Kajtelek2 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 (edytowane) Witam.Czy kupując sprzęt wędkarski nowy i używany po awarii w 2011r. Fukushima- JAPAN sprawdzaliście jest radioaktywny,czy bezpieczny dla zdrowia?.Dużo spraw zostało zatuszowane,teraz tak ucichło.Okłamali cały świat,poczytajcie zanim sprowadzicie sprzęt po 2011r. http://exignorant.wordpress.com/2011/04/14/fukushima-informacje-aktualizowane-14-04/ http://tvnmeteo.tvn24.pl/informacje/ciekawostki,49/amerykanie-wylowili-napromieniowane-tunczyki-to-skutki-katastrofy-w-fukushimie,46651,1,0.html Edytowane 7 Stycznia 2013 przez Kajtelek2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 najwyżej urośnie ci 3 ręka do podbierania ryb :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 Na Ebro by sie przydała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siksa Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 Jako dziecko Czarnobyla idę sobie palnąć w łeb, tak na wszelki wypadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 W trosce o zdrowie kolegów po kiju, chętnie od posiadania radioaktywnego wędkarskiego sprzętu JDM wszystkich uwolnię. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jersey Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 W trosce o zdrowie kolegów po kiju, chętnie od posiadania radioaktywnego wędkarskiego sprzętu JDM wszystkich uwolnię. rozje..ś mnie na atomy tym tekstem konkret! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 Jako dziecko Czarnobyla idę sobie palnąć w łeb, tak na wszelki wypadek Tylko teraz wybrać którą, jak tyle po Czarnobylu urosło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 No nie wiem, może ktoś się zaniepokoił na serio...Ja sprawdziłem jak to jest.Każda przesyłka z Japonii musi posiadać certyfikat bezpieczeństwa. Nikt w cywilizowanym świecie nie przyjmie niczego z Japonii bez tegoż certyfikatu. Służby celne są wyposażone w odpowiednie urządzenia do wykrywania promieniowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 Tak, czy inaczej chyba japońskie sklepy poważnie odczuły tą katastrofę. Przez długi czas na m.in. Placie wisiało ogłoszenie mówiące o braku promieniowania w oferowanym sprzęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 (edytowane) Dziś da się wszystko załatwić(zatuszować),wmówić ciemnotę nawet ludności JDM ,że to była mała awaria,a ryż,ryby itp.są w 100% zdrowe.Dobrze ze swoje JDM mam sprzed 2007r.,teraz Daiwa robi kosmosy,a po tym co się stało tam nie kupie nowych po 2011r. Edytowane 7 Stycznia 2013 przez Kajtelek2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 Jeżeli tam w Japoni jest tak źle to trzeba szybko kupować sprzęt , puki jeszcze ma go kto produkować. Jeżeli tylko okres połowicznego rozpadu nie będzie krótszy niż te 10 lat ; to ja w to wchodzę. Po tym co piłem w młodości , niewiele rzeczy jest mi już w stanie zaszkodzić .Szkoda tylko że japońskie wędki ( jak zostało ustalone w innym wątku ) są produkowane w Chinach ; bo przydałaby mi się taka świecąca w ciemności - jak miecz Lorda Vadera. Na nocnego sandacza byłaby jak znalazł. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 bo przydałaby mi się taka świecąca w ciemności - jak miecz Lorda Vadera. Na nocnego sandacza byłaby jak znalazł.Wędek nie widziałem , ale plecionki i żyłki już są . http://jerkbait.pl/topic/11463-spining-noca-swiecaca-plecionka-loom/?hl=loom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 Na celnym mogą stwierdzić promieniowanie radioaktywne, lub że wędki są perfumowane, a kołowrotki nasmarowane pastą do butów. Beeep, beeep A tak bardziej serio, jeśli ktoś ma realne obawy, może to sprawdzić po odbiorze i odesłać w najgorszym przypadku. Trzeba mieć też na uwadze, że czym innym są pierwiastki promieniotwórcze w spożywanym pokarmie, a czym innym w rzeczach martwych. Potencjalnie (teoretycznie) zagrożenie w towarach .jp jakieś jest i oczywiście że nawet tak głośne sprawy mogą być tuszowane, więc jeżeli ktoś się boi, może to sprawdzić. Kosztów i ryzyka trudno się ustrzec, ale w drugą stronę tez nie można dać się zwariować. PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi