Skocz do zawartości
  • 0

TARGI WĘDKARSKIE, ŻEGLARSKIE ITP.

francisco scaramanga

Pytanie

Witam

Dla bardziej zorientowanych w tematyce odbywających się w Polsce i Europie targów sprzętu pływającego, wędkarskiego itp.

Mógłby ktoś wrzucić terminy i miejsca odbywających się w 2013 ciekawych targów.

Nie chodzi o wrzucanie byle czego gdzie np.produktem targów zostaje waniliowa kulka proteinowa :D

Serdeczne dzięki.

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
  • 0

Tak prawdę mówiąc to Targi w Polsce zeszły na psy. Tak jak Kolega @slider@ napisał; ostatnie w miarę normalne i ciekawe odbyły się 4 lata temu. Ostatnie lata to żenada kompletna. Miałem w zeszłym roku jechać do Kielc ale dobrze że zapytałem na forum ,czy ktoś był, jak się okazało jedno stanowisko wędkarskie było i kupa smrodu grillowego. Zaoszczędziłem paliwa i nerwów.

Mam nadzieję że w Zabrzu coś będzie ciekawego.

• 0
Tak prawdę mówiąc to Targi w Polsce zeszły na psy. Tak jak Kolega @slider@ napisał; ostatnie w miarę normalne i ciekawe odbyły się 4 lata temu. Ostatnie lata to żenada kompletna. Miałem w zeszłym roku jechać do Kielc ale dobrze że zapytałem na forum ,czy ktoś był, jak się okazało jedno stanowisko wędkarskie było i kupa smrodu grillowego. Zaoszczędziłem paliwa i nerwów.

Mam nadzieję że w Zabrzu coś będzie ciekawego.

Nie wiem jak teraz, ale swego czasu wystawiałem się w Zabrzu, wędkarsko słabiutko, Myślistwo, grill i militaria. Z wędkarstwa były 2 stanowiska z jakimiś hand made-mi przynętami, poza tym kilka firm  ogólnie znanych. Ogólnie królował Pan Karp.

• 0
...Mam nadzieję że w Zabrzu coś będzie ciekawego.

Jak jesteś karpiarzem to zapewne znajdziesz coś dla siebie.

Co do spiningu to ogólnie bida :(. W tamtym roku dłużej zabawiłem na pokazie muchowym, techniki rzutowe, kręcenie much i warto było liznąć tematu, notabene całkiem pokaźna grupa osób się przy tym gromadziła.

Odwiedziłem też stanowisko Experta dystrybutora Spro na Polskę, trochę porozmawiałem i pomacałem sprzętu, reszta to drobne zakupy wśród wystawiających się okolicznych sklepów.

• 0

W tegorocznej edycji targów Rybomania, w Poznaniu, widać jednak wyraźny progres:) Impreza wyłącznie wędkarska, zajęta jest cała hala o powierzchni bodajże 5000m2..Z pewnych wystawców, z tego co wiem, będą:

Daiwa-Cormoran

Sanger

Pure Fishing (ABU, Berkley, Penn..)

Savage Gear

Zebco

Expert (Gamakatsu, SPRO)

Fenwick

Lovec-Rapy

Tarnus

i my, czyli Pracownia ART-ROD (Lamiglas, St.Croix, Dragon etc). Pozostali wystawcy to firmy karpiowe, spławikowe itp.

Pozdrawiam i zapraszam:) Tomek.

• 0

Mało??? a gdzie więcej? warszawka nic więcej przez ostatnie 5 lat nie poakzała wiec chyba nie masz co nażekać....a wielkopolanie to bardzo sypatyczni i gościnni ludzie, my juz mamy pełnego busa i jedziemy na całą niedzielę !!! 12 osób

@slider może przyjedź i zobacz?

@tomek mańczak będą nowości z St.Croix ?

• 0

Według mnie tak, biorąc pod uwagę ile firm istnieje na rynku polskim. Pojechałbym chętnie jakby było coś ciekawego lecz biorąc pod uwagę poziom prezentacji handlowców na temat nowości wolę zostać w domu i poczytać w internecie a potem poprostu pojechać do sklepu pomacac to co mnie interesuje.

Zgadzam się bardzo mili ludzie i cenie ich ale na targi żeby nic nie zobaczyć ciekawego to sorry... szkoda mi czasu.