Booseib Opublikowano 1 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 Andrzej i... szczupaki... świat oszalał Gratki, fajny klimacik! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 W niedziele był też jeden ponad standard. Jak wyżej kopyto 4L Relaxa, Aetos do 18g, REVO STX, pletka Dragon 0,12 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deejaybialy Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 Za mocna do pletki 20lb, 20lb przypon max. Najlepiej z 18lb, ale nie widzę nigdzie takiego... Jakby ktoś miał na zbyciu to chętnie około 20lb wezmę Testuję coś z NL około 20lb - czarna linka w otulinie - ale nie ma siły po szczupaczych swawolach poskręcana też. Nawet tytan mi skręcały... i jak ta linka? opiera sie szczupaczym zebiskom? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staszek Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 Gratki koledzy . Ja takie szczupaki to widuję tylko na zdjęciach. Między innymi dlatego ze NIGDY jeszcze nie nastawiałem się na ten gatunek............... a jako przyłowy to czepiają się takie do 60 cm ( i wszystkie grzecznie rosną dalej ) . Pomimo iż zabieram powiedzmy 2% swoich złapanych ryb to łowię tylko te gatunki które ewentualnie mogę zeżreć . Bo moja etyka i mój wewnętrzny burak mówi że skoro nie zeżrę szczupaka, brzany, bolenia , klenia itp to po co je męczyć.Zazdroszczę Wam tych bydlaczków, musi być fajowe uczucie czuć takiego na kiju Jeszcze raz graty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brzoza Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 W UK takiego szczupaka jest sporo tylko, że nie ma możliwości aby je łowić bardziej regularnie. Trolling jest na zbiornikach zaporowych praktycznie wszędzie zakazany, o ile w ogóle można łowić na spinning.Pozostaje tylko mucha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 I tu mój pierwszy metrowy z Polski w tym roku. Relax 4L, Curado 201e7, Smallmouth Fenwick do 28g 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 Widzisz , wystarczyło Aetosa na Smallmouth'a zmienić gratki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gazdzior Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 Piękne ryby @Wobler, a że nasze krajowe to tym bardziej godne podziwu. Ja też się pochwalę dwoma pajkusiami z września tego roku. Słoneczne 101 i deszczowe 105 PB . 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMMS Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 Z tymi pajkusiami to przasada To już są PAJKI! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 Gadzior dobre pajki gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puszek7 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 Piękne kaczaki. Gratulacje panowie.Gadzior Polskie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gazdzior Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 (edytowane) DziękiNiestety skandynawskie Edytowane 3 Grudnia 2013 przez Gazdzior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greed111 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Dlaczego "niestety" ? to że złowione poza granicami naszego kraju wcale nie czyni ich gorszymi czy mniej trofealnymi gratuluję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cipstiger Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 (edytowane) Taki maluszek 99 cm kijek Fenwick Hmg, krecioł Shimano Areo-Ar-c ,pleciona Varivas 10*10 gumka Izumi Umami 90 ,a tak od pół roku łowie na Izumi Umami i mogę podzielić się przemyśleniami że zębacze lubią tą gumkę .Pozrowienia dla Migotka@ Edytowane 3 Grudnia 2013 przez cipstiger 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gazdzior Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 @cipstiger czyżby Vanjon?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Dlaczego "niestety" ? to że złowione poza granicami naszego kraju wcale nie czyni ich gorszymi czy mniej trofealnymi gratuluję Okaz wszędzie pozostaje okazem, natomiast niestety u nas o nie dużo trudniej od powiedzmy Szwecji, Norwegii, Holandii czy Irlandii.Wprawny łowca łowiący w rybnych wodach przerzuci kilka/kilkanaście/kilkadziesiąt metrówek rocznie. U nas czasem przez wiele lat można jej nie trafić. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cipstiger Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 @cipstiger czyżby Vanjon??Tak .Przy okazji, bo na sandacze się nastawiliśmy a tu niespodzianka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro69 Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Maciej, znowu dowaliłeś...chylę czoła ! Jesteś esssoxowym mistrzem ! Pozdrawiam...! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMMS Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Fajna niespodzianka przy sandaczach w Szwecji jest jeden plus - można być pewnym że nikt wypuszczonej ryby nie zeżre:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMMS Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Fajna niespodzianka przy sandaczach w Szwecji jest jeden plus - można być pewnym że nikt wypuszczonej ryby nie zeżre:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 A to moje rzeczne PB . Taki to już u mnie rzadkość. 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Janek, jakoś ciepło tam na rzece. U mnie śnieg za oknem.Gratuluję PB 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 A bo zdjęcie trochę sobie poleżało i było zrobione w cieplejszej porze roku . Po prostu kiedy uznam że moment jest odpowiedni to wstawiam pod koniec sezonu jedno zdjęcie największej ryby z danego gatunku którą mi się udało złowić. Ten szczupak nie jest moim największym szczupakiem, ale największym złowionym w rzece. Mam większe ze stojącej wody, ale ten jest jakoś dla mnie cenniejszy .A co do śniegu za oknem to łączę się w bólu. Ja zimę spędzę w Afryce .pozdrawiamwujek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c1esla Opublikowano 5 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 no no Wujek piękny esox gratulacje tym bardziej że rzeczny :]pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japa Opublikowano 5 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 wujek piękny brylant ładne umaszczenie pewnie ładnie chodził na kiju gratulację na jakim odcinku wzioł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi