Skocz do zawartości

SZCZUPAKI 2013

diverek

Rekomendowane odpowiedzi

Delegacyjny,w naszej ojczyźnie:dis impasibol :( .Dzień wcześniej podobnej wielkości ryba brała mi w trochę większej rzece (20-30m szerokości),gdzie szczupaki wielkości 70-100cm i okonie 40-50cm są normą ...(ale takie rzeczy to niestety nie u nas :( ).

PS.u nas już nie jest tak zielono...(na drzewach).

Edytowane przez WOBI

Tak na marginesie (bo podziwiam i gratuluję) - celna uwaga. Moim zdaniem ryby będą znacznie ciekawiej wyglądać bez wpychania w obiektyw - szczególnie takie wielkie :)

PS. Ubarwienie - bajka. Woda kryształ, co? Obstawiam, że się tak spasły na salmonidach. ależ mają wielkie łby...

Edytowane przez krzysiek
  • Like 1

Dawno się nie odzywałem, więc pora coś dorzucić... Wszak pora na szczupaaaaaaaaczyce idealna.... 

niewielkie jezioro - ok 30ha

glebokość... spora ;)

woda - wyjątkowo brudna.

ryby współpracowały wyłącznie około poludnia i wyłacznie przy prześwitach słońca... 

90+

2.jpg

3.jpg

jedynie słuszna przynęta tego dnia - mimo wyjątkowo brudnej wody...

1.jpg

...i szybka akcja na pożegnanie...

4.jpg

5.jpg

6.jpg

SPrzet:

Kijek HAND MADE od krzyśka - jakiś BATSON 25 lb (ale nie RCLB ;) )

multik: abu c4 5601

linka PP 20 lb

przynęte widać na foto - Izumi shad alive 145 deep dive czy jakoś tak :P

• Like 11

no własnie z tą pogodą to tak nie do końca. Większość skupisk drobnicy i nie tylko znaleźliśmy na części zawietrznej jeziora. tam gdzie tafle wody od wiatru chroniła gęsta ściana lasu. Wystarczyło odpłynąć kilkadziesiąt metrów dalej by nieodzownym był kaptur na łbie oraz stała kontrola czy głowa jest jeszcze na swoim miejscu. Ale faktycznie najwięcej brań stuknięć itp odnotowaliśmy wyłącznie przy bardzo przelotnych przebłyskach słońca...

Producent podaje 5,5 ale na średnio długim dyszlu i pp20lb miesiąc temu szukał w dno na 7m także wychodzi że wystarczająco ;)

Izumi shad alive 145 deep dive to chyba jedyny wobler z moich tegorocznych nowości na którego nie złowiłem ryby (bardzo mocna praca woblera)

- dostanie szanse na wiosnę a jak sie nie sprawdzi to bana dostanie

Rafał świetna ryba i dobre fotki - graty

@wojti u mnie jest to przynęta która zaczyna mnie najbardziej denerwować bo kopie tyłek równo przynętom które były standardami w poprzednich latach a ja monopolu w pudelku mieć nie lubię. Co do pracy to warto chyba powiedzieć, że sama praca przynęty jest nie taka znów ostra i agresywna, w zasadzie jak na swimbaita przystało. Tyle ze ster który ta przynęta posiada powoduje jednak dość duży opór... Mam nadzieję, że niedługo uda mi się przełamać monopol szczupakowy tych izumiakow...

@wojti u mnie jest to przynęta która zaczyna mnie najbardziej denerwować bo kopie tyłek równo przynętom które były standardami w poprzednich latach a ja monopolu w pudelku mieć nie lubię. Co do pracy to warto chyba powiedzieć, że sama praca przynęty jest nie taka znów ostra i agresywna, w zasadzie jak na swimbaita przystało. Tyle ze ster który ta przynęta posiada powoduje jednak dość duży opór... Mam nadzieję, że niedługo uda mi się przełamać monopol szczupakowy tych izumiakow...

Po co bawić się w przełamywanie monopolu skoro biorą? Zawsze mi się wydawało, że to właśnie o to chodzi :)