Skocz do zawartości

Pudła na gumy

Manniek66

Rekomendowane odpowiedzi

plastica panaro superbox 501 calkiem zgrabne pudelko jak nie masz bardzo duzych gum (w srodku 4 pudelka 40x30cm na oko) cos takiego:

501_01-open.jpg w srodku 4 takie: 194_01_aperta_con_div.jpg

w te duze przegrodki wejda nawet bardzo duze gumy, ale tylko kilka.

Calosc wygodna - na lodke mozna wziasc naraz 4 pudla, nic nie moknie i nie gnije.

jako uzupelnienie (glownie do duzych gum albo do jerkow etc) cos takiego (fox stack n store):

fox-stock-n-store-lure-box-16-comparteme

glebokie na bodaj 10cm i jakies 30x40cm (jest wersja z 4 przegrodkami, 8 przegrodkami i 1 przegrodka)nie widzialem gum, ktore nei wejda.

ja te foxy uzywam jako magazynek na gumy a te juz na haczykach trzymam w panaro.

Ps odradzam pudelka plano (szczegolnie te ciemne dwupietrowe) kruchy plastik (mialem 2 oba diabli wzieli kumplowi 1) nic nie lepsze od jaxonowskich podrobek.

Edytowane przez gooral

Polecam pudła Plano szare dwupoziomowe. Mam po dwa obu rozmiarów i znowu dokupię :)  Mikado już chyba zaczęło robić podróby tych pudeł ale nie wiem jak z jakością?

najgorszy syf jaki mialem - pudelka z lidla przezywaja go kilkunastokrotnie. W sklepach w irlandii ciezko znalezc te pudelka nie popekane (NOWE!) srednia zycia bez popekania (najczesciej pekaja w rogach) to kilka tygodni w plecaku.

mowie o takich:

109325.jpg

kosztuja okolo 18-20 euro a foxy z posta wyzej kolo 10-11. moje tak popekaly, ze nawet na srubki sie nie nadawaly i wachaja smietnik.

Edytowane przez gooral

Oryginalne Plano 4600 nie pęka.

Mam 4 sztuki i są ok.

http://www.anglerswarehouse.com.au/product_detail.asp?productnospaces=plano_4600_two_tier_guide_series_stowaway_tackle_box_1457

Maniek , kup takie a jak ci się nie spodobają to ja chętnie odkupię ... za pół ceny. :lol:  ;)

post-50881-0-22814500-1357769136_thumb.jpg  post-50881-0-16230200-1357769144_thumb.jpg

Edytowane przez makamba

wszystkie pudla oryginalne  z naklejkami etc swoje kupowalem w lokalnym sklepie i w FM (podrobke jaxona), koledzy tez kupowali w lokalnym sklepie DIY Oprocz jednego, ktory kupil w pl i tez mu popekalo. Wiekszosc tych pudel juz w sklepie ma polamane zawiasy/popekane rogi etc. nie pamietam jaki mialem model na oko wygladaja bardzo podobnie.

Potwierdzam. Mam chyba czwarty sezon. Zero awarii.

http://allegro.pl/organizer-organizery-wedkarskie-komplet-3szt-i2930568391.html

Albo "na sztuki":

http://allegro.pl/patrol-350-stuff-transparent-organizer-345x245x60h-i2937102007.html

Tanie jak barszcz, w miarę duże, guma tego nie żre, a sam plastik taki więcej niełamliwy... :)

ja polecam pudla na asortymenty dla rzemieslnikow, z OBI i innych tego typu sklepow, kosztuja 25% cen pudelek ze skelpow wedkarskich ... zeby bylo smieszniej, wiele z nich ma te same wymiary co pudelka plano, shakespeare czy flambeau i wiele z nich jest znacznie wytrzymalszych

Dopytam tylko o to czy już nic nie rozpuszcza zwykłych plastikowych pudeł? Kiedy kończyłem poprzedni