Skocz do zawartości

woblery Krzyśka

krzyko

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :) .Od jakiegoś czasu obserwuję ten wątek i podziwiam dzieła kilku mistrzów oraz wyroby reszty kolegów robiących duże postępy w tworzeniu woblerów.Postanowiłem również wstawić kilka zdjęć moich wyrobów :)

post-48989-0-08184700-1357665942_thumb.jpg

Suszarka

post-48989-0-41941800-1357666098_thumb.jpg

post-48989-0-38954700-1357666155_thumb.jpg

Dwa robaki

post-48989-0-84101500-1357666209_thumb.jpg

i 5cm na klenia bądź okonka

• Like 1

Ulala B) Pierwsze zdjęcie,drugi od prawej...coś pięknego.Obklejony jest folią holo?

Nie jest to folia holo a aluminiowa o takim pięknym wzorku.Niestety już dziś nie do uzyskania bo wyprodukowana w NRD.Cieszę się że żuczki się podobają, ale wierzcie mi jest tu kolega o nicku @and robiący naprawdę zajeb.....te robactwo.

Edytowane przez krzyko

Ja dodam, że jak Krzyko pisze, że wobler sandaczowy to znaczy, że sandacze będą na niego siadać i tyle. A cierniczki i inne mniejszego kalibru są rewelacyjne na wszystko. Przy kleniowaniu, na wobka spod jego ręki miałem branie, potem długie, przeciągłe wycie hamulca, a potem żyłka się skończyła i tyle. Niewidzialny parowóz pojawił się z nikąd, śmignął i pozostawił mnie z chusteczką powiewającą na pożegnanie. 

Woblerki z wykonane kilka lat wcześniej, ręcznie malowane farbami z proszków mineralnych na bazie bezbarwnego akrylu.Długość około 55 mm pływające, schodzące od 50 cm do 1m.I tu mam pytanie do pstrągarzy, czy nadadzą się do łowienia pstrągów w niewielkiej górskiej rzeczce?

post-48989-0-39905800-1358683853_thumb.jpg