c1esla Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2013 Łaaaaaaa ale byk , taki okoń to ma chyba z 25 lat , jak sądzicie ? GRaty ogromne !!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2013 Łaaaaaaa ale byk , taki okoń to ma chyba z 25 lat , jak sądzicie ? GRaty ogromne !!!!!!!!!!!!!Myślę, że przy dogodnych warunkach wystarczyło mu 15 ...przy 25 okonki raczej wzbogacają żyzność dna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woyciech Opublikowano 31 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 (edytowane) Dziękuję wszystkim za gratulacje A tu filmik z wypuszczenia Niesamowity powrót do wody Edytowane 31 Października 2013 przez woyciech 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 31 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 Ale poszedl, jak przecinak. Wczoraj chcialem cyknac rowniez fotke C&R zeby nie bylo ze na weki lowie i tak wystrzelil ze tylko kociol po nim zostal. Jeszcze raz gratuluje 50tki, znam to uczucie jak zlapalem swoja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybak109 Opublikowano 31 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 Myślę, że przy dogodnych warunkach wystarczyło mu 15 ...przy 25 okonki raczej wzbogacają żyzność dna no nie wiem z tą żyznością - szybciej wzbogacają czyjąś kolację ale za to pamiętam jak kilkanaście lat temu na studiach badaliśmy wiek ryb z odczytów łuski i okoń z jeziorka pod Reszlem (nazwy wody nie pamiętam) przy masie około 1 kg miał 21 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 31 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 @woyciech fajnie je tam męczysz. Trzymaj tajemnicę, szczególnie przed rodakami Najgrubsze sztuki dopiero się pojawią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras1975 Opublikowano 31 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 Dziękuję wszystkim za gratulacje A tu filmik z wypuszczenia Niesamowity powrót do wody Fajny okoń.. gratuluję!U mnie po zmianie czasu skończyło sie częste wędkowanie i pozostają tylko wypady w weekend. Krótkie wyskoki o świcie przyniosły ledwie dwie sztuki do ok 38(nie mierzone dokładnie).Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 31 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 Ja jutro uderzam na zimowiska, zobaczymy czy po pierwszych zimnych nocach juz tam sa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 31 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 Łaaaaaaa ale byk , taki okoń to ma chyba z 25 lat , jak sądzicie ? GRaty ogromne !!!!!!!!!!!!! Myślę, że przy dogodnych warunkach wystarczyło mu 15 ...przy 25 okonki raczej wzbogacają żyzność dna przyłącze sie do gratulacji dla @woyciech-a za kapitalną rybę i świetne sfilmowane ujecie z wypuszczania z drugiej strony może któryś z szanownych kolegów z branży ichtiologicznej skleci kilkazdań jak to jest z przyrostem okonia (w tym też morskiego) może wówczas osobyzbierające osobniki powyżej 40cm uświadomią sobie jaką szkodę wyrządzają PS"Należy pamiętać, że okoń ma bardzo małe przyrosty roczne (1-2 cm), czterdziestocentymetrowygrabus ma przynajmniej 20 lat.Dla tego pamiętajmy aby wypuszczać te piękne ryby." 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrt80 Opublikowano 1 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 "Należy pamiętać, że okoń ma bardzo małe przyrosty roczne (1-2 cm), czterdziestocentymetrowygrabus ma przynajmniej 20 lat. Dla tego pamiętajmy aby wypuszczać te piękne ryby." nie bądźmy ogrodnikami i nie przesadzajmy. do wymiaru 9 lat nie rośnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arielos24 Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 W środę zrobiłem bardzo krótki wypad nad wodę bo zaledwie 40 minut, zamysłem było dobrać się do szczupaków, a trafił się fajny garbusek 38 cmKij : Dragon Tiger 2,4 do 50gPlecionka :Power Pro 0,10Przynętą: Swimbait Izumi 145 mm FSChciałem jeszcze zrobić z wypuszczenia ale od migawki był szybszy i nie zamierzał czekać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 @Arielos24 Takie przylowy ciesza najbardziej. Gratuluje. Po otrzymaniu kilku milych prywatnych wiadomosci od uzytkownikow ktorych nawet nie znam, przychyle sie do ich prosby i wrzuce kilka fotek ostatnich pasiakow. Dzieki jeszcze raz wszystkim za te mile slowa. Tym co sie nie podoba niech poprostu nie patrza i nie komentuja. Zdr 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert67 Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 ...przychyle sie do ich prosby i wrzuce kilka fotek ostatnich pasiakow... Zdr Być może mylę się i ową refleksję do Ciebie powinienem kierować drogą poczty prywatnej.Pomyślałem jednak, iż nie wyrządzę Ci publicznie strasznej krzywdy a może innym posłużysz za przykład, w jaki sposób nie formułować swoich myśli.Zakładam, iż chwilowa słabość podyktowała tak niefortunnie złożone zdanie. Nie wszyscy, bowiem z otwartą buzią czekamy na olśnienia płynące z Twoich zasobów i umiejętności zarówno wędkarsko- fotograficznych jak i twórczo- literackich. Nie gniewaj się proszę za te uwagi. Nie ma w nich złośliwości ni chęci publicznego wyszydzenia. Jedynie uzmysłowienie, iż wszyscy tu jesteśmy dla siebie nie przeciw sobie.Pozdrawiam 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 Po co zaczynasz? Kilku uzytkownikow poprosilo o kolejne fotki bo im sie podobalo to wrzucilem dla nich. Cieszy mnie to ze sa w Polsce jeszcze normalnie wedkarze a nie tylko zgorzkniali zazdrosnicy co widac w innych watkach coraz czesciej. Na drugi raz zachowaj taka refleksje dla Ciebie i uch sie kunsztu wedkarskiego bi z tym u Ciebie jest naprawde cienko. Jakby wielu z Was wlozyla choc polowe tej energi ktora wykorzystuja aby komus ublizyc, daciac czy zwyczajnie przytrolowac to takie ryby ogladali bysmy Czesciej 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luke Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 (edytowane) Gamoń 46cm połakomił się na 15cm lunatica ) ciekawostka zdjęcie bez żadnego fotomontażu a horyzont z lewej strony głowy niższy niż z prawej Edytowane 3 Listopada 2013 przez Luke 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 Piekna rybka i swietna fotka, duzo nauki przedemna jeszcze. Bidulek ale z lekka chudowy jak na ta pore roku, podkarmiles go na zapas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert67 Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 (edytowane) Po co zaczynasz? Kilku uzytkownikow poprosilo o kolejne fotki bo im sie podobalo to wrzucilem dla nich. Cieszy mnie to ze sa w Polsce jeszcze normalnie wedkarze a nie tylko zgorzkniali zazdrosnicy co widac w innych watkach coraz czesciej. Na drugi raz zachowaj taka refleksje dla Ciebie i uch sie kunsztu wedkarskiego bi z tym u Ciebie jest naprawde cienko. Jakby wielu z Was wlozyla choc polowe tej energi ktora wykorzystuja aby komus ublizyc, daciac czy zwyczajnie przytrolowac to takie ryby ogladali bysmy Czesciej .Przepraszam zatem za moje uwagi i uznaj je za niebyłe .W każdym razie uwierz, niczego Ci nie zazdroszczę . Edytowane 3 Listopada 2013 przez robert67 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 Nastepnym razem zapraszam na priv i tyle. Jeszcze raz dla wszystkich. Moje fotki nie lamia zadnego punktu regulaminu. Ryby maja minimalny wymiar, sa zywe, wrocily bez wyjatku do wody, nie zostaly zlapane w okresie ochronnym czy tez niedozwolona metoda. Nie podoba sie to mozna mi napisac na priv albo wogole nie komentowac. Ja nie gryze i jestem calkiem przyjaznie nastawiony do wedkarskiej braci aczkolwiek nie dzierze podtekstow ku mojej osobie. Robert czy mi zazdroscicz czy tez nie jest mi naprawde obojetne ale taka juz przypadlosc tej spolecznosci ze ludzie nie majacy sami czym sie pochwalic bezgrwnicznie krytykoja innych. Posalem 1000 razy ze nie jestem zadnym Wedkarskim Guru i ze za takiego sie rowniez nie uwazam. Lowie bo kocham a to ze mam jako takie wyniki to zasluga tego ze wiecej wolnego czasu spedzam nad woda a nie przed kompem jak wielu userow. Chcialbym aby temat moich fotek wkoncu sie zakonczyl bo beda dalej takie jak sa czyli zgodne z regulaminem. Pozdrawiam wszystkich Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 Rybki łowisz piękne, ale popracuj trochę nad pisownią, bo tego co piszesz po trzeżwemu nie da się czytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greed111 Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 Taki tam rzeczny trzydziestaczek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokosz77 Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 Rybki łowisz piękne, ale popracuj trochę nad pisownią, bo tego co piszesz po trzeżwemu nie da się czytaćWazne ze da sie fotki na trzezwo ogladac , i po pijaku tez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 Rybki łowisz piękne, ale popracuj trochę nad pisownią, bo tego co piszesz po trzeżwemu nie da się czytaćTo proponuje Tobie drogi Artku...nastepnym razem jak przysiadziesz do lektury watku okoniowego...po prostu cos chlapnac albo przyjarac...moze nie bedziesz mial wiecej problemow ze zrozumieniem tematu ;-)... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 @Artek dzieki i obiecuje poprawe w pisowni Wczorajsze i dzisiejsze popoludnie spedzone nad woda niestety bez wynikow. Wczoraj deszczowo ale cieplo i zaliczylem tylko 3 brania, niestety nic nie zawislo a jeden strzal byl naprawde porzadny. Dzisiaj pogoda straszna, wialo niemilosiernie i co chwile deszcz ze sloncem na przemian. Bran i wyjsc nie bylo. Przerzucilem kilka wabikow ale nawet babki nie podgryzaly:ph34r: Jak jutro pogoda w miare dopisze to moze zaatakuje ponownie a potem przerwa do weekendu bo czekam na nowa szpade Zdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smasher Opublikowano 8 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 Dzisaj po 2 tygodniach przerwy trochę okoniwania. 40 i 33 cm na 2" kopytko z 7g główką 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 8 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 Gratki @Smasher, ja dopiero jutro uderze po abstynencji. Mam nadzieje ze cos wygnie nowego patyka :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi