Kuba Standera Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 (edytowane) http://www.alanhawk.com/reviews/tlsmn.htmlNie sadzę, by przeoczył taki szczegółjak smar, zacina się antirevers przy wyższym obciążeniu hamulca. Moja wina, skrót myślowy. Tica bardzo się mi podoba, to fakt. Edytowane 3 Lutego 2016 przez Kuba Standera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe_79 Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 Kręciłem młynkiem Saltex 8000 w sklepie przez chwilę (i również w tym samym czasie Saltigą 6500). Gabarytowo podobne do siebie. Co prawda trudno po takim kontakcie wydawać jakiekolwiek opinie, jednak, tzw. pierwsze wrażenie co do Saltexa jak najbardziej pozytywne. Nie wyczułem jakichś luzów, klekotania, itp. hamulec na sucho działał płynnie nawet przy mocnym dokręceniu. Ogólnie sprzęt wydawał się spoko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 A gdzie sie wybierasz ? bo naprzyklad jadąc do Omanu , bedziesz potrzebowaj troche mocniejszy sprzet niz np na fiji czy sri lanke na oman zestaw to pe8-10 (80-120lb) i fc 200lbs z tak doj#@$ym heblem by nie oddal linki polecam opanowac wczesniej wezeł FG, i wyposazyc sie koniecznie w rekawiczki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 A gdzie sie wybierasz ? bo naprzyklad jadąc do Omanu , bedziesz potrzebowaj troche mocniejszy sprzet niz np na fiji czy sri lanke na oman zestaw to pe8-10 (80-120lb) i fc 200lbs z tak doj#@$ym heblem by nie oddal linki polecam opanowac wczesniej wezeł FG, i wyposazyc sie koniecznie w rekawiczki Grubo To co tam lowicie w Omanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 grubo bo , płytko :S , nie mozesz oddać linki bo przetnie o rafe . Po to tak grubo. Ryby? W tym roku padlo pare 50tek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Inny gatunek, podobny sprzęt - tuńczyki na Gibraltarze.Stawiamy swoją łódkę, taki chytry plan FG knot i slim beauty opanowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maja 2 Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Inny gatunek, podobny sprzęt - tuńczyki na Gibraltarze.Stawiamy swoją łódkę, taki chytry plan FG knot i slim beauty opanowane Dobre węzły. Sam zazwyczaj stosuję fg knot- nigdy nie pękł. Przypon zawsze urywałem poza węzłem. Chociaż oczywiście nie łowię takich ryb jak na Twoim filmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Ja na razie też ale zostało już tylko 55 dni od 1 kwietnia do końca listopada będzie duuużooo łowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maja 2 Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Niech więc moc będzie z Tobą . Zazdrość to brzydkie uczucie, więc go nie czuję . Połamania kija, chociaż węzeł nie zawiedzie na pewno! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 (edytowane) Daiwa tez jakies travele ma http://www.plat.co.jp/shop/catalog/default/language/en/cPath/21_38_45_2602_2924/saltwater-fishing/rod/daiwa-rod/off-shore/saltiga-air-portable.html Edytowane 21 Lutego 2016 przez Del Toro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 A tak z ciekawosci, pod taka lzejsza morska wedke jak Shimano Blue Romance S.T.C. Top Water, cw: 50-80g, pewnie cos kolo 30lb, to jakiej wielkosci kolowrotek bylby w miare optymalny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 A tak z ciekawosci, bo moze kiedys bedzie dane. Sa jakies travele do takiego poppingu? Okuma cos tam robi, ale bardziej pod jigginghttp://www.okumafishing.com/product/view/rods/saltwater-1/nomad-travelhttp://www.plat.co.jp/shop/catalog/product_info/language/en/products_id/24411/cPath/21_38_45_2602_2924/saltwater-fishing.htmlTravel popping rod 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 A tak z ciekawosci, pod taka lzejsza morska wedke jak Shimano Blue Romance S.T.C. Top Water, cw: 50-80g, pewnie cos kolo 30lb, to jakiej wielkosci kolowrotek bylby w miare optymalny?Shimano Stella 6000 hg albo jeszcze lepiej 4000 xg z 6000 lub 7000 szpola 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 http://www.plat.co.jp/shop/catalog/product_info/language/en/products_id/24411/cPath/21_38_45_2602_2924/saltwater-fishing.htmlTravel popping rod Tez akurat linka wstwialem do tych traveli dwa posty wyzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Zauważyłem po wstawieniu Ty wstawiles