Skocz do zawartości

SZCZUPAKI 2013

diverek

Rekomendowane odpowiedzi

Za mocna do pletki 20lb, 20lb przypon max. Najlepiej z 18lb, ale nie widzę nigdzie takiego... Jakby ktoś miał na zbyciu to chętnie około 20lb wezmę :) Testuję coś z NL około 20lb - czarna linka w otulinie - ale nie ma siły po szczupaczych swawolach poskręcana też. Nawet tytan mi skręcały...

i jak ta linka? opiera sie szczupaczym zebiskom?

pozdr

Gratki koledzy . Ja takie szczupaki to widuję tylko na zdjęciach. Między innymi dlatego ze NIGDY jeszcze nie nastawiałem się na ten gatunek............... a jako przyłowy to czepiają się takie do 60 cm ( i wszystkie grzecznie rosną dalej )  . Pomimo iż zabieram powiedzmy 2% swoich złapanych ryb to łowię tylko te gatunki które ewentualnie mogę zeżreć ;) . Bo moja etyka i mój wewnętrzny burak mówi że skoro nie zeżrę szczupaka, brzany, bolenia , klenia itp to po co je męczyć.

Zazdroszczę Wam tych bydlaczków, musi być fajowe uczucie czuć takiego na kiju :lol:

Jeszcze raz graty

Taki maluszek 99 cm  kijek Fenwick Hmg, krecioł Shimano Areo-Ar-c ,pleciona Varivas 10*10 gumka Izumi Umami 90 ,a tak od pół roku łowie na Izumi Umami i mogę podzielić się przemyśleniami że zębacze lubią tą gumkę .Pozrowienia dla Migotka@post-55043-0-50940600-1386096699_thumb.jpg

Edytowane przez cipstiger
  • Like 3

Dlaczego "niestety" ? to że złowione poza granicami naszego kraju wcale nie czyni ich gorszymi czy mniej trofealnymi ;) gratuluję :)

Okaz wszędzie pozostaje okazem, natomiast niestety u nas o nie dużo trudniej od powiedzmy Szwecji, Norwegii, Holandii czy Irlandii.

Wprawny łowca łowiący w rybnych wodach przerzuci kilka/kilkanaście/kilkadziesiąt metrówek rocznie. U nas czasem przez wiele lat można jej nie trafić. 

• Like 4

A bo zdjęcie trochę sobie poleżało i było zrobione w cieplejszej porze roku :). Po prostu kiedy uznam że moment jest odpowiedni to wstawiam pod koniec sezonu jedno zdjęcie największej ryby z danego gatunku którą mi się udało złowić. Ten szczupak nie jest moim największym szczupakiem, ale największym złowionym w rzece. Mam większe ze stojącej wody, ale ten jest jakoś dla mnie cenniejszy :).

A co do śniegu za oknem to łączę się w bólu. Ja zimę spędzę w Afryce :).

pozdrawiam

wujek

• Like 1