wujek Opublikowano 5 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 Trochę pochodził, pochlapał się jak to szczupak na wierzchu i za chwilę go miałem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yanek72 Opublikowano 7 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 Witam Z dzisiejszej zasiadki na podbitą makrelkę z wody 8 m...ot taki pajkolek 18lb i 108 cm pzdrw 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert67 Opublikowano 7 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 108 cm sc.JPG pzdrwIle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 7 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 (edytowane) Ile? wygląda na przyzwoite 70+ PS@wujek świetna fotka oddaje fajny, spokojny klimacik Edytowane 7 Grudnia 2013 przez @Wojti 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 7 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 (edytowane) wygląda na przyzwoite 70+ ....................Daję dobre 85 Edytowane 7 Grudnia 2013 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 7 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 (edytowane) Daję dobre 85 licytujmy dalej do 108 trochę nam jeszcze brakuje(szerokość dłoni na takiej fotce przyjmuje sie 8cm) Edytowane 7 Grudnia 2013 przez @Wojti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rajfel Opublikowano 7 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 Walduś dołóż troszkę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yanek72 Opublikowano 7 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 na photoshopie to chyba go podciagnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert67 Opublikowano 7 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 na photoshopie to chyba go podciagnę Ale po co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 7 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 ocb z tym twoim pajkiem skurczył się od zimna po mierzeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert67 Opublikowano 7 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 ocb z tym twoim pajkiem skurczył się od zimna po mierzeniu?Y,y. Yan ma trzy metry wzrostu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 7 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 Witam Z dzisiejszej zasiadki na podbitą makrelkę z wody 8 m...ot taki pajkolek 18lb i 108 cm sc.JPG pzdrw6-7 kilo mu daje i 80-90 cm. Fotka z wyciagnietymi rękami w strone obiektywu. Ale mogę się mylić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMMS Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 Jedyne co jeszcze mogłoby go skurczyć to aparat, ale chyba aż takich drastycznych zabiegów nie ma Może faktycznie miał 108, a my tu, ignoranci, dywagujemy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 Panowie nie forowałbym wyroków. Ja tu nie widzę wyciągniętych rąk, bo Yan jedną z nich opiera na biodrze. Nie znam takiej techniki wyciągania. Palec normalnego człowieka ma około 2 cm szerokości, ryba jest wygięta i przekoszona w kierunku tył przód ("skrócona" głowa) w dodatku wygląda na starą (wybarwiona i mięsista płetwa ogonowa). Mi z przeliczenia proporcji wychodzi jakieś 100+ - ale mogłem się machnąć z pięć centów - zdjęcie nie pozwala na określenie wielkości ze 100% pewnością. Z duża pewnością mogę jednak stwierdzić, że nie jest to ani 70+ ani 80+ a trochę takich ryb złowiłem... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yanek72 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 Panowie nie forowałbym wyroków. Ja tu nie widzę wyciągniętych rąk, bo Yan jedną z nich opiera na biodrze. Nie znam takiej techniki wyciągania. Palec normalnego człowieka ma około 2 cm szerokości, ryba jest wygięta i przekoszona w kierunku tył przód ("skrócona" głowa) w dodatku wygląda na starą (wybarwiona i mięsista płetwa ogonowa). Mi z przeliczenia proporcji wychodzi jakieś 100+ - ale mogłem się machnąć z pięć centów - zdjęcie nie pozwala na określenie wielkości ze 100% pewnością. Z duża pewnością mogę jednak stwierdzić, że nie jest to ani 70+ ani 80+ a trochę takich ryb złowiłem... nic dodać nic ująć ...thx krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yanek72 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 Jedyne co jeszcze mogłoby go skurczyć to aparat, ale chyba aż takich drastycznych zabiegów nie ma Może faktycznie miał 108, a my tu, ignoranci, dywagujemy... thx ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziom7 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 oj gul skacze chłopaki w zimne dni, ale rzeki jescze nie zamarzły, tylko trzeba mieć chęci, żeby oderwać się od klawiatury i uderzyć nad wodęłądny szczupak pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert67 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 Skoro ma deklarowany wymiar to przepraszam Yanie . W każdym razie taki kadr naprawdę może oszukać.Wczoraj dawałem mu sporo mniej . Ot siła sugestii chłopaków czyni cuda . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 Cyferki to cyferki, a to że ładna kaczka to inna sprawa! Szacun Yan i pokazuj dalej fajne rybki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daaaro Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 Gratuluje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daaaro Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 Lepiej było dać zdjęcie w kuchni z miarką to każdy by uwierzył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yanek72 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 ufff...niedziela jednak bedzie nasza pzdrw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 oj gul skacze chłopaki w zimne dni, ale rzeki jescze nie zamarzły, tylko trzeba mieć chęci, żeby oderwać się od klawiatury i uderzyć nad wodęłądny szczupak pozdrawiamPewnie, że skacze . Ryba marzenie .Przyjąłem kiedyś zasadę, że nie podważam, określonych przez łowcę ryby wymiarów.Wnioskowanie, na podstawie fotografii jest, w mojej ocenie, co najmniej nieporozumieniem, o czym przekonałem się kilkakrotnie, na własnej skórze. Dlatego też mimo, że czasem zażartuję sobie (tu też), to wierzę łowcy, uznając podany wymiar za rzetelny.Zresztą, jeśli nie, to niech łowca się męczy z własnym sumieniem 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 (edytowane) dla mnie ryba @Yan72 może mieć nawet 120cm i kolega może mieć na to 10 świadków a i tak to nic nie zmieni@Krzysiek wiesz doskonale jak wygląda łeb szczupaka 90+ a tym bardziej metrowego ryba jest chuda a szerokość dłoni to 8cm, każdy liczy po swojemu nie ma co prowadzić dochodzenia, najlepiej będzie wiedział ten co ja złowiłZresztą, jeśli nie, to niech łowca się męczy z własnym sumieniem dodaje kolejna zagwozdkę, metrówka tak czy nie? Edit:podaje odpowiedz - nie, ryba z fotki miała dokładnie 90cm Edytowane 8 Grudnia 2013 przez @Wojti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert67 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 (edytowane) No to pobawię się w zgadywankę . Nie, ale blisko . Z 70 ma . Edytowane 8 Grudnia 2013 przez robert67 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi