Skocz do zawartości

OKONIE 2013

mafijas

Rekomendowane odpowiedzi

Fajnie ze u Was chociaz pasiaczki zagryzaja i to calkiem fajne. U mnie kompletna klapa i kompletna odwrotnosc roku poprzedniego. Ryby sa praktycznie nie do znalezienia. Sandacze tez jakies "ciezkie" sie zrobily i mimo ze bede walczyl dalej nie mam jakis wielkich nadzieji :mellow:

Kamil -one są , jednak zupełnie ignorują wszystko. Też nie wiem dlaczego. Tak jak napisałem powyżej:czułem leciutkie puknięcia , nawet kilka pod rząd  ale szybkie i lekkie  , nie do zacięcia . Kolega z moskito miał to samo . Teraz to nie okonie -to skubańce ;)

Kolejny wypadzik szczupakowy i kolejny gruby już garbusek 37 cm zameldował się na kiju, mimo że zestaw nie był w żadnym przypadku przeznaczony dla niego :lol:

Kijek; Dragon Ultima 6'6" 1 1/2- 3 oz

Multik Abu Ambasadeur C4

Pletka 40 Lb

Przynęta Swimbait Izumi Slow Sink 55g/145mm

Przepraszam za słabą jakość zdjęcia ale robiłem telefonem bo wcisnąć się musiałem w miejsce które groziło utopieniem aparatu :wacko:

post-51123-0-90545800-1385278176_thumb.jpg

Trochę okonie jeszcze biorą. Ostatnie efekty ( kilkadziesiąt okoni od 25 do 44 cm..............)

wkw5.jpg

Uploaded with ImageShack.us

qbrr.jpg

9qiv.jpg

i okoń który ma tylko takie zdjęcie ..........

ptv1.jpg

• Like 7

44 to piękna sztuka :o

Ja dziś na szczupaki po ostatnich garbach zabrałem okoniówkę. Po pierwszym przytrzymaniu 4" Relaxa - mówię do kumpla - okonie. "eee tam, kapelony zahaczyłeś  :D ". Zmiana na okoniówkę i efekt: kilka 30-35 i jeden 39cm

Gratulacje wszystkim a w szczegolnosci tobie Staszku, piekne garby. U mnie tragedia, malo czasu bylo ale wczoraj i dzis po 5h nad woda i bez jakiegokolwiek kontaktu. Odwiedzilem wiele sprawdzonych i nie tylko miejscowek i kompletnie nic. Probowalem C-rig, caly kram finesse, T-rig i opad w roznych warjaciach i niestety na 0. Na szczescie nie tylko ja :ph34r: Bo znajomi tez na 0. Wiesci z roznych odcinkow Menu czy nawet Renu rowniez negatywne.