maniek1972 Opublikowano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 Diverek, Gratulacje, ale jak z TAAAAAKĄ rybcią sie sezon otwiera, to w naszych żyżnych wodach tych centymetrów nie pobijesz- do grudnia niedosyt zostanie i wspomnienie ze stycznia . Ale życzę Ci 130-i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 ja dzisiaj takiego ustrzelilem najwiekszy jakiego uczciwie zmierzylem (poprzedni najwiiekszy +-100cm mierzony na szbkosci bo sam bylem na brzegu i nie chcialem ryby meczyc) ten ma 97cm wyciagniety na okoniowke 2-10g i 5cm reno killera 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 Piękny pajk.Miło oglądać takie fotki kiedy za oknem zima .Gratuluje bo sprzęcik UL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 dzieki. trzaskaly dzisiaj okonie jak szalone (100-200 okoni 20-40cm w kilka h w 3 osoby) i do tego jako wisienka na torcie 4 szczupaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 25 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 Kurczę super ryba i na jaki sprzęcik!!! Musiałeś się nieźle namęczyć by go wyciągnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 25 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 no obstawiam kolo 5 minut (prawdziwych bo filmik z niecalego holu ma kolo 3 a dopiero po kilku odjazdach podalem kumplowi swoj aparat bo jemu w go pro padla bateria kilka minut wczesniej.... w lecie bym go nie wyciagnal (sa z deka leniwe w zimie + wszedzie by bylo zielsko i 2m trzciny - ledwie bym tym patyczkiem 2.1m nad wode wystawal) i rzeka jest czysta (nie wiem czy 5 zaczepow za 8 lat mialem nie liczac trzcin) i gleboka wiec niespecjalnie mial gdzie nabroic ale, ze na daiwe exeler da sie cos takiego wyjac sam jestem w szoku (ten kijek jest jak bazia - szybciej sciagane kopytko 2cale na 5-10g glowce wygina go do polowy....) ta sama rzeka gdzie wczesniej wyciagnalem tego +-1m i kilka z zakresu 90-95. Kijek widac na fotce reszta to shimano gtrb 2500 i power pro 0.06 + krociutka stalka z najmniejsza mozliwa agrafka spinwala (znaczy taka co jeszcze wyglada jak duze to chyba w sumie 3-4 od dolu). Ps na glowce dragona tej najmocniejszej nie ma nawet sladu - gdyby nie te kolnierzyki francowate rozrywajace gumy to byly by Mz najlepsze glowki jigowe jakie mialem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 25 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 @gooral piękne to Twoje bydlątko , zazdroszczę Ci zabawy na tę witkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 25 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 Faktycznie to zimno było Twoim sprzymierzeńcem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek1 Opublikowano 25 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 Noo gooral Dałeś czadu piękna rybka tylko pozazdrościć jeszcze na taki sprzęt zabawa pierwsza klasa. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 25 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 Piekna ryba, niema co. Gratuluje przyłowu przy okoniowaniu. Juz z nieceerpliwoscia czekam na takie.W skandynawii ptaszki za oknem juz cwierkaja ze w marcu bedzie mozna znów sie rozebrac do t-shirta w polódnie.Poki co piekna, lekka zima, a słonecznych dni wiecej niz w Polsce.Pozdrawiam Marcin. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rothen Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 (edytowane) Piekna ryba, niema co. Gratuluje przyłowu przy okoniowaniu. Juz z nieceerpliwoscia czekam na takie.W skandynawii ptaszki za oknem juz cwierkaja ze w marcu bedzie mozna znów sie rozebrac do t-shirta w polódnie.Poki co piekna, lekka zima, a słonecznych dni wiecej niz w Polsce.Pozdrawiam Marcin.Ryby piękne,gratuję . A póki co grube swetry zakładamy;) Edytowane 12 Marca 2013 przez rothen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kindziaaa Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Rybki konkretne. Sama czekam tylko jak mrozy puszczą i będzie można się wybrać na polowanie na wodne potwory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 U nas mrozy, zwykle 1 maja, puszczają. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kindziaaa Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Ale łowić można a nie wolno zabierać z tego co wiem. No i może nie tyle co mrozy puszczą a lodu nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Ale łowić można a nie wolno zabierać z tego co wiem. No i może nie tyle co mrozy puszczą a lodu nie będzie. ???? GDZIE TAK JEST ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kindziaaa Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Z tego co się orientuję to wszędzie, no chyba, że się mylę. Proszę mnie wyprowadzić z błędu jak tak. Jestem początkującym wędkarzem więc niektórych rzeczy mam prawo nie wiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bloodwin Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Chyba kobitka ma rację, też się spotkałem z takimi informacjami. I nie ma co komu odrazu wytykać błędów tylko z nich wyprowadzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Okres ochronny został ustanowiony po to aby ryby W CISZY I SPOKOJU odbyły tarło. Początkujący(a) nie oznacza "zwolniony od myślenia" - jak będziesz miał(a) prawo jazdy dwa dni - to aspirantowi też się będziesz tłumaczyć że te 150 w mieście to z niewiedzy? P.S.Nie wiesz - nie pisz - niektórzy internetowe bazgroły biorą za pewnik i powtarzają te bzdury nad wodą 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shorty Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Coś czuję, że wsadziliscie patyk w mrowisko. Zaraz będzie się działo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 (edytowane) Z kawałka regulamina 3.2. Zabrania się łowić ryby w ustalonychdla nich okresach i oznakowanych miejscachochronnych, takich jak tarliska, krześliska, zimowiska,mateczniki. Zabrania się połowuryb w obrębach ochronnych i hodowlanych Zdaje się, nie mówimy tu o przyłowach ale o celowym łowieniu ryb, pozostających w okresie ochronnym Edytowane 24 Marca 2013 przez popper 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 I na tym co @Popper napisał kończymy dyskusję. Bez zbędnych interpretacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bloodwin Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Widać przemądrzalstwo się szerzy, ktoś się odezwie i zaraz taka osoba jak ty stwarza problem. A kolega @Popper bez sporów rozwiał wątpliwości i po problemie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kindziaaa Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 W porządku. Widać byłam w błedzie... i w porę zostałam z niego wyprowadzona. Dzięki ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duzers Opublikowano 31 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 Zobaczyłem ten temat i odrazu zrodziło się pytanie po co o tej porze roku dyskutować o szczupaczkach, proponuje ruszczać z tematem początkiem maja. Wtedy nie będzie nieporozumień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duzers Opublikowano 31 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 (edytowane) A fakt jest faktem że latanie teraz z dużymi gumami na fluocarbonie jest godne potępienia, a łowca przypadkowejgo zębacza łaski nie robi wypuszczając tarlaka do wody. Moim zdaniem na dzień dzisiejszy lepiej rozpisywac się o sposobie łowienia czy przynętach.. a właśnie jakie macie killery na 1 maja Edytowane 31 Marca 2013 przez duzers 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi