Skocz do zawartości

SZCZUPAKI 2013

diverek

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj w końcu jezioro dające mi w tym roku w kość na chwilę się otworzyło. Najpierw wstęp czyli 65 cm a za chwilę rybka która pobiła mój dotychczasowy rekord. 96 cm. - Ryba piękna ale zdjęcie takie sobie więc nie wstawiam. No chyba ze będę miał czas pobawić się gimpem. Dodam tylko ze ryba z Polski.

Edytowane przez Sławek

Dzisiejsza 80 złowiona w miejscu, w którym wczoraj straciłem rybę wraz z przynętą :huh: mam nadzieje że jakimś cudem ta wczorajsza mamuśka się jej pozbyła :unsure: szczupaki bardzo żarłoczne się zrobiły, łykają strasznie głęboko i reagują tylko na bardzo wolne jednostajne prowadzenie.

Kij: Dragon Ultima 6'6" 1 1/2-3 oz

Multi: Abu Garcia Ambasadeur C4

Pletka 40 Lb

Przynęta swimbait Izumi 145 mm Slow Sink

post-51123-0-94011100-1385305593_thumb.jpg

post-51123-0-99407100-1385305661_thumb.jpg

Chwilę jeszcze się zastanawiała zanim postanowiła zanurkować :lol:

post-51123-0-03394700-1385305733_thumb.jpg

• Like 2

no śliczne aligatory poławiacie Panowie, gratulacje

u mnie w sobotę wyrównana życiówka ale poniżej 75cm niestety więc foty niet, a co do brania to jak nigdy na gumasy z opadu nic kompletnie (pewnie za szybki opad :ph34r: to i chętnej nie było), zmieniłem na dropa i na leniwca na 6 cm przynętę po bardzo delikatnym braniu dała się mamuśka zaprosić do fotki, na patyku do 15g była niezła jazda

Ok, ten wyżej na Sebile 5" Magic Swimmer soft :) Na systemiku z kotwicą.

Ten Poniżej na Relaxa 4" - foto z tel, bo aparat był w torbie, a pogoda nie sprzyjała manewrom i rybie. Złowiony na casta Fenwick Aetos do 18g, Curado 201e7

kyyr.jpg

• Like 4

Są jeszcze rzeki :)

Apropo rzeki - nie wiem czy to jego krew czy moja bo rozwalił mi palucha przez nieuwagę, jak dobrze pamiętam Relax terminator 3" na offsecie + główka dociążeniowa 8g. Fenwick Aetos do 18g i curado 201e7. Ładnie szedł w rynnie i nurcie, niczym dobry 90tak :) Żwawy był. Z jednego miejsca w 30min wyjechało 6 podobnych ryb.

i3tn.jpg

• Like 4

Są jeszcze rzeki :)

Apropo rzeki - nie wiem czy to jego krew czy moja bo rozwalił mi palucha przez nieuwagę, jak dobrze pamiętam Relax terminator 3" na offsecie + główka dociążeniowa 8g. Fenwick Aetos do 18g i curado 201e7. Ładnie szedł w rynnie i nurcie, niczym dobry 90tak :) Żwawy był. Z jednego miejsca w 30min wyjechało 6 podobnych ryb.

i3tn.jpg

Gratulacje !!!

piękny szczupak , ale z jednego miejsca 6 podobnych ryb :)

to jest w Polsce ?

W moich stronach ciężko o chociażby taką "drobnicę", zdaję sobie sprawę, że ktoś może pomyśleć, że nie łowisz, bo nie umiesz, ale faktycznie jest źle. Małe zbiorniki, nieliczne + kłusownictwo.

Gratuluję rybek, i to z jednej miejscówki... może ja nie powinienem się ugadywać do Norge tylko w kraju poszkać :wacko: