Iras1975 Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 W sumie grubo ponad 70 szt od 40cm w górę, a małych 30-40cm chyba ponad setka. W listopadzie kilka takich jak ten. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 Czyli biorą A ja w pracy,.... gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oland Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 sądzę ,że ciężko było by się zbliżyć choć do połowy twojego wyniku większości forumowych zawodowców , ale żeby takie garby łowić regularnie ,trzeba też mieć taką wodę w której występują takie stadka .Pełen szacun ,podziwiam jak zawsze twoje okonie i czekam na następne - z lodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joza67 Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 Piękny kolos mi nie udało się wyjść poza 40 napisz gdzie takie gryzą to pojade po swoją zyciówke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bootleg Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 (edytowane) W sumie grubo ponad 70 szt od 40cm w górę, a małych 30-40cm chyba ponad setka. W listopadzie kilka takich jak ten. Wypada tylko pogratulować umiejętności, dobrego rozpoznania oraz rybnej wody. Dla niektórych (bardzo wielu?) złowienie jednego okonia w sezonie o gabarytach 40+ stanowi nie lada wyczyn Edytowane 13 Grudnia 2013 przez Bootleg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras1975 Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 Czyli biorą A ja w pracy,.... gratulacjeDziękuję.Raczej brały.. po tych wiatrach nie złowiłem ani sztuki, w grudniu tylko jeden na 40+ przed "Ksawerym" i to by było na tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 Iras krolem wątku w tym roku. Maciej 129, piękne przyłowy przy szczupakach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 Iras - to gdzieś się wyniosły, czy po prostu nie żrą? Ja dziś lecę, mam okoniówkę i popróbuję także z okoniami, tylko nie wiem czego się spodziewać bo w tygodniu rybacy siatkowali caaaaaaałe jezioro.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras1975 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 Iras - to gdzieś się wyniosły, czy po prostu nie żrą? Ja dziś lecę, mam okoniówkę i popróbuję także z okoniami, tylko nie wiem czego się spodziewać bo w tygodniu rybacy siatkowali caaaaaaałe jezioro....Teoretycznie powinno iść ku lepszemu, bo z reguły w okolicach pełni miałem najlepsze wyniki w połowach okoni, a sandacze(w jeziorach) to normalnie świrowały.Rybacy i siaty to przygnębiający widok, ale pamiętam jak kiedyś za czasów PGR okoń ruszył po przeciągnięciu siatami.. wcześniej łowiliśmy jak w studni.No to życzę ugięcia po sam uchwyt na jakiejś 50-tce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greed111 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 Jakby nic nie brało to polecam dużą przynętę na duże garby xd ;D 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staszek Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 Jakby nic nie brało to polecam dużą przynętę na duże garby xd ;D Czy to z Parku Jurajskiego ????? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 Czy to z Parku Jurajskiego ?????....nie to taka normalna podlaska rosówka....na siemianówke na suma z gruntu najlepsza ja to daję 5-6 szt. na kotwe od łodzi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joza67 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 JAKI MUTANT CZYM PASIONY ? :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 Miałem z 30x okoni i dały mi nauczkę. Nigdy tak nie miałem. Były na kiju 40-staki. Największy wyholowany jakieś 35-40cm, z pośród około 30stu wyholowałem 4szt! Wszystkie zapięte od zewnątrz pyska -pod pyskiem. Reszta się spinała po 5sekundach lub w połowie drogi, jeden grubas przy samej łodzi - też zapięty od zewnątrz. Musiały walić w gumę zamkniętym pyskiem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myku1987 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Grudniowy okonek 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Piękny garb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 @Tofik, nie wrzucam bo nie mam co Na ryby wyskocze raz na tydzien i to tez 2-3h max. Kumpel kupil dom i pomagam mu go wykanczac jak mam troche wolnego. No i moje kolejne serdeczne gratulacje wszystkim wytrwalym lowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras1975 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Miałem z 30x okoni i dały mi nauczkę. Nigdy tak nie miałem. Były na kiju 40-staki. Największy wyholowany jakieś 35-40cm, z pośród około 30stu wyholowałem 4szt! Wszystkie zapięte od zewnątrz pyska -pod pyskiem. Reszta się spinała po 5sekundach lub w połowie drogi, jeden grubas przy samej łodzi - też zapięty od zewnątrz. Musiały walić w gumę zamkniętym pyskiem???No to rybacy chyba ciągali siatami z oczkiem 10x10? Co do tylu spadów, to proponuję dobrego kuraka i brutalny hol.. teoretycznie powinno być lepiej.U mnie dzisiaj pierwszy garbusek od kilku dni i szczupak ponad miarę. Ryby wzięły na koguta - 2 brania = dwie ryby wyjęte.Okoń nie był wielki, ot taki ok 37-38cm, ale wybarwienie miał super.. żółciutki z wyraźnymi pręgami. Zrobiłem naprawdę fajne foto. Po powrocie do domu usuwałem stare fotki z aparatu i... przy okazji poooszła fota z żólciutkim okonkiem. Tak wybarwionych okoni miałem może ze 3-4szt w ciągu roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woyciech Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 (edytowane) Wczorajsze muchowe pasiaki. Niestety tylko 2 szt. Brania bardzo delikatne, ledwo wyczuwalne. Przynęta to imitacja tobiasza w kolorze biało - różowym. Edytowane 18 Grudnia 2013 przez woyciech 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 Piękne, ja dziś byłem na urlopie. Wpływam na jezioro - lód 90% jeziora lód. Później wiatr, falka, o 12:00 juz prawie nie było lodu - tylko z 5m od brzegu. Nałowiłem się okoni do bólu. Wziąłem specjalnie okoniówkę. Kilkadziesiąt 30-40cm, drugie tyle spadło i się nie zacięło Ale była jazda. Nie wyjmowałem nawet aparatu - tak brały... Do tego 2 szczupaki prawie 80 i drugi około 60. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 Maćku w Szwecji byłeś na urlopie Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMMS Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 Maciek, jak tak dalej pójdziesz, ryby zaczną rozpoznać Twoją łódkę i wszystkie będą masowo uciekać przed kłuciem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 To znaczy być w odpowiednim miejscu w odpowiednim czasie Wychodzi na to, że warto popłynąć w tygodniu, nie tylko w weekend Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 No Maćku,jednym słowem zapierdal,że nie było czasu taczki załadować............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras1975 Opublikowano 25 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2013 Piękne, ja dziś byłem na urlopie. Wpływam na jezioro - lód 90% jeziora lód. Później wiatr, falka, o 12:00 juz prawie nie było lodu - tylko z 5m od brzegu. Nałowiłem się okoni do bólu. Wziąłem specjalnie okoniówkę. Kilkadziesiąt 30-40cm, drugie tyle spadło i się nie zacięło Ale była jazda. Nie wyjmowałem nawet aparatu - tak brały... Do tego 2 szczupaki prawie 80 i drugi około 60.No faktycznie niezła jazda była. Kilkadziesiąt okoni dziennie w tym rozmiarze, to dla mnie jakiś kosmos. W mojej okolicy to maksymalnie kilkanaście takich ryb w ciągu dnia udawało się złowić. U mnie dzisiaj 3x okoń i szczupak pod 70cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi