MIGOTKA Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Odświeże temat. Razem z grupką kolegów planujemy wyjazd na GT. Wybraliśmy już rejon. Jest to ocean Indyjski. Dokładnie Malediwy. Czy jest ktoś może kto tam był? Każda informacja mile widziana. wrecz pożadana. Wlklejam linka z fejsa z rybkami tam łowionymi. https://www.facebook.com/GT.Fishers.Maldives Ja jeszcze ciągam szczękę za sobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskie Opublikowano 5 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 Znajomi byli na Malediwach, klimaty ciekawe Zależy, na jakim atolu będziesz miał bazę wypadową i w jakim miesiącu planujesz wyjazd. Wiele osób jeździ tam z żonami/os. towarzyszącymi i "przy okazji" łowi ryby. Ryb jest dużo, ale jeśli chodzi o GT, to nie jest łatwo złowić okaz. Można złowić sporo wahoo, jacków, barakudy. Zależy, na jakiego przewodnika trafisz i jaki będzie miał sprzęt (chyba, że zabierzecie własny sprzęt, polecam). Napisz więcej szczegółów o Waszych planach. Kolejna grupa znajomych jedzie tam pod koniec lutego. Ja w tym czasie (połowa lutego) będę próbował też na Oceanie Indyjskim, ale w pobliżu Kenii. Mam zamiar dobrać się do tamtejszych GT. Przy okazji popływamy trochę za marlinami i żaglicami. Chętnie zapiąłbym żaglicę na poppera . . . Ostatnio, w listopadzie namierzyliśmy żaglicę na Morzu Czerwonym w Egipcie, ale nie była zainteresowana naszymi popperami i stickbaitsami. Za to GT bardzo chętnie współpracowały.Padło kilka trzydziestek i sporo "mniejszych", w granicach 12-25 kg. Działo się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giaur27 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Panowie już koniec roku- może jakieś relacje z dalekomorskich podróży....idzie zima i stany depresyjne mogą się nasilić, więc każda pomoc się liczy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 Znajomi byli na Malediwach, klimaty ciekawe Zależy, na jakim atolu będziesz miał bazę wypadową i w jakim miesiącu planujesz wyjazd.Wiele osób jeździ tam z żonami/os. towarzyszącymi i "przy okazji" łowi ryby.Ryb jest dużo, ale jeśli chodzi o GT, to nie jest łatwo złowić okaz.Można złowić sporo wahoo, jacków, barakudy.Zależy, na jakiego przewodnika trafisz i jaki będzie miał sprzęt (chyba, że zabierzecie własny sprzęt, polecam).Napisz więcej szczegółów o Waszych planach.Kolejna grupa znajomych jedzie tam pod koniec lutego.Ja w tym czasie (połowa lutego) będę próbował też na Oceanie Indyjskim, ale w pobliżu Kenii. Mam zamiar dobrać siędo tamtejszych GT. Przy okazji popływamy trochę za marlinami i żaglicami. Chętnie zapiąłbym żaglicę na poppera . . .Ostatnio, w listopadzie namierzyliśmy żaglicę na Morzu Czerwonym w Egipcie, ale nie była zainteresowana naszymi popperamii stickbaitsami. Za to GT bardzo chętnie współpracowały.Padło kilka trzydziestek i sporo "mniejszych", w granicach 12-25 kg.Działo się Planujemy poczatek lutego 2015atol -Lhaviyani &Baahttp://www.gtfishers.com/en/ Chcemy wynająć dużą łódź jako hoteli a taą małą do łowienia. Oczywiście z dużej też sie łowiplanujemy jechać w 8 osób. Czyli dzielili byśmy się na dwie grupy po 4-ech i na zmianę jedni łowią z dużej a drudzy z mniejszej.są loty bezpośrednie.z europy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskie Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 Wygląda nieźle:Planujemy poczatek lutego 2015, atol -Lhaviyani &Baa, http://www.gtfishers.com/en/; Rzeczywiście na dobre miejscówki trzeba trochę poczekać, nie ma miejsc "od zaraz" Dopytam się moich znajomych, gdzie oni byli na Maledivach i odpiszę. Wcześnie radzę zacząć chodzić na siłownię, bo GT są cholernie wymagające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogu Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 Przypadkiem