Skocz do zawartości

SZCZUPAKI 2013

diverek

Rekomendowane odpowiedzi

Może wygląda na więcej bo był gruby :) z 7kg miał myślę.

Dziś słabiej, siatkowania cd....  :angry: :angry: :angry: :angry: :(

Wydłubałem prawie 90tke, 89cm dokładnie, chudy. Smallmouth Fenwick do 28g.Revo STX, PP 20lb, Relax Kopyto 4L

umwi.jpg

Edytowane przez wobler129
  • Like 5

Maciek, to ty teraz tylko na Relaxa 4L łowisz? Mnie nuda już by zeżarła....

Niestety tak to jest w wędkarstwie, że jeśli chce się mieć efekty to łowi się na to na co biorą, a nie na to na co by się chciało łowić ;) Gdyby tak nie było to obławiałbym sielawowe tonie swimbaitami :)

EDIT: Maciek, gratuluje kolejnej niezłej ryby :) Wygląda na to, że w święta jeszcze nie będzie lodu, może i ja coś wydłubię :)

Edytowane przez Pumba
  • Like 1

Jak po przeciągnieciu siatką siadają jeszcze takie stwory to i tak najpierw pogratulować gospodarzowi wody i potem Łowcy.

Jeśli to były sieci stawne i w rozsądnych ilościach w jednorazowej akcji, to szkody w wodzie nie wyrządziły. Oczywiście z punktu widzenia wędkarza. Większe czyszczenie robią odłowy ciągnione. 

To mój największy w tym roku w PL. Większy i dużo cięższy od poprzedniego ;) Nadwaga. 1-2 foto i mega ból w rękach. Trzeba chyba pochodzić na siłkę  :)

Ten lepiej pojeździł, bo na lekko, Fenwick Aetos do 18g, Shimano Curado 201e7, Dragon Jiggin Braid i Relax Ohio 4". Po delikatnym braniu w opadzie i zacięciu od razu wiedziałem, z czym mam doczynienia, bo pierw wędka mega się wygięła, a później zaczep ożył ;) Parę razy mnie tak w konia zrobiły lecz nie tym razem... Tego szturchnięcia w opadzie nie można pomylić z zaczepem.

e7oh.jpg

• Like 16