filmy ja link do sklepu i wszystko gra 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 26 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2016 Mam pytanko dla łowców morskich potworów szukam kołowrotka o mocnej konstrukcji z bardzo mocnym hamulcem .Koledzy zaprawieni w boju polecają Stelle 20000 ale cena powala na kolana możecie polecić jakąś alternatywę ?. Sprzęt używany będzie głównie do poppingu ,na GT ,Makrele i tym podobne rybki w rozmiarze xxl więc monstrualnej wielkości multiki morskie odpadają w normalnej wielkości multiplikatorach poszczają hamulce dlatego szpulowiec .Nie jest to moja opinia tylko chłopaków których GT powyżej 40 kg zostawiają z pustą szpulą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 26 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2016 Może coś takiego?http://www.ebay.com/itm/New-Tica-Taurus-13BB-1RB-Aluminum-Spool-Spinning-Reel-TP5000SH-/371483972120?hash=item567e2b9218:g:kUYAAOSw~bFWQgjF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 26 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2016 Mam pytanko dla łowców morskich potworów szukam kołowrotka o mocnej konstrukcji z bardzo mocnym hamulcem .Koledzy zaprawieni w boju polecają Stelle 20000 ale cena powala na kolana możecie polecić jakąś alternatywę ?. Sprzęt używany będzie głównie do poppingu ,na GT ,Makrele i tym podobne rybki w rozmiarze xxl więc monstrualnej wielkości multiki morskie odpadają w normalnej wielkości multiplikatorach poszczają hamulce dlatego szpulowiec .Nie jest to moja opinia tylko chłopaków których GT powyżej 40 kg zostawiają z pustą szpulą . Mamy już wątek poświęcony tego typu sprzętowi, przeniosłem Twoje pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek0l Opublikowano 26 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2016 Mam pytanko dla łowców morskich potworów szukam kołowrotka o mocnej konstrukcji z bardzo mocnym hamulcem .Koledzy zaprawieni w boju polecają Stelle 20000 ale cena powala na kolana możecie polecić jakąś alternatywę ?. Jak Stella odpada, to Saltiga zapewne też.Przyjrzałbym się niższym modelom Daiwy jak Saltist czy BG SW oczywiście wielkość która zmieści minimum 300 metrów odpowiednio mocnej linki.Ewentualnie duże Penny czy Okumy.A nawet wcześniej w wątku wspominany Konger Saltex. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskie Opublikowano 26 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2016 Przede wszystkim kieruj się szybkością zwijania (zalecane co najmniej 120 cm/1 obrót korbki), mocą hamulca (od 15 kg) i pojemnością szpuli (co najmniej 300 mplecionki 90 lbs/PE6). Fakt, że ciężko Ci będzie kupić młynek spełniający te kryteria w cenie poniżej 2000 PLN, więc szukając czegoś tańszego musisz pójść na kompromis. U moich kolegów początkujących w łowieniu GT i innych ryb oceanicznych poza wspomnianym Saltexem sprawdził się nieco tańszy Ryobi Carnelian,ten największy( chyba 12000 FD).Jeśli chcesz wydać ok. 2000 zł, to szukaj Daiwa Catalina 6500H. a jeśli ok. 4000 zł, to Shimano Stella 18000 lub 14000. Model 20000 jest bardzo mocny, ale wolniejszy. Nadaje się do vertical jigging. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 26 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2016 Decyzja zapadła i biorę korbę Saltex 10000 jeszcze tylko travel do poperków i jest komplet resztę szpeju mamy kupić w Dżakarcie jest tam tego dużo i w lepszych cenach niż u nas . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 Ja osobiście mam 2 kołowrotki Vanstaal vs150 i vs150X do ciężkiego łowienia,może nie są to młynki o pracy stelli,ale przy swojej wadze 340 gram .mieszczą masakrycznie dużo linki lekko ponad 300m plecionki 50 lb,PP nie wspominajac już nowocześniejszych linek X8 czy X12 których wejdzie jeszcze lepiej.Nie łowiłem nigdy GT ale jesli chodzi o moc młynka to napewno da radę,a jak znajdziesz troche balików i gwoździ ,to tratwę sobie nim zbijesz jak młotkiem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 9 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2023 Odkopuje wątek, chciałbym spróbować zmierzyć się z karanksami nie koniecznie z Caranx ignobilis. Szukam osób, które próbowały podobnej zabawy, mam kilka technicznych pytań, szukam sprzętu itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi