LuckyLuke Opublikowano 9 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2013 Witam wszystkich serdecznie, jestem początkującym muszkarzem mieszkającym w Dublinie. Chciałbym się zapytać czy w IRE jest jakieś polskie zrzeszenie albo klub polskich muszkarzy do którego można by było dołączyć, albo czy jest ktoś kto byłby chętny udzielić paru wskazówek, rad odnośnie fly fishingu w okolicach Dublina? Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 9 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2013 Na obczyźnie(Wyspach) jest Szanowny Redaktor Kuba Standera, o Baronie Flyfishingu @Bujo nie wspomnę . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 9 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2013 HejMasz do mnie 190km, 2h luźnej jazdyPod Dublinem z tego co wiem wody sa dość upakowane, głównie na dniówki etc, ale jest gdzie łowić.Jeśli dopiero zaczynasz - zapraszam do mnie. Na ile potrafię pokaże ci jak to złożyć do kupy razem, a jeśli będzie cieplej to jest szansa nawet jakieś ryby może ułowić?Co do wód - polecam dwie "biblie" czyli Loughs of Ireland i Rivers of Ireland, obie przez Petera O'Reilly, tam w zasadzie każdy siurek jest opisany. Można dyskutować co do aktualności niektórych danych, niemniej jednak - jakieś tam general info znajdziesz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuckyLuke Opublikowano 9 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2013 Siemanko! Z miłą chęcią się z Tobą spotkam! Może nie teraz bo są jeszcze delikatne przymrozki.. ale na wiosne bardzo chętnie zorganizuje sobie wycieczke w Twoje okolice! Chętnie wezmę od Ciebie pare lekcji, ominie mnie nauka metodą prób i błędów!, no i przy okazji może to być świetny wypad fly-fishingowy:). Co do książek już wrzucam je sobie pod lupe i zaczne je studiować Pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 9 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2013 I git! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 9 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2013 na fishmaniaku moze znajdziesz kilka osob, ale jak dla mnie forum umarlo i wiekszosc ruchu to gladzenie sie po brzuszkach albo ktos z 2 postami pyta o miejscowki by zniknac jak sie pojawil.) wiec nie wiem czy co ktos odpowie (bylo kilku muszkarzy i pstragowych i szczupakowych). Ja coprawda w dublinie, ale na muche to tylko na komercyjne miejscowki (castlecomer, i ta kolo glendalough nie pomne nazwy) i wedkarz muchowy ze mnie rzaden pewnie jakbys mi podmienil linki to by mi z rok zajelo sie skapnac, ze mam inna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuckyLuke Opublikowano 9 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2013 Oj tam ja też nie jestem ekspertem aczkolwiek rozróżniam linki itp Ale wiesz, od czegoś trzeba zacząć! Kuba masz może jakieś namiary na facebooku albo coś? Poza forum aby w razie czego się skontaktować? Napisz mi na priva jak coś.Wogóle fajnie by było zorganizować ludzi którzy siedzą na wyspach i lubują się w fly fishingu etc i założyć jakieś polskie zgrupowanie.. Chodzi mi o połowy dla pasji/hobby/sportu.. no kill tylko for fun! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarekm Opublikowano 22 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 ahoyyy! dolaczam sie do grupy ;-) od 6 lat w IRL, obecnie poczynilem wiele krokow (mam nadzieje ze skutecznych) aby zostac czlonkiem DTAAZ checia wezme udzial i moze da sie zmontowac jakas gupe ludzi chetnych na wypady pozdroJarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Pogoda nas chwilami nie rozpieszczała, ale daliśmy rade. Przygoda z kajakami bezcenna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi