Skocz do zawartości

SZCZUPAKI 2013

diverek

Rekomendowane odpowiedzi

Jak ja Wam zazdroszcze  cry.gif
U mnie takiej lipy jak w tym roku jeszcze nie było.
Na ok.50 szczupłych 4 czy 5 w granicach 50cm,reszta od 15cm  huh.gif do 40-45cm.Biorą chyba tylko te z zarybień,bo te wpuszczone rok i dwa lata temu w kwietniu trafiają oczywiście w sieci moich ''kochanych gospodarzy'' cry.gif
No cóż trzeba będzie sprzedać kolekcje wędzisk i przynęt,zakupić teleskopy i przestawić się na białoryb.
Niestety takie realia na mazurskich wodach rządzonych przez gospodarstwa rybackie.

No widzisz @Gugcio, to nie takie skomplikowane jak się obawiałeś, jeszcze chwila i dociągniesz do metra :) Gratulacje :)

Moją sobotnią wyprawę na szczupaki na jedno z największych jezior Podlasia zdominowało takie oto zdarzenie :(

post-47526-0-19398900-1370205308_thumb.jpg

Na otarcie łez 2 x 70cm i wyjście przyzwoitej ryby do Slidera.

Hej,

Gratulejszyn szczupców.

@WhitwWillow - na Podlasiu słabo jezior,poza sztuczną Siemionką nie ma dużych,ten wob porozginała Ci kaczka na D. ?Byliśmy w week ,jakby nie te burze to byłoby oki;) chyba D. to jedno z tych jezior gdzie można połowić .

pozdro,A.

Adam gratulacje, fajowy pajk. Polski czy z paszportem NL?

Od jakiegoś czasu tylko z paszportem hehe w Polsce zrezygnowałem praktycznie z braku czasu :-( o okazach nie wspomnę tu mam wody do bólu wczoraj jeszcze złowiłem fajnego okonia 34cm (mój pb 42cm) na leciuteńki kijek wiec jazda była super. A rano na feeder lina 45cm z tej samej miejscówki co szczupły (rzeka Dommel)

Pozdrawiam z kraju wiatrakow ;-)

Widziałem jego, jak i Andrzeja rybska. Cieszy fakt, że doczekaliśmy się łowiska gdzie "86" oznacza średni połów... Szkoda, że to(poza komercjami i jakimiś zapomnianymi przez Boga i ludzi jeziorkami) w sumie ewenement, który i tak się jakoś broni przed rybakami, mimo ich obecności...

Pozdrawiam i jeszcze raz wielkie gratulacje!

Kamil

Czy ktos z Was słyszał lub możne potwierdzić informacje o której ostatnio zrobiło się głośno?

- Jezioro Osuszynn miejscowość Rzym w gminie Kartuzy / Polska, karpiarz ściągając zestaw na kulkę proteinową

złowił szczupaka o długości 147cm i wadze ponad 20kg

(ryba podobno została oznaczona, zgłoszona do listy rekordów i wróciła do wody)

Edytowane przez @Wojti

Czy ktos z Was słyszał lub możne potwierdzić informacje o której ostatnie głośno?

- Jezioro Osuszynn miejscowość Rzym w gminie Kartuzy / Polska, karpiarz ściągając zestaw na kulkę proteinową

złowił szczupaka o długości 147cm i wadze ponad 20kg

(ryba podobno została oznaczona, zgłoszona do listy rekordów i wróciła do wody)

Jezioro nazywa się Osuszyno. Bywam tam często, nie wykluczone, że będę w tą niedzielę i zdementuję tą plotkę :)