skiner Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Więcej linków masz tu (o tych z salmo tez pisałem): http://jerkbait.pl/topic/20578-koleczka-lacznikowe-mocne/?hl=%2Bmocne+%2Bk%C3%B3%C5%82ka+%2B%C5%82%C4%85cznikowe#entry1195984 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 @Wojti to za Twoją rekomendacją zakupiłem i nie żałuję Resco ,moc jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 ....... zakupiłem i nie żałuję Resco ,moc jest tez bym je kupował ale koszta transportu oraz czas dostawy mogą zniechęcić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 3-5 dni http://www.ebay.de/bhp/rosco-sprengringe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Polecam AFW. Produkowane w USA. Trzymają deklarowaną moc. Są 100% nierdzewne. Nie odkształcają się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RUDI75 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Tomku kamatsu są idealne, używam je od dwóch lat i nigdy mnie nie zawiodły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Z tego co wiem to Tomy zbroi też swoje boleniówki w nie Ja próbowałem rozgiąć kółko 4mm i...palca sobie wybiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 poszukaj kółka DO-IT np mają je tu http://spinningshop.pl/kolka-lacznikowe-do-it/39-kolko-lacznikowe.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskie Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Kiedyś stosowałem kółka Owner, głównie przy wędkowaniu w tropikach, ale po pojawieniu się kółek Kamatsu Hyper Strong w bardzo przystępnych cenach, nie szukam już innych. Kółka Kamatsu są bardzo mocne, wytrzymują ekstremalne przeciążenia, nie odkształcają się. I nie muszę ich sprowadzać z zagranicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Ja również polecam Kamatsu. Przezbroiłem w nie wszystkie swoje woblery, nie widzę absolutnie sensu szukania czegoś lepszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 6 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 hmm kupilem 5 paczek kamatsu hyper strong jak bylem w pl. 13, 16, 21 i 29kg. wszystkie maja podobna wytrzymalosc??!?!?!zaczynaja sie rozginac w okolicach 13kg (no 29kg 14-15kg) . MZ bez cudow. owner #3 opisany jako 20 kg zaczynal sie prostowac blizej 18 kg.tzn wytrzymalosc jest odpowiednia do wiekszosci metod polowu zwlaszcza biorac rozmiar pod uwage, ale nigdzie w poblizu deklarowanej...te 29kg to chyba do rozprostowania na gladko ciagnac za konce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 wiekszosc osob jakie znam uzywaja ich do sumow ja tez kamatsu sa ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 6 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 ja nie powiedzialem, ze sa za slabe do lowienia tylko, ze zle opisane. umowmy sie poki nie rwiesz na twardo z zaczepow woblera 10kg rzadko serio wykorzystasz.ps z ciekawostek z krainy plecionek wlasnie kupilem daiwe samurai 70 lbs i na krotkim odcinku wyglada na SLABSZA od daiwy shinobi 50lbs bedac przy okazji sporo grubsza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirko filipovic Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Ja do wobkow sumowych zakładam kamatsu hyper strong , z czystym sumieniem polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ledar Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Ja do swoich woblerów skręcam sam z drutu sprężynowego 1.2mm.super moc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urasenty Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Kamatsu hyper strong. Używam ich do trollingu sumowego jeszcze mnie nigdy nie zawiodły,bardzo dobra jakość,cena i dostępność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Jakie rozmiary tych kamatsu dać na bandziora Janusza Widła potem sandaczowe 8-9 cm i do bardziej sumowych jak Manns Depth 20,30 ? Chcę zamówić, ale nigdy ich nie miałem dlatego proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 7 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 dobierz do wielkosci (grubosci) kotwiczek? nie mierzylem suwmiarka, ale rozmiary kamatsu wg ich strony odpowiadaja srednicy (no nie zalozysz koleczka 3mm do kotwicy 4/0 nie? ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urasenty Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Ja do woblerów boleniowych zakładam kółka 4 mm (16 kg),sandaczówki kółka 5 mm (29 kg) a sumowe woblery kółko 7 mm ( 50 kg) tak przynajmniej podaje producent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 wlasnie probowalem uzyc koleczek kamatsu hs chyba zuzylem cale 10 sztuk zanim zalozylem 2 kotwiczki do cykady... masakra koleczka jak juz sie troche naciagna to nei sprezynuja spowrotem. nie pamietam juz jaki rozmiar koleczek mam (kupilem 3 jednym z nich jest od 3,5). ale chyba lepiej bylo zostawic te zardzewiale...kotwiczki rozmiar na oko 4? (cykady jakies 7-10cm) raczej cienkie i koleczka na oko pasuja idealnie. Uzywam kombinerek do kolek FOXa (najmniejszych jakie widzialem). raz na probe uzylem jednego z wiekszych rozmiarow i to samo - jak juz zalozylem na kotwiczke to szczelina jest szerokosci 1/2 srednicy kotwiczki lekko a po zalozeniu do cykady juz czesto szersza...moze to kwestia jak z innymi rzeczami? inny drut niz ten o ktorym wy piszecie? tak podobno sie stalo ze spinwalem (ponoc nowy blyszczacy drut jest gorszy - mi sie jeszcze nic nie stalo b o mialem duzy zapas, ale znajomii narzekaja) i wydaje mi sie, ze glowki dragona speed 21 tez sa jakby slabsze niz te co kupilem gdzies rok temu. moze mi sie wydaje kto wie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Ty @gooral nawet kółeczka łącznikowe potrafisz popsuć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 no. bez kitu. nie pamietam, ale chyba po kilka paczek kupilem z 3 rozmiarow uzbroilem 3 czy 4 cykady i doslownie moze max z 10 tych koleczek mi zostalo. to na fotce jest po zalozeniu na cieniutka (rzadne cynkowane grubasy sumowe) kotwiczke (zgaduje owner 46? czerwony? nie pamietam modelu zwykly nie wzmacniany).tych samych kombinerek uzywalem do koleczek kupionych w LPO i dozbrajania kotwicami x2/x3 woblerow na sumy oraz x1/x2 takich bardziej sandaczowych i nie mialem problemow... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Tak jak pisałem. Kup w USA kółka AFW w wersji wzmacnianej H. Mimo swojej grubości doskonale sprężynują. I mają moc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi