zetika16 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 Panowie warto zainwestować w taki zestawik na początek??http://bass-sklep.pl/zestaw-vision-keeper.html ma być na pstrągi dodam że muchowke trzymałem w ręce tylko raz, i to w domu heheh ale tak samo bylo z castingiem i spinnem więc się nie przerażam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 W sumie w tym nie siedzę, ale za te pieniądze, albo niewiele większe, można by złożyć znacznie lepszy zestawik. No chyba, że zależy ci na rybce w gratisie i okularach ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 no właśnie są to dwie rzeczy które są mi zbędne w tym zestawie :-) coraz poważniej myśle o muchówce w tym sezonie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 Szukaj na początek jakiegoś używanego kija plus kręcioła, linkę można dokupić, czego dowodem ostatnie Rio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 W sprzedam jest ładny CD, ale niestety tylko #4... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 Konger WC fly, tak sie kij ponoć nazywa, w 3 kawałkach.Do tego najzwyklejszy graficiak za 50pln i dobra linkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ictus Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 (edytowane) Idea fajna Bedziesz mial ogromna frajde z muchowki. Zeby osiagnac kunszt w tej dziedzinie potrzeba czasu ale ryby mozna zaczac lowic na pierwszym lub drugim wypadzie, wiec masz racje ze nie ma sie czego bac Z punktu widzenia poczatkujacego podpowiem tylko ze przy wydawaniu kasy, zwlaszcza przy ekonomicznym budzecie, skupilbym sie na wedce i sznurze. Kolowrotek moze byc najtanszy, backing tez. Przerobilem kilka sznurow, wszystkie na jednej wedce i nie pakowalbym sie w zadne sznury noname lub niesygnowane z niby dobrej fabryki. Roznice w sznurze roznej jakosci sa ogromne i widac je od razu po odleglosci rzutow i latwosci ich wykonywania. Nonamy leza u mnie w szafie, to strata kasy. Kup sobie Rio, SA, Airflo albo Cortlanda. Gdybym znow kupowal pierwszy zestaw to wzialbym chyba linke Rio Grand WF6f lub SA GPX wf6f. Oczywiscie kijek tez s klasie 6. Wszedzie nim polowisz. Edytowane 7 Stycznia 2013 przez ictus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 no najchętniej to bym od kogoś pożyczył na kilka dni żeby popróbować hehe racja nie ma co wydawać niewiadomo jakiej kasy na początek, popatrze za czymś używanym, mam w sumie jeszcze duuuużo czasu :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 Teraz pewnie zlinczują mnie zwolennicy fly fishingu, ale łowię/łowiłem lipienie na Sanie, czy Wisłoku na suchą muchę (rzadko na nimfę). A pstrągi tylko na spinna, bo tak najbardziej lubię W Ire złowiłem parę rybek na ciężko w oceanie, ale to naprawdę męka... Tomek bierz tego CD i nastawiaj się na lipienie, może niedługo będzie ich więcej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 W sprzedam jest ładny CD, ale niestety tylko #4...Na nasze warunki da radę wszystko tym wytargać z wody, chyba że do strima na głębokim jeziorze ktoś by potrzebował no to wtedy byłby problem, jak i obskoczyć wszystkie techniki. Jeden sezon zmuszony byłem łapać Talonem #3 i spokojnie dawał radę bez problemu 40paro centymetrowym pstrągom i lipieniom. Nie wiem jak bym poradził sobie z tonącą linką bo nie posiadam w tej klasie, z zacięciem raczej nie było by problemy, jeśli już to z szybkim jej wyciągnięciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 no najchętniej to bym od kogoś pożyczył na kilka dni żeby popróbować hehe racja nie ma co wydawać niewiadomo jakiej kasy na początek, popatrze za czymś używanym, mam w sumie jeszcze duuuużo czasu :-) Jak chcesz zostawię Ci mój sprzęt, ale najpierw muszę go odebrać od Józia Kołowrotek, taki do 100 zł to chyba tylko Okuma Airframe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 Jaki problem z tą #4, na OS Dunajec łowiłem pstrągi około 50 cm i spokojnie dała radę. Na dodatek w silnym nurcie, trochę polatałem za nimi było jednak warto. Spokojnie #4 wystarczy. Kij uniwersalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 doszedłem do wniosku że na ten sezon poszukam jednak tańszego rozwiązania.... jak mi się spodoba to wtedy dokompletuje jeszcze musze jakiegoś mentora znależć coby pokazał z czym to się je :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 Jak chcesz zostawię Ci mój sprzęt, ale najpierw muszę go odebrać od Józia Kołowrotek, taki do 100 zł to chyba tylko Okuma Airframe.i ta inicjatywa mi się bardzo podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 i ta inicjatywa mi się bardzo podoba Tomek u mnie leży ciekawy kijek na zbyciu 2,7m #6/7 poczciwy Dam super kijek jak na początek, niby mocny ale ma piękną progresywną pracę, na Wisłoku i Sanie sprawdzał się na pstrągach, kleniach.Do tego młynek się znajdzie i może jakaś linka na początek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chincza Opublikowano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 a może na początek jaxon Grand Virtuoso Fly 2.70m #5/6 Długość: 2,70m ; AFTM: #5/6 ; Długość transportowa: 72cm ; Ilość elementów: 4 ; Waga: 109g http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/jaxon-grand-virtuoso-fly-g6-a1-p53-k10861.html w tym sezonie miałem okazję dotknąć nad wodą tej wędki od początkującego muszkarza na początku byłem sceptycznie nastawiony bo to przecież jaxon ale zostałem mile zaskoczony akcją tej wędki no i ta cena dla początkujących nic lepszego ale każdy ma swoją opinie. pozdrawiam Paweł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 15 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Tomek u mnie leży ciekawy kijek na zbyciu 2,7m #6/7 poczciwy Dam super kijek jak na początek, niby mocny ale ma piękną progresywną pracę, na Wisłoku i Sanie sprawdzał się na pstrągach, kleniach.Do tego młynek się znajdzie i może jakaś linka na początek .dopiero teraz zauważyłem tą oferte... jak dołożysz do tego pomoc w nauce to może się dogadamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 15 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 dopiero teraz zauważyłem tą oferte... jak dołożysz do tego pomoc w nauce to może się dogadamy Ze mnie to będzie taki muchowy nauchyciel jak z koziej d.. klarnet .Robiłem przegląd i nawet linkę do zestawu mam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 15 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Ze mnie to będzie taki muchowy nauchyciel jak z koziej d.. klarnet .Robiłem przegląd i nawet linkę do zestawu mam .hahah no to moze sie dogadamy :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert3.s Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 witam Cię, jesli nadal jestes zainteresowany zakupem sprzętu muchowego napisz, mucha to kiedyś moj konik dzis jest inaczej z uwagi na brak czasu, a sprzęt pozostał, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zelo Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 Witam.Chciałbym rozpocząć przygodę z tą metodą z myślą łapania kleni i innych ryb w rzekach nizinnych jak Odra i jej dopływy żeby nauczyć się rzucać itp.W jaki sprzęt musiałbym się zaoparzeć na początek,do jakiej metody i jakie przynęty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pendergrast Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 Kolego ja używam wędki 9' Robinson Diaflex w klasie 6 do tego kręcioł 5/6 i linka SA DT 6 F. Wszystko pięknie ze sobą współgra. Klenie pięknie się na taki zestaw holuje.Niektórzy pewnie powiedzą że zestaw za mocny żeby połowić na wszystkie metody, z doświadczenia jednak powiem że jest to zestaw uniwersalny. Można połowić ukleje, płocie jak i klenie i lipienie.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zelo Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 na suchą i nimfy bedzie dobry taki zestawik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pendergrast Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 Bez problemu. Na nimfy zależy jaki masz uciąg na rzeczkach bo u mnie na silnym uciągu żeby sprowadzić lekką nimfę głębiej muszę założyć polyleader tonący. Ale wystarczy umotać jakąś obciążoną ołowiem albo z wolframową główką. Niektórzy dziwili się jak mówiłem że klenie łowię na nimfy.Jako że w większości uciąg jest nieduży to wystarczy dłuższy przypon. Łowię na wodach nizinnych.W tym sezonie potestuje linki inter i tonące. Pozdrawiam. Mucha wciąga... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zelo Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 Czy dobrym wyborem bedzie kij Konger Arcus 270 5/6 i kołowrotek blazer titan 5/6 z linką DT6f Scientific Anglers dodam że cena razem z tuba to niecałe ponad 230złociszy więc kusząca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi