mansik Opublikowano 9 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 ile mierzyła ta bestia? gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
umarlypoeta Opublikowano 9 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 Gratulacje. Mi ostatnio takie mamusk tylko sie pokazują a czepiaja same pistolety. Jeszcze raz gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekj Opublikowano 9 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 Adam ta ryba wygląda na większą do Ciebie ! Gratulacje ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 9 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 Ależ piękna ryba. Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMMS Opublikowano 10 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 Piękny pajk! Z ciekawości zapytam - co zażarł? Ja dzisiaj zarzynałem korbę dużymi gumami und SDR'ami na spadkach i rezultatem był ładnie podpasiony 80tak! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 10 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 U mnie dziś kilkanaście ryb, ten największy.Przypomniałem sobie o kopycie 4L relaxa Reszta to Fenwick Aetos do 18g + curado 201e7 i plecionka dragon 0,12 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMMS Opublikowano 10 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 A czy ta woda, gdzie łowisz to nie jest przypadkiem takie mini "Dziurżno"? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 10 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 Mój kaczor wziął podczas sandaczowania.Seledynowe kopyto z czarnym grzbietem.Wszystkim dziękuję za gratulacje.Mam już metrówki na koncie ale ta złowiona w prze łowionej Warcie cieszy po stokroć...Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puszek7 Opublikowano 11 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 (edytowane) U mnie dziś test nowego badyla. No i na jego pierwszy raz zameldowała się taka oto sztuka. Nowa wędka - nowy personal best:)Sprzętowo: MHX MB842, Daiwa Certate 3000. Wziął na predatorka manns'a Pozdro. Edytowane 11 Listopada 2013 przez puszek7 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMMS Opublikowano 11 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 Piękny pajk! Znowu nie będę sobą jak nie zapytam - to ryba z tej "kałuży" koło Małdyt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puszek7 Opublikowano 11 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 (edytowane) Tiaa z naszego prywatnego Drużna Coś tam jeszcze pływa Ehh a skad tak trafna dedukcja? Widzę od pewnego czasu zameldował nam się na forum taki nasz prywatny detektyw Monk Edytowane 11 Listopada 2013 przez puszek7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMMS Opublikowano 11 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 Aż tak źle ze mną nie jest Dzisiaj wracałem do Gdańska pociągiem i właśnie się przyglądałem tej wodzie - zastanawiałem się, czy jest w niej moc i po powrocie zobaczyłem pajka, więc musiałem zapytać (z resztą Malditen jako lokalizacja trochę podpowiedziało ) Poza tym szwagier jest z Małdyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek88 Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 Życióweczka z 11listopada 102cm 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 to ryba z tej "kałuży" koło Małdyt? Tiaa z naszego prywatnego Drużna Ehh a skad tak trafna dedukcja? Panowie, szanujcie swoje kałuże, swoje "prywatne Drużna", im mniejsze tym bardziej. O łowieniu ryb swobodnie tu, a o miejscówkach na priv. Mówię serio. Mogę wkleić mapkę ze strzałeczką gdzie złowiony 50/50, a skąd wiadomo że nie jestem kłusolem? Na każy wpis przypadają dziesiątki wyświetleń. Skąd wiecie kto to czyta i czy nie z waszej okolicy? Wszystkich jezior wam nie wykłusuję, ale jakąś małą kałużę może dam radę... Proszę, nie traktujcie tego jako czepialstwo, tylko koleżeńską radę, dobrą dla Was i dla ryb. Wszystkim łowcom gratuluję pięknych szczupaków! PozdrawiamGrzesiek 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMMS Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 Piękna ryba, gratsy! Obyś do końca sezonu jeszcze poprawił wynik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 (edytowane) jesienią raz ze trudnień a dwa ze ryby są waleczniejszedlatego podwójne gratulacje dla tych co łowią i te mniejsze i te większe jesienne "zębole" ja swój 11 dniowy wypad w uganianiu się za jesiennymi szczupakami zakończyłem, 10 godz dziennie na wodzie - można sie umęczyć (padało, wiało jak to o tej porze roku bywa) Edytowane 13 Listopada 2013 przez @Wojti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek88 Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 Dzięki wielkie za gratulacje a z poprawieniem wyniku może być ciężko ale kto wie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 maniek88 wygląda na zdjeciu na jeszcze większego Rzeczny chyba??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 jesienią raz ze trudnień a dwa ze ryby są waleczniejsze Mam zupełnie inne doświadczenia - według mnie jest dużo łatwiej o dużego szczupaka jesienią (październik chyba wymiata), tylko niestety ryby kompletnie niewaleczne.Im temperatura bliższa zeru tym szczupaki bardziej zombie przypominają ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 14 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 Mam zupełnie inne doświadczenia - według mnie jest dużo łatwiej o dużego szczupaka jesienią (październik chyba wymiata), tylko niestety ryby kompletnie niewaleczne.Im temperatura bliższa zeru tym szczupaki bardziej zombie przypominają ... ...a mnie przekonał o powyższym lapoński lipiec. Trochę czasu, żeby się odpaść po tarle i stosunkowo zimna woda - ryby chodziły jak petardy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 14 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 (edytowane) ...a mnie przekonał o powyższym lapoński lipiec. Trochę czasu, żeby się odpaść po tarle i stosunkowo zimna woda - ryby chodziły jak petardy. Też takie mam obserwacje - koniec maja-początek lipca - wtedy szczupak to wojownik.We wrześniu też potrafi pohasać. Później to już tylko stają się coraz grubsze i bardziej leniwe.W grudniu to nawet pyska im się nie chce otworzyć żeby coś dziabnąć, a jak już dziabną to wyjeżdżają jak wór kartofli p.s. Woda wodzie nie równa. Edytowane 14 Listopada 2013 przez hlehle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 14 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 Ano nie równa. Moje polskie, listopadowe, to już flaki, ale te z ostatniego wyjazdu jeszcze fajnie walczyły. Tylko tam jesień była tak na oko około miesiąc do tyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMMS Opublikowano 14 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 Myślę, że "intensywność walki" z pajkiem zależy w znacznej mierze od temperatury wody, ja zauważyłem, że jeśli mamy 8-14 (góra 16)stopni - nie dość, że pajki chętnie zażerają przynęty, to jeszcze potrafią włączyć turbo wrotki. Czyli, jeśli chcecie wojownika jesienią, lepszy będzie październik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Trzeba jeszcze dodać że te z rzeki są 2x waleczniejsze niż ze stojącej(w sumie wszystkie ryby). Delegacyjna dziewięćdziesiątka z rowu z wodą (przeważnie) do kolan. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishhunter Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Gratulacje!Jeżeli z tego rowu za Tobą to jestem pod wrażeniem, że w takiej wodzie takie byki. To w naszej ojczyźnie,że tak zagaję ? FH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi