Skocz do zawartości

OKONIE 2013

mafijas

Rekomendowane odpowiedzi

Ładnie Panowie, ładnie ;)

I mi się udało przechytrzyć kilka fajnych garbusów. Największy - 41 cm. Fotka niespecjalna ale i tak dobrze, że jest :) Z reguły jeżdżę sam i nie robię zdjęć bo zależy mi na jak najszybszym uwolnieniu zdobyczy. Okoń rzecz jasna - pływa dalej /pomimo, że sąsiedzi łowiący obok mnie już widzieli go na patelni, z masełkiem i czosnkiem :D /

Pozdrawiam,

Przemek.

post-49554-0-61081300-1385925215_thumb.jpg

Edytowane przez dawcaR6
  • Like 2

Teraz zawsze będę zabierał okoniówkę, fajnie pociągnąć takiego garba na lekki kijek w międzyczasie. Ja bym łowił je jeszcze dłużej, ale kumpel nie mógł złowić ani jednego i mi miałczał... musieliśmy zmieniać miejsce na bardziej szczupakowe.

Staje na nogi,ale łatwo nie jest. Masa wydatków nie związanych z wędkarstwem, ale to inna historia. Jakoś nie mogę się zmobilizować do późno jesiennego rapowania ( w tym chyba najlepszy jest Tomasz K - respect), także mecze kolczaste :).

• Like 1

Z przykrością stwierdzam że łowienie okoni powoli się kończy. Dzisiaj , z powodu lodu na wodzie , udało mi się wyholować 4 okonie . Kolega Pepso oczywiście dał mi popalić bo ciągnął , mięsiarz jeden :lol: , okonia za okoniem .

A ja zanim zacząłem łowić to zerwałem chyba z 6 gum , rzut za rzutem :angry:

A Pepso, drań jeden w tym czasie z 10 wyholował.

Mięsiarz :D

Wszystkie okonie oczywiście rosną dalej .

Co nie zmienia faktu ze pepso to mięsiarz jeden :lol: :lol: :lol: :lol:

Witam widze że temat ucichł więc postanowiłem go odświeżyć,dzisiaj wybrałem się na małe jeziorko w centrum Kalisza z lekkim spinningiem połowić okonie i w ten sposób pobiłem znowu moją życiówkę i oprócz 12stu dużo mniejszych okoni złowiłem okonia 39,5cm.niestety na rybach byłem sam więc zdjęcia nie są takie jak powinny być robiąc je sobie samemu ale niechciałem za długo ryby męczyć zrobiłem więc takie:wziął na 3cm twesterka relaxa koloru G... Z MALINĄ na główce 3g,pozdro VOJT@S

post-53758-0-78157400-1386866286_thumb.jpg

post-53758-0-10186600-1386866380_thumb.jpg

Edytowane przez VOJT@S
  • Like 3