Skocz do zawartości

OKONIE 2013

mafijas

Rekomendowane odpowiedzi

W jednym wątku jak pokazuje miejscówke to źle, tutaj źle że zamazują tło ... Panowie zdecydujcie się

Poza tym piękne okonie łowicie, na żywo chyba takich nie widziałem.

Takie zachowanie to "syndrom deficytu ryby" ;) tak to nazywam.

U mnie dziś jedno branie na woblera(uklejka) i wyjechał taki tam 40+.. ryba uderzyła po pierwszym poderwaniu z dna na ok 8m gł.

Pozdrawiam.

Edytowane przez Iras1975
  • Like 1

Jeden tak ze 0,5m długości, branie z ok 10-12m na imitacje okonka. Kijek 175cm,  młynek Rarenium CI4+ 1000S, nanofil 0,08mm + strzałówka 0,22mm, staleczka na 3kg ok 20cm

Edytowane przez Iras1975
  • Like 2

Iras piękne te okonie łowisz, ale nie obraź się... sposób w jaki to przekazujesz jest dla mnie jakiś pretensjonalny, jakbyś chciał za każdym razem podkreślić że to taki "pryszcz"...

-"Jeden tak ze 0,5m dlugości"

-"wyjechał taki tam 40+"

...co nie zmienia faktu, że ryby genialne :)

Gratki Iras, taki pod 50 to juz wymiata. Ja wczoraj na kaluzy kilka pasiaczkow takich od 25 do 30 z lekkim plusem. Dzisiaj spedzilem popoludnie z laskami i udalo mi sie wyskoczyc na godzinke na moja miejscoweczke. Jeden spadl, jeden taki ok. 40 wyjechal i jedno branie nie wciete. Brania na wobka suspender podczas przerwy jak wisial w toni.

Zdr

Koledzy nie dało by się tak: ... fota wymiar warunki przynęta itp itd i koniec ...krótkie gratulacje też można znieść, lecz lubię sobie wieczorkiem pooglądać wasze sukcesy i przekopywanie się na smarkfonie przez tony jadu i nap...ania jeden na drugiego odrzucają od tego tematu, a szkoda bo na niektóre rybki można patrzeć i marzyć :)

• Like 1

Może dam dobry przykład.

Dziś 3 godziny nad wodą  …wreszcie 3h!!! Cały tydzień ciężkiej pracy, dyżurów i w końcu chwila odpoczynku…Poszukiwania moich ukochanych pasiaków  :D  od dwóch lat tylko na nie sie nastawiam

Przez godzinę nie mogłem ich namierzyć, po czym zobaczyłem uciekająca drobnice i już wiedziałem ze je mam!

Na początku skromnie

post-49510-0-66146300-1382883319_thumb.jpg

na koniec wyjechało 6   40-staków .

post-49510-0-00300200-1382883333_thumb.jpg

post-49510-0-13914700-1382883357_thumb.jpg

Sprzęt LES66LF,  Certate HC ze szpulka 2506 , plecionka Varivas #0.6,  2m przypon z FC 0.2mm

Przynęta rybka imitująca uklejkę na główce 5g.

C&R

post-49510-0-65561500-1382883375_thumb.jpg

post-49510-0-24619300-1382883396_thumb.jpg

Ps. Fotki marne bo robione telefonem.Myślę że udało mi się ukryć łowisko :D

Edytowane przez gfg8
  • Like 11

@gfg8, no proszę i da się przedstawić zdjęcia bez napinania i pawich piórek w d..., bez zamazywania tła i zdradzania miejscówek - podobnie jak @woyciech i @krakus.
@gfg8 fajny opis i miło zobaczyć nie tylko domniemane wypuszczanie ryby.

Pozdrawiam i dalszych sukcesów życzę.

Marcin gratki za piekna serie ;) Uwierz mi ze ja wcale nie robie tajemnic kiedy na co tylko poprostu gdzie. Nie mam ochoty nawet wstawiac tu fot bo jak widac co 2 uzytkownikow jerka wie ze moglem zrobic takie zdjecia a widocznie nie chcialem :lol::lol: Wielu tych uzytkownikow wie wszystko i tak najlepiej wiec po co tracic energie na pierdoly. U mnie weekend pod znakiem okonia, nie bylo ich wiele a przyzwoitych rozmiarow choc do 40 co niektorym troche zabraklo. A jak widac po wypowiedzi uzytkownika @Zwierzu, okonie zjadlem bo nie mam fotek C&R :ph34r::ph34r: To jest wlasnie moc internetu :D;)

@Zwierzu, okonie zjadlem bo nie mam fotek C&R :ph34r::ph34r: To jest wlasnie moc internetu :D;)

Ja w to nie wnikam, your circus your monkey !

Nie wiem dlaczego do mnie "pijesz" ? Napisałem jedynie co MI się w zdjęciach @gfg8 podoba, więc po co to bicie piany z Twojej strony ?

*nie musisz odpowiadać, polemiki nie będzie.

Ładnte te pasiaki :)  takie grubaski.

U mnie z rana zero brań, popołudniu zmiana zbiornika i tak samo spektakularne sukcesy jak rano- nie umiem łowić.   :D

Pozdrawiam.

Irek czyli śmiało można stwierdzić, że jeśli Ty tam nie złowiłeś okonia to po prostu w tych akwenach okoń nie występuje...  :D  :D  :D

Gratuluje Doktorek :)

Napisz jaki sprzecik i czy branie miales mocne

Dzięki!

Blue rapid 3-14g, 2,50 m; daiwa TD 2500, plecionka "cienka" ;), fluorocarbon 4 lb. Odległość ciężarka od haczyka ok. 70 cm, na haczyku paproch motoroil. Ten akurat "siadł" na paprocha w momencie przeciągania po kamykach. Dopiero jak pociągnął w swoją stronę ;) zorientowałem się że coś siedzi.

Witam  :)

Tak jak chciałem i tak jak obiecywałem  ;)  50 cm osiągnięte :)  :)  :) . Szkoda tylko że sam byłem i fotki nie miał kto zrobić :( . Musiałem z samowyzwalaczem się męczyć i to widać na fotce (bardzo słaba jakość). Teraz już tylko w górę i 50+ następne założenie  :rolleyes: . Dziś rybki gryzły doskonale, bardzo mało przeciągnięć bez ryby, a bez brania to już chyba żadnego. Niestety ale koledzy miejscowi chyba Mnie nie polubią  ;) , gdyż pomimo usilnych prób podrzucania w moje miejsca i tak nie udało im się prawie nic złowić. Bardzo silny wiatr utrudniał prowadzenie zestawu, lecz wypróbowanie nowej taktyki przyniosło wyniki, a ta zasięgnięta od kolegów od odległościówki (szczytówka w wodę , zatopienie  i naprężenie plecionki). Grubas siadł na 2,5" kopyto Relax -a w kolorze motor oil ze złotym brokatem na główce 7,6 g.

rdfy.jpg

Edytowane przez woyciech
  • Like 29