pirania74 Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2008 no dobra chlopaki! Obiecuje ze przez najblizsze 3 miesiace nie kupię od slawka ani jednego wobka... PS... no chyba ze zrobimy pstrągowe SDRy wtedy t ojuz inna bajka @mifek, a co? Wszystkie Sławkowe wymiatasz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2008 no dobra chlopaki! Obiecuje ze przez najblizsze 3 miesiace nie kupię od slawka ani jednego wobka... PS... no chyba ze zrobimy pstrągowe SDRy wtedy t ojuz inna bajka @mifek, a co? Wszystkie Sławkowe wymiatasz?? to jakieś nieporozumienie i pomowienie... na dodatek zupelni ebez podstawne moze by tak powolac komisje która by to sprawdzila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirania74 Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2008 no dobra chlopaki! Obiecuje ze przez najblizsze 3 miesiace nie kupię od slawka ani jednego wobka... PS... no chyba ze zrobimy pstrągowe SDRy wtedy t ojuz inna bajka @mifek, a co? Wszystkie Sławkowe wymiatasz?? to jakieś nieporozumienie i pomowienie... na dodatek zupelni ebez podstawne moze by tak powolac komisje która by to sprawdzila hehe wyobrażam sobie - komisja na wzór tych sejmowych.... kilku w komisji z jerkbaita będzie męczyć mifka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2008 Będą męczyć nie tylko Mifka, ale i wszystkich którzy wypowiadali się w tych wątkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LASSOjbait Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 Śliczne wobki. Aż miło popatrzeć. Teraz Sławku trochę zainwestować w formy i pierwszy milion dolarów nie będzie musiał być ukradziony. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 Dolar traci na wartości więc może milion euro ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meciek Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 WitamMożna poznać cenę tych perełek (oczywiście na priv) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 Dodałem kilka żywych kropek, oraz grzbiecik opalizujący na zielono Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 Też można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanio Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 Fajniutki wobek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baryl Opublikowano 8 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 Są jeszcze w sprzedaży ?Zaczynam zbierać wobki i chętnie bym zakupił cosik na szczupaczki i okonki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 8 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 Coś się znajdzie , więcej na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2008 Ponieważ powoli przymierzam się do wypuszczenia większego brata wandera (zwanego leszczykiem) o wielkości 12 cm, chciałbym wiedzieć jakie są dokonania mniejszych braci (czyli 9 i 7 cm).W związku z tym proponuję by w tym wątku zamieszczać zdjęcia i opisy ryb złowionych właśnie na tą przynętę. Nie chciałbym by ten wątek wyglądał jak konkurs, lecz raczej jak wieści znad wody .Z góry dziękuję za wszystkie wpisy i czekam niecierpliwie PS Lubię wiedzieć jakie są losy moich wabików Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2008 Ja w tym roku w ogóle nie łowiłem na Slidery tylko na Twoje Leszczyki, ale niestety wielkościowo było cienko dziewiątka kusiła głównie sztuki w przedziale 40-50cm ale to chyba bardziej przez to że na tej wodzie mało jest grubszego szczupaka.Priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2008 @SławekTak przejechalem okiem po Twoich produkcjach, wygladaja bardzo dobrze i jak czytam, nie tylko wygladaja bo sa na nie lowione ryby.Dodatkowo lataja, co juz w handlu jest regula, ale raczej w wyrobach z systemami rzutowymi...Do czego zmierzam?Widze, ze robisz zarowno niewielkie, jak i wieksze...nie chodzilo Ci po glowie, zeby popracowac nad woblerami z gatunku XLSDR?Problem polega na tym, ze powinny schodzic gdzies do 15m (jak wiecej nie przeszkadza - wystarczy skracac linke ), ale nie byc potworami w sensie duzej wielkosci i oporu stawianego w wodzie. