Skocz do zawartości

SZCZUPAKI 2013

diverek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , dzisiaj odwiedziłem Poznański Strzeszynek , no niestety szału nie było kilka Okoni no i jak widać Szczupły i to w pełnym słowa tego znaczenia.

Oczywiście Rozbujnik wrócił do Wody ..........pozdrawiam.

Bardzo przepraszam nie miałem Pojęcia o Rozmiarówce ,..........jakby co to sie uderzyłem Trzy razy w Pierś .......Moja Wina .......

Trochę mu chyba brakowało to regulaminowego min

Edytowane przez pretorian297

Pieknie @Wojti ,jak gleboko spuszczasz wegorza? jakiej jest wielkosci(30-40 cm?) Jakie bylo branie? opowiadaj musze sie dowiedziec wszystkiego o tych wegorzach! Pozdro.

Real eel używam w trollingu

najwięcej ryb miałem na 30cm - wypust 40-60m (preferuje wersje przynęt "ready to fish")

tego dużego dociążałem 40-70g, stosuj wolne prowadzenie i prowokuj podszarpując na różne sposoby

(wszystko zależy od łowiska, pogody - warto dawać tej przynęcie szanse)

jeśli sprawdzają Ci sie węgorze (jako przynęta) na łowisku to kup sobie alien eel 20cm (jeszcze są do zdobycia) i zobacz jak pracuje w opadzie

;)

Edytowane przez @Wojti

Real eel używam w trollingu

najwięcej ryb miałem na 30cm - wypust 40-60m (preferuje wersje przynęt "ready to fish")

tego dużego dociążałem 40-70g, stosuj wolne prowadzenie i prowokuj podszarpując na różne sposoby

(wszystko zależy od łowiska, pogody - warto dawać tej przynęcie szanse)

jeśli sprawdzają Ci sie węgorze (jako przynęta) na łowisku to kup sobie alien eel 20cm (jeszcze są do zdobycia) i zobacz jak pracuje w opadzie

;)

Dzieki wielkie, ja mam zamiar tym z reki polowic i dlatego pytam na ja glebokosc spuszczasz!? W trolu na takiej lince(40-60m) do ilu myslisz ze schodzi ? dzieki.

WItam, ja bardzo dużo łowię wszystkimi bulldogami i węgorzami. Węgorków używam 30-40cm. 30cm na główce 25g zejdą max. na jakieś +/-3m ,35g maksymalnie +/-5m. 40cm używałem tylko z główką 25g akurat taka mi najbardziej pasowała.

Najlepsze wyniki miałem na przynęty prowadzone szybko lub bardzo szybko. Oczywiście zdarza mi się od czasu do czasu prowadzić inaczej te gumy ale akurat w opadzie nic nigdy nie złapałem.  

• 2 tygodnie później...

Witam pasjonatów szczupaków.

Przesyłam kilka fotek z placu boju.

Na końcu zestawu przynęty -+ 20cm.

Pogoda sprzyja letniemu żerowaniu szczupaków, choć wytropienie ich ulubionych miejsc nie jest takie latwe.

Zycze udanych łowów.

Pozdrawiam Marcin

orlh.jpg

Uploaded with ImageShack.us

xnr6.jpg

c54q.jpg

• Like 7