Sa 2 wyjscia:

-Nie bede wrzucal juz fotek

-Postaracie sie to zaakceptowac.

Zmiana nicka byla by na tyle pomocna ze googlujac "Gugcio" nie wypluwalo by aktualnych fot. Na jednym z niemieckich For przestalem juz calkowicie wklejac jakiekolwiek foty bo za duzo "przyjaciol" mam wtedy :unsure:

Zdr

• Like 1

Kolego tu nie chodzi o to że nie umiesz łowić ryb i same ci w podbierak wchodzą, czy też nie umiesz czytać rzeki, ale chodzi o to że w takiej Poznańskiej Warcie pasiaka +/- 50 to kłusole dawno w siacie nie widzieli. Więc po miesiącu trzepania wody twoim shadem przeszedł byś do paprochów, z paprochów na szarpaka i jeśli na którąkolwiek metodę złapał byś w końcu tą wymarzoną 45-50tkę to nadal byś nie miał złotego środka :) ps Ładne te twoje okonie, ale przebajerowana obróbka trochę przypomina rybki z legolandu :)

Rozumiem ze w Niemczech nie ma klusoli? NIestety sa, i jest ich duzo. Ruscy maja kontrole nad woda, w miastach tym bardziej.

Edytowane przez Tomek_N

Dzieki jeszcze raz za gratulacje i za fajna zartobliwa fotke, tez sie posmialem ;)

@Kamil.Z niestety miejsce jest charakterystyczne ze obojetne w ktrona strone bym nie cykal to od razu widac gdzie stoje. Musialbym ze 30 - 40m biec z ryba zeby se krzaczki znalesc. Do tego czesto po prawej i lewej stronie prawie zawsze ktos lowi i wystarczy ze wychyle sie 1,5m do tylu i juz mnie widac wiec stoje w miejscu. Szybka fota, pomiar ryby w wodzie i bye.

@Iras gratuluje kolejnej pieknej ryby.

@gugcio, rybki rewelka! Wstawiaj foty jakie chcesz, liczy sie ten pasiak 45+ na którego widok gały mi wyłażą, a ręce same składają się do oklasków. Możesz ewentualnie robic fotki na trawie, wątpię by dany mięsiorz rozpoznał ździebełko danej kępki. 

• Like 1

Michcio wielkie dzieki za mile slowa ale wiesz jaka bedzie reakcja z ryba na trawie :ph34r: Po za tym musialbym opuscic kryjowke a miesierze stoja czesto mniej jak 10m ode mnie. Mialem dzisiaj jechac nad wode ale nie wiem czy dam rade, leb mi peka, nos zapchany i ogolnie ciulato sie czuje.