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2008 Widzisz to kusząca propozycja ale jest kilka problemów. Po pierwsze nie trolluję bo nie mam na razie czym . Brakuje mi więc doświadczenia w tego rodzaju łowieniu i woblerach. Pracuję nad czymś 14 cm po cichu, Mifek może coś mi podpowie a może i trochę swojej wiedzy dołoży. Jednak na razie 15 m to jak dla mnie za dużo. Pierwsze relacje dotarły już do mnie, że 7 metrów osiąga. Co dalej - przyszłość pokaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2008 uchyl Sławku rąbka tajemnicy, w ostateczności może byc na priv. Mnie również interesuje żywo kwestia większego głębokoschodzącego modelu trollingowego, najlepiej w wersji pływającej... Co do leszczyków vel. wanderów, to myślę że ich czas właśnie nadchodzi. Są to przynęty po pierwsze pięknie pracujace w opadzie a po drugie o tak dobranej masie w stosunku do wielkości, że daje się je prowadzić - jak na glidery - stosunkowo głęboko. Kombinacja pierwszego i drugiego powinna w warunkach ochładzającej się wody sprzyjać tzw. remkingowi czyli łowieniu na jerka w opadzie / w ćwiartce wody najbliższej dna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2008 znowu wszystko na mnie :blush: potwierdzam. od pewnego czasu razem ze slawkiem pracujemy nad pewnym projektem. wywazenie niemal dopracowane. ster... tu jeszcze bedziemy troche kombinowac... praca wyjatkowo niespotykana... ale na razie wiecej nie powiem. o wykonaniu nie bede pisal bo wiekszosc z nas wie ze tego wiele - chyba nawet firm - moze sie od slawka uczyc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2008 Była mowa o Sławkowych Leszczykach, więc trzeba pokazać, że są naprawdę skuteczne Mateo z 90+ (zielony leszczyk) Zobaczcie jaką Adaś ma czapkę. Ja cały czas sikam ze śmiechu, ale jak czapka pojawiła się na głowie to co chwila wyjeżdżały same duże ryby na pokład łodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SaNdAcZ &#gt;&#lt;----*&#gt; Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 Leszczyk 9cm to moja przynęta szczupakowa nr.1 po nim długo długo nie ma nic i dopiero pojawiają się następne przynęty. Na 9 złowiłem sporo szczupaków ale jak do tej pory bez okazu. Sławek z niecierpliwością czekam na 12 <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SaNdAcZ &#gt;&#lt;----*&#gt; Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2008 Witam, byłem dziś przed pracą godzinke nad woda przetestować nową jerkówke. Testy wypadły bardzo pozytywnie, wędka została rozdziewiczona oczywiście dzieki leszczykowi 9cm. W przeciagu godziny złowiłem 4 szczupaczki. 3 to kurdupelki niespełna 50 centymetrowy ale trafił się tez jeden koło 60cm. Branie tego najwiekszego widziałem. Rzuciłem leszczykiem na środek nie dużej zatoczki podszarpywałem go odskakiwał na boki pozwalałem mu tonąc i lusterkować, gdy zblizył się do czcin dałem mu chwilkę opadać, gdy go poderwałem odskoczył na jakis metr i w tym momencie wystrzelił szczupak z predkościa światła i w niego przywalił z takim impetem że wyskoczył w powietrze, zaciełem hol może nie był zbyt długi ale zębaty robił świece za świecą gdyby nagrac na kamerze to jak leszczyk pracuje potem moment brania tego szczupłego i jego skoki, to mógł by to być super film reklamowy. Leszczyk poraz kolejny pokazał klase, i potwierdził dlaczego w moim pudełku ma specjalne miejsce <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2008 Co by nie mówić, łowny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Dziękuję wszystkim za relacje. Ponieważ często zadajecie pytania jakie mam aktualnie zdobienia wanderów to poglądowo wstawiam fotkę siódemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Ja ciagle czekam na 12Jakbyś miał to chętnie potestujęJakby trochę szybciej toneła niż slidery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Chętnie bym wziął ze dwie sztuki, ale czekam na pieniążki, bo teraz jestem na minusie Odezwę się niedługo mam nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi