Skocz do zawartości

OKONIE 2013

mafijas

Rekomendowane odpowiedzi

Predatorhunter jak czytam twoje posty to coraz bardziej wydaje mi się że pod woderami kryją się rajstopy !! Majo wg mnie nie napisał tego żeby ci doj.... tylko bardziej podpowiedzieć nie tylko tobie że można zrobić fotkę nie zdradzając miejscówki. Jeśli o mnie chodzi to wolę oglądać fotkę rybki z telefonu na tle wody czy trawy niż wyostrzoną sztucznie do granic możliwości z tłem rodem z bajki Kucyk Ponny. Nie chcesz wstawiać fotek ? to nie wstawiaj chcesz? to wstaw, ale zawsze trzeba się liczyć ze słowem krytyki i nie trzeba od razu strzelać focha i tupać nogami, można za to wyciągnąć jakieś wnioski !!

Woyciech super okoń i graty trotka :) Krakus fajny grubasek :)

• Like 1

Dalibyście już chłopaki spokój.

Psujecie fajny wątek, jeszcze te żeńskie porównania, osobiste wrzuty, po co to?

Trzymając się nurtu powiem tylko - nie nakręcajcie już spiralki nienawiści bo wam znowu moderator temat zamknie.

A szkoda bo fajne okonie łowicie. :)  ;)

• Like 2

Od dawna byłem zwolennikiem zamknięcia tematów z rybami dla słownych komentarzy, skoro sami forumowicze tak palą się głównie do redagowania postów w stylu: "Piękna ryba! Gratki". Od wyrażania aprobaty jest button: "Lubię to". Ulubieńcy tłumu i łasuchy na komplementy nic wówczas nie stracą, czyż nie? Może warto wziąć pod uwagę takie rozwiązanie? Cel osiągnięty, bez burdelu.

Jak wchodzę w temat Szczupaki/ Okonie 2013 r., to chcę zobaczyć te cholerne szczupaki/ okonie, a nie przebijać się przez 3 strony ślinotoku i poklepywania po plecach. A że odzwierciedla to rybostan naszych wód? I bez tego każdy wie jak jest ;)

Tak. Już mi lepiej. :ph34r:

Edytowane przez Dienekes
  • Like 10

A więc koledzy - Ja myślę że ten wątek jest po ta aby pokazać, pochwalić się swoimi zdobyczami, a nie do zbędnych dyskusji. Proponuję te przenieść do wątku który do tego został stworzony (przynajmniej tak Mi się wydaje) czyli Cafe Jerkbait. pl. A tu można pod zdjęciami zostawić krótki komentarz dotyczący oczywiście ryby przedstawionej na zdjęciu lub po prostu polubić, albo najzwyczajniej w świecie nie robić zupełnie nic tylko oglądać i cieszyć się lub nie. To tyle z mojego punktu widzenia.

Pozdrawiam Mariusz

Edytowane przez woyciech

@Woyciech gratki za percha.

@all, Ja rybki ponizej 40cm fotagrafuje na szybko wiec trwa to max 30sekund a nie minutke ale widze ze co niektorzy wola ogladac nieostre fotki klikniete kiepskim telefonem jak w miare przyzwoite z wymazanem tlem ktore nikogo nie powinno interesowac. Wasze slowa upewnily mnie w przekonaniu ze podjalem sluszna decyzje, i fotek nie bede wrzucal. Peace

Nie wiem kolego czy to jest aluzja do Mnie (może nie - przepraszam) ale jeśli miałbym wstawiać fotki do np: jakiegoś konkursu C&R lub do kalendarza tych swoich nieostrych i nie dobrych zdjątek na pewno bym nie wstawiał.   

Absolutnie nie miałem na myśli zaczepiania kogokolwiek. Tylko napisałem że jak się chce to można zrobić fajne zdjęcie i nie zdradzać żadnych szczegółów.  Wg.mnie zdjęcia kolegów Woyciech i Krakus są bez porównania lepsze, niż wyretuszowane w paincie, super ostre ,,mumie" zdjęć. A kolega predator niech zluzuje trochę majtki, za bardzo bierzesz wszystko do siebie. Chyba nie sądzisz że Twoje zdjęcia mają aż takie znaczenie dla ludzi, dla forum??? Jeśli masz coś do dodania to pisz na priv. To ostatni mój post będący OT w tej sprawie. 

W mysl przyslowia "nie tykaj gowna bo smierdzi" zignoruje uzytkownikow majo i krakus. Szkoda czasu i nerwow, pokazcie sami co potraficie bo narazie tylko biadolenie.

Szanowny kolego @Woyciech to nie bylo do twoich fotek a do kolegi krakusa bodajze. Masz przewage ze przewaznie jestes z kims nad woda, ja ten luxus posiadam rzadko. Po za wymazaniem tla zadnej wiekszej obrobki nie podejmowalem po za rozjasnieniem lub przyciemnieniem i lekka korekta ostrosci po zmianie wielkosci.

Odpowiadajac na pytanie kolegi @Wojti powiem ze moje Rzeczne staly na 2-2,5m ale to charakterystyka miejscowki jaka jest poprostu Most i jego fundamenty.

Zdr

Nie rozumiem po co to wszystko,  wątek jest po to aby opisywać  jakie okonie, gdzie, na co udało się złowić :) Nie możecie dać sobie spokoju? Ktoś tu pisał "wydaje mi się że pod woderami kryją się rajstopy !!", to wam wszystkim kryją się rajstopy którzy ciągną i mają ciągle problem z  tematem zdjęć z obróbką, jeżeli byłaby taka potrzeba  robiłym to samo na miejscu kolegi Predatorhunter.  Wygląda to na taką za przeproszeniem i nie obrażajac nikogo "gimbusiarnie" która siedzi przed kompem i czepia się byle gó..a żeby tylko doddać coś od siebie. Jest ryba jest! Jest łowca jest! Jest opis jest! Mi tam więcej nie potrzeba! ;) Bez odbioru! Pozdrawiam Wszystkich Młodych Spiningistów! :)

• Like 4