trafiłem na ten temat bo właśnie ściągam kolejną wędkę na GT . Prowadzę grupę na Malediwy w październiku 2014 (17-26 października) i jedziemy właśnie do www.gtfrishers.comBrakuje nam 3-4 osób jeszcze (w sumie będzie nas 8-9). Może kogoś zainteresuje to prześle info na priva. Szukamy także 1 brakującej osoby do Egiptu (okonie nilowe na Nasera) w lutym 2014...Oba wyjazdy organizuje Eventur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 15 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 (edytowane) uzywał juz ktos tych Produktów Kongera serii Saltex ? Edytowane 15 Grudnia 2014 przez antilag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 (edytowane) Z seryjny jest dostępny u nas Konger Saltex blue ocan i red sea , to sa typowe kije do poppingu mam lżejszy z blue ocean , i jestem bardzo zadowolony bardzo fajny przyklad jak powinien taki kij wygladać ,czyli długosc 8-8,6' po co takie długie ? podstawa przy tego typu lowieniu to zasieg , a przy długim przyponie Fc te 8 stóp to konieczność , duże przelotki startowa KL 30+ top 8-10 , używa sie naprawde grubych linek i fc .Długie fore ,długi rear grip GT to mega silne ryby i na prawde kawał blanku trzeba , stąd też grubość scianek imponująca zazwyczaj sa to kije 1+1 plecionki 60-80lb i tej samej wytrzymalosci fc kolowrokti klasa 10k-20k z najmocniejszymi dragami , droga i męcząca zabawa ale chyba warto. z blankow ktróre ja wyszukalme dla siebie to tak : Black Hole seria Cape Cod 8-8'6'' http://www.jignpop.com/categories/Blanks/Popping-Blanks/ czyli Black hole ,Carpenter , Jigging master ,Ripple ,Yamaga ja tego lżejszego uzywam tez do trolla na wiśle i sprawdza sie Edytowane 25 Stycznia 2016 przez antilag 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 Z seryjny jest dostępny u nas Konger Saltex blue ocan i red sea , to sa typowe kije do poppingu mam lżejszy z blue ocean , i jestem bardzo zadowolony bardzo fajny przyklad jak powinien taki kij wygladać ,czyli długosc 8-8,6' po co takie długie ? podstawa przy tego typu lowieniu to zasieg , a przy długim przyponie Fc te 8 stóp to konieczność , duże przelotki startowa KL 30+ top 8-10 , używa sie naprawde grubych linek i fc .Długie fore ,długi rear grip GT to mega silne ryby i na prawde kawał blanku trzeba , stąd też grubość scianek imponująca zazwyczaj sa to kije 1+1 plecionki 60-80lb i tej samej wytrzymalosci fc kolowrokti klasa 10k-20k z najmocniejszymi dragami , droga i męcząca zabawa ale chyba warto. Najlżejszy ocean daje radę z mocnym dragiem i 80lb plecionkami? Nie zdycha pod tak duzym obciążeniem?Prośba - masz moze jakieś foto z walki, żeby zobaczyć ugięcie wędki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 30 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 ja to trolla uzywam plecionki stren 0,35 czyli 45 czy iles tam kg prawie 100lb + tica taurus z dokreconym na pale heblem i nie mialem tyle sily by to urwać a saltex dawal rade naprawde nie wyobrazam sobie tego zmać na rybie , powiem wiecej na zaczepie tez nie fotek nie mam , bo i na rybach w tym roku bylem za mało razy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 30 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 A tak z ciekawosci, bo moze kiedys bedzie dane. Sa jakies travele do takiego poppingu? Okuma cos tam robi, ale bardziej pod jigginghttp://www.okumafishing.com/product/view/rods/saltwater-1/nomad-travel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 A moze taki Shimano Blue Romance S.T.C. Top Water http://fish.shimano-eu.com/content/eu/en/Home/products0/rods/spinning-salt-water/blue-romance-stc-tw.html Ciekawe czy szczuple by sie od tego odbijaly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Własnie zamówiony w pt. Obawiam sie tylko ze za słaby będzie na co poniektóre targety 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Własnie zamówiony w pt. Obawiam sie tylko ze za słaby będzie na co poniektóre targety To Shimano zamowiles? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 DokładniePlan - jako uniwersalny spin, jesli będzie wiało za mocno na muchę.Na ciężko pewnie Saltex. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 DokładniePlan - jako uniwersalny spin, jesli będzie wiało za mocno na muchę.Na ciężko pewnie Saltex. To jak juz go dostaniesz to zglosze sie po recenzje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 (edytowane) http://www.westin-fishing.com/sea/sea-rods/3776-popping-g-c-610.html http://www.exotic-anglers.fr/cannes-a-peche/156-rouf-expedition-83.html polecany http://www.exotic-anglers.fr/cannes-a-peche/81-furrary-travel.html Shimano wildromance STC 240 nie jest polecany https://www.raven-fishing.pl/shimano-speedcast-kaibutsu-76-120g-wedka-spinningowa/pl/product/14661/ Edytowane 1 Lutego 2016 przez antilag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 DokładniePlan - jako uniwersalny spin, jesli będzie wiało za mocno na muchę.Na ciężko pewnie Saltex.saltex albo saltiga gt 86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Ja blue nie wild zakupiłemNa razie niezbyt chcę wydawać po kilkaset euronów za wędkę, tym bardziej że czeka kupno kilku zestawów z kręciołami. A saltex ma dobre opinie z każdej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 (edytowane) No niestety kije i kołowrotki do popingu kosztuja fortune , jeden topowy set czyli np stella / saltiga i ripple / carpenter wychodzi koło 7-8 kilo , a z jednym zestawem jakoś gupio jechać na koniec świata... Naprawdę warto przemyśleć , travele po pierwsze koszta transportu , po drugie chyba ważniejsze tuby bardzo często giną . A tak mamy jedna torbe np quick silver robi wielgaśne samary , do których z łatwośćią wlezie tuba z fi 90-110mm i cały potrzebny majdan , jak kolowrotki ciuchy i kosmetyki . opcja trzecia , to wypozyczenie sprzetu od armatorow / gajdów . Np No Boundaries maja klasowe zestawy ze stellami i kijami black hole keep calm and cast!!! Edytowane 1 Lutego 2016 przez antilag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 - To akurat nie koniec świata, jadę autem, wiec luz.. Travel potrzebny o tyle, ze jak dylasz gdzieś plażą po skałkach, to 8' w 4cz wchodzi w plecak. Plus na łodzi do lekkiego łowienia.-zestawów musze docelowo zakupić 6, więc poszukiwania trwają, bo jeszcze nie tanie zestawy muchowe, łódź, elektronika, a nerki mamy tylko dwie Jedną przydałoby się zachować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 A, i jeszcze pytanie - mieliscie styczność z kołowrotkami Saltex?W zasadzie w tym przedziale cenowym wszystko na przekładniach z alu/znalu Tutaj SS. Pytanie - jak z trwałością? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 warto zainteresowac sie , tymi pozycjami budzetowymi tica taurus tica talismanryobi turbo ryobi safari konger saltex shimano saragosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 (edytowane) Znam te kręciołki, po za ryobi, czytałem kilku z nich opisy. Tica ma zacinający się hamulec (pod dużym obciążeniem) co dyskwalifikuje.Saragosa nie jest nachylona do blanku, więc zostaje do jiga.Ryobi nie znamSaltexa w ręku nie miałem, ale myślę że na jeden się skuszę.Wybrałem tez kilka innych wysoko ocenianych modeli (w sensie 2) Edytowane 2 Lutego 2016 przez Kuba Standera 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 (edytowane) z tymi zainajacymi hamulcami to wydaje mi sie ze nie do konca prawda , po prostu sprzedawane sa suche , dal tego w kplecie sa dwa rodzaje smaru dalej chyba nie musze tłumaczyc Edytowane 2 Lutego 2016 przez antilag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi