Skocz do zawartości

Zabaweczki Sławka

Rekomendowane odpowiedzi

no dobra chlopaki! Obiecuje ze przez najblizsze 3 miesiace nie kupię od slawka ani jednego wobka... ;)

PS... no chyba ze zrobimy pstrągowe SDRy :mellow: wtedy t ojuz inna bajka ;)

@mifek, a co? Wszystkie Sławkowe wymiatasz?? :mellow:

to jakieś nieporozumienie i pomowienie... na dodatek zupelni ebez podstawne :mellow:

moze by tak powolac komisje która by to sprawdzila :mellow:

no dobra chlopaki! Obiecuje ze przez najblizsze 3 miesiace nie kupię od slawka ani jednego wobka... ;)

PS... no chyba ze zrobimy pstrągowe SDRy :mellow: wtedy t ojuz inna bajka ;)

@mifek, a co? Wszystkie Sławkowe wymiatasz?? :mellow:

to jakieś nieporozumienie i pomowienie... na dodatek zupelni ebez podstawne :mellow:

moze by tak powolac komisje która by to sprawdzila :mellow:

:mellow: :mellow: :mellow: hehe wyobrażam sobie - komisja na wzór tych sejmowych.... kilku w komisji z jerkbaita będzie męczyć mifka :mellow:

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 7 miesięcy temu...
  • 3 tygodnie później...

Ponieważ powoli przymierzam się do wypuszczenia większego brata wandera (zwanego leszczykiem) o wielkości 12 cm, chciałbym wiedzieć jakie są dokonania mniejszych braci (czyli 9 i 7 cm).

W związku z tym proponuję by w tym wątku zamieszczać zdjęcia i opisy ryb złowionych właśnie na tą przynętę. Nie chciałbym by ten wątek wyglądał jak konkurs, lecz raczej jak wieści znad wody :D.

Z góry dziękuję za wszystkie wpisy i czekam niecierpliwie :D

PS Lubię wiedzieć jakie są losy moich wabików :D

@Sławek

Tak przejechalem okiem po Twoich produkcjach, wygladaja bardzo dobrze i jak czytam, nie tylko wygladaja bo sa na nie lowione ryby.

Dodatkowo lataja, co juz w handlu jest regula, ale raczej w wyrobach z systemami rzutowymi...

Do czego zmierzam?

Widze, ze robisz zarowno niewielkie, jak i wieksze...nie chodzilo Ci po glowie, zeby popracowac nad woblerami z gatunku XLSDR?

Problem polega na tym, ze powinny schodzic gdzies do 15m (jak wiecej nie przeszkadza - wystarczy skracac linke :D ), ale nie byc potworami w sensie duzej wielkosci i oporu stawianego w wodzie.

Gumo

Widzisz to kusząca propozycja ale jest kilka problemów. Po pierwsze nie trolluję bo nie mam na razie czym :D. Brakuje mi więc doświadczenia w tego rodzaju łowieniu i woblerach. Pracuję nad czymś 14 cm po cichu, Mifek może coś mi podpowie a może i trochę swojej wiedzy dołoży. Jednak na razie 15 m to jak dla mnie za dużo. Pierwsze relacje dotarły już do mnie, że 7 metrów osiąga. Co dalej - przyszłość pokaże :D

uchyl Sławku rąbka tajemnicy, w ostateczności może byc na priv. Mnie również interesuje żywo kwestia większego głębokoschodzącego modelu trollingowego, najlepiej w wersji pływającej...

Co do leszczyków vel. wanderów, to myślę że ich czas właśnie nadchodzi. Są to przynęty po pierwsze pięknie pracujace w opadzie a po drugie o tak dobranej masie w stosunku do wielkości, że daje się je prowadzić - jak na glidery - stosunkowo głęboko. Kombinacja pierwszego i drugiego powinna w warunkach ochładzającej się wody sprzyjać tzw. remkingowi czyli łowieniu na jerka w opadzie / w ćwiartce wody najbliższej dna.

znowu wszystko na mnie :blush::blush:Embarassed

potwierdzam. od pewnego czasu razem ze slawkiem pracujemy nad pewnym projektem. wywazenie niemal dopracowane. ster... tu jeszcze bedziemy troche kombinowac... praca wyjatkowo niespotykana... ale na razie wiecej nie powiem. o wykonaniu nie bede pisal bo wiekszosc z nas wie ze tego wiele - chyba nawet firm - moze sie od slawka uczyc...

Była mowa o Sławkowych Leszczykach, więc trzeba pokazać, że są naprawdę skuteczne :D

Mateo z 90+ (zielony leszczyk) :D

Zobaczcie jaką Adaś ma czapkę. Ja cały czas sikam ze śmiechu, ale jak czapka pojawiła się na głowie to co chwila wyjeżdżały same duże ryby na pokład łodzi :D

post-12-1348914143,7226_thumb.jpg

post-12-1348914143,8029_thumb.jpg

Leszczyk 9cm to moja przynęta szczupakowa nr.1 po nim długo długo nie ma nic i dopiero pojawiają się następne przynęty. Na 9 złowiłem sporo szczupaków ale jak do tej pory bez okazu. Sławek z niecierpliwością czekam na 12 <_<

Witam, byłem dziś przed pracą godzinke nad woda przetestować nową jerkówke. Testy wypadły bardzo pozytywnie, wędka została rozdziewiczona :mellow: oczywiście dzieki leszczykowi 9cm. W przeciagu godziny złowiłem 4 szczupaczki. 3 to kurdupelki niespełna 50 centymetrowy ale trafił się tez jeden koło 60cm. Branie tego najwiekszego widziałem. Rzuciłem leszczykiem na środek nie dużej zatoczki podszarpywałem go odskakiwał na boki pozwalałem mu tonąc i lusterkować, gdy zblizył się do czcin dałem mu chwilkę opadać, gdy go poderwałem odskoczył na jakis metr i w tym momencie wystrzelił szczupak z predkościa światła i w niego przywalił z takim impetem że wyskoczył w powietrze, zaciełem hol może nie był zbyt długi ale zębaty robił świece za świecą :mellow: gdyby nagrac na kamerze to jak leszczyk pracuje potem moment brania tego szczupłego i jego skoki, to mógł by to być super film reklamowy. Leszczyk poraz kolejny pokazał klase, i potwierdził dlaczego w moim pudełku ma specjalne miejsce <_<