Skocz do zawartości

OKONIE 2013

mafijas

Rekomendowane odpowiedzi

Ładnie wybarwiony ten pasiak. :)

U mnie dziś dwa krótkie szczupaki i pięć okoni do 40+.. wszystkie ryby złowione na silikonową imitację płotki ok 9cm.

Kamil Z, co do drugiego cytowanego fragmentu mojego posta, to masz rację.. ten tekst był zbędny. 

Filmik pokazujący filetowanie należy traktować jako instruktaż-podobnie jak filmy pokazujące kręcenie kogutów- i nikt nie musi brać ze mnie przykładu.

To by było na tyle.

Dobranoc :)

Edytowane przez Iras1975

Spoko Macku, znam ten problem. Ost z 45tka takie se foty trzeplem ze do.teraz sie smieje :lol::lol: Dzisiaj lipa straszna, woda skakala, 4 statki jeden za drugim a na koniec 5 200m barka na pelnym gazie malo mnie splukala z miejscowki. Mimo to nowy mlynek rozdziewiczylem, jednym maluchem w okolicy 25cm :D:lol:

Z niedawnego wyjazdu, gdzie to widać ;) Fotek z wyjazdu mało, dobrze brały to się łowiło a nie robiło zdjęcia, taki paradoks

post-45567-0-10882200-1382044247_thumb.jpg

post-45567-0-21919100-1382044254_thumb.jpg

post-45567-0-07146100-1382044259_thumb.jpg

EDIT: o sprzęcie, przynętach etc. trochę więcej napisałem w tym wątku:

http://jerkbait.pl/topic/16121-seeker-sp703-dostępność-i-inne-pytania/?p=1317244

• Like 6

Poziom tego działu moim zdaniem mocno się obniża, wzór relacji przedstawił ostatnio kolega wobler 129 i kolega Friko - żadnych aluzji, wycieczek w jakąkolwiek stronę, tylko fota i krótka informacja bez szczegółów łowiska, bo akurat tą wiedzę zostawiają dla siebie.

Dziś krótka wizyta na miejscówce, gdyż warunki ciężkie (boczny, dość mocny wiatr utrudniający precyzyjne prowadzenie przynęty). Ryby jednak współpracowały doskonale i oto mój nowy PB na 48 cm. Do tego jeszcze jeden 42 cm (na drugiej fotce) i kilka szt. 30+.

Najskuteczniejsza przynęta dziś Predator 3" na 8g. główce w kolorze perłowym z brokatem.

njuc.jpg

67a2.jpg

Edytowane przez woyciech
  • Like 11

Piekne! Gratki za kolejne Garbusy.

Ja wczoraj na kaluzy kilka sztuk, najwiekszy 35cm co na te jezioro jest wynikiem przyzwoitym. Szczupakowe branie tylko jedno. Potem przenioslem sie na rzeke ale po godzinie bez brania zwinalem sie do domu ;-) Jutro z rana zaatakuje inne rejony ale kiepsko to widze, dzisiaj slonce i Temp. dochadzace do 20stopni i tak ma byc do polowy przyszlego tygodnia  -_-

@Woyciech gratki za percha.

@all, Ja rybki ponizej 40cm fotagrafuje na szybko wiec trwa to max 30sekund a nie minutke ale widze ze co niektorzy wola ogladac nieostre fotki klikniete kiepskim telefonem jak w miare przyzwoite z wymazanem tlem ktore nikogo nie powinno interesowac. Wasze slowa upewnily mnie w przekonaniu ze podjalem sluszna decyzje, i fotek nie bede wrzucal. Peace

@Woyciech gratki za percha.

@all, Ja rybki ponizej 40cm fotagrafuje na szybko wiec trwa to max 30sekund a nie minutke ale widze ze co niektorzy wola ogladac nieostre fotki klikniete kiepskim telefonem jak w miare przyzwoite z wymazanem tlem ktore nikogo nie powinno interesowac. Wasze slowa upewnily mnie w przekonaniu ze podjalem sluszna decyzje, i fotek nie bede wrzucal. Peace

Chlopie napisalbym ze robie to w 30 sekund to Ty bys napisal ze robisz to w max 15 sekund - widze taki typowy ,,czeslaw,, z Ciebie

który swoim zachowaniem <pisowniá> przypomina sfochowana babe której brakuje ...

Co do fotek to nie kazdy nosi wypasiony  aparat i robi takie zajebiste zdjecia jak Ty wiec juz daruj sobie bo takim pisaniem niczego pozytywnego do tematu nie wnosisz.

A to czy bedziesz wstawial tutaj swoje fotki z Okoniami czy nie to pewno malo kogo interesuje masz obrosniete j..a to podejmij meska decyzje a nie strzelaj fochów w takim miejscu jak TO.

Pozdr.

• Like 2

Bawisz mnie kolego i zachowujesz sie jak dzieciuch. To kolega powyzej poruszyl temat zamazywania fotek wiec odpowiedzialem po raz kolejny ze tlo nikogo nie powinno interesowac i basta. Te twoje osobiste wycieczki to zachowanie typowego internetowago kozaka ktory sie chowa za monitorem. Dlatego proponuje troche inny ton i wiecej szacunku dla innych. Sa gusta i gusciki i to sie nie zmieni a kilka osob tu w temacie czy na priva. Wyrazilo chec ogladania moich fotek czy tez bez niego bo prawdziwych wedkarzy interesuje tylko ryba. Zycze wiecej oglady na reszte dnia ;)