WOBI Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 (edytowane) Delegacyjny,w naszej ojczyźnie:dis impasibol .Dzień wcześniej podobnej wielkości ryba brała mi w trochę większej rzece (20-30m szerokości),gdzie szczupaki wielkości 70-100cm i okonie 40-50cm są normą ...(ale takie rzeczy to niestety nie u nas ). PS.u nas już nie jest tak zielono...(na drzewach). Edytowane 15 Listopada 2013 przez WOBI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 ...dobrze,że wróciłeś trzeba jechać na podlaskie pajki ...and tejk it isi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMMS Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 W takie miejsca aż się chce jeździć w delegacje! Piękna ryba, pozazdrościć emocji przy holu rzecznych pajków! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luke Opublikowano 16 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Dwie mamuśki z ostatniego wyjazdu na norweskie wody 107 & 114 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 16 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Piękne pajki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 16 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Luke, te przepiękne w kolorach szczupaki są krajowe? Nietypowe ubarwienie. Gratulacje za metrowy komplet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SilesianPerch Opublikowano 16 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Luke, te przepiękne w kolorach szczupaki są krajowe? Nietypowe ubarwienie. Gratulacje za metrowy komplet. "Dwie mamuśki z ostatniego wyjazdu na norweskie wody" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMMS Opublikowano 16 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Fajny pomysł z norweskimi pajkami, pewnie są jeszcze bardziej żarłoczne niż szwedzcy bracia, tylko że do Norwegii daleeeeko... Graty pięknych ryb! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jak6b Opublikowano 17 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 ale te norweskie musza jakoś mocno waniajet bo strasznie daleko trzeba je od siebie trzymać przemawiała klasyczna zazdrość , super rybki gratulejszyn ! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 17 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 (edytowane) Tak na marginesie (bo podziwiam i gratuluję) - celna uwaga. Moim zdaniem ryby będą znacznie ciekawiej wyglądać bez wpychania w obiektyw - szczególnie takie wielkie PS. Ubarwienie - bajka. Woda kryształ, co? Obstawiam, że się tak spasły na salmonidach. ależ mają wielkie łby... Edytowane 18 Listopada 2013 przez krzysiek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Dawno się nie odzywałem, więc pora coś dorzucić... Wszak pora na szczupaaaaaaaaczyce idealna.... niewielkie jezioro - ok 30haglebokość... spora woda - wyjątkowo brudna. ryby współpracowały wyłącznie około poludnia i wyłacznie przy prześwitach słońca... 90+ jedynie słuszna przynęta tego dnia - mimo wyjątkowo brudnej wody... ...i szybka akcja na pożegnanie... SPrzet:Kijek HAND MADE od krzyśka - jakiś BATSON 25 lb (ale nie RCLB )multik: abu c4 5601linka PP 20 lbprzynęte widać na foto - Izumi shad alive 145 deep dive czy jakoś tak 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 To ja moich kruszynek weekendowych nawet nie wrzucam bo wstyd :mellow: :o Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Mifek, na jaką głębokość schodzi w trollu ten wobler? Też zanabyłem z ciekawości, ale nie miałem jeszcze okazji pociągać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Producent podaje 5,5 ale na średnio długim dyszlu i pp20lb miesiąc temu szukał w dno na 7m także wychodzi że wystarczająco 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMMS Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Piękny pajk, jeszcze do tego w ładną pogodę - sama przyjemność! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 no własnie z tą pogodą to tak nie do końca. Większość skupisk drobnicy i nie tylko znaleźliśmy na części zawietrznej jeziora. tam gdzie tafle wody od wiatru chroniła gęsta ściana lasu. Wystarczyło odpłynąć kilkadziesiąt metrów dalej by nieodzownym był kaptur na łbie oraz stała kontrola czy głowa jest jeszcze na swoim miejscu. Ale faktycznie najwięcej brań stuknięć itp odnotowaliśmy wyłącznie przy bardzo przelotnych przebłyskach słońca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sierak Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 (edytowane) Witam,109 cm mojego znajomego, na Super Shad Rap...z Polski Pozdrawiam Edytowane 19 Listopada 2013 przez sierak 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Witam,109 cm mojego znajomego, na Super Shad Rap...z Polski Piękny Łobuz , ładne zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 fajny kark Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Producent podaje 5,5 ale na średnio długim dyszlu i pp20lb miesiąc temu szukał w dno na 7m także wychodzi że wystarczająco Izumi shad alive 145 deep dive to chyba jedyny wobler z moich tegorocznych nowości na którego nie złowiłem ryby (bardzo mocna praca woblera)- dostanie szanse na wiosnę a jak sie nie sprawdzi to bana dostanie Rafał świetna ryba i dobre fotki - graty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 @wojti u mnie jest to przynęta która zaczyna mnie najbardziej denerwować bo kopie tyłek równo przynętom które były standardami w poprzednich latach a ja monopolu w pudelku mieć nie lubię. Co do pracy to warto chyba powiedzieć, że sama praca przynęty jest nie taka znów ostra i agresywna, w zasadzie jak na swimbaita przystało. Tyle ze ster który ta przynęta posiada powoduje jednak dość duży opór... Mam nadzieję, że niedługo uda mi się przełamać monopol szczupakowy tych izumiakow... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 @wojti u mnie jest to przynęta która zaczyna mnie najbardziej denerwować bo kopie tyłek równo przynętom które były standardami w poprzednich latach a ja monopolu w pudelku mieć nie lubię. Co do pracy to warto chyba powiedzieć, że sama praca przynęty jest nie taka znów ostra i agresywna, w zasadzie jak na swimbaita przystało. Tyle ze ster który ta przynęta posiada powoduje jednak dość duży opór... Mam nadzieję, że niedługo uda mi się przełamać monopol szczupakowy tych izumiakow...Po co bawić się w przełamywanie monopolu skoro biorą? Zawsze mi się wydawało, że to właśnie o to chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Łukasz ja zawsze byłem inny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 ..jakiś batson?? Mifek,nie wiesz jakim kijem łowileś...nie wierzę ... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 nieopisany to co ja zrobie... wiem, że kij od krzyska... On pewnie - albo i nie - wie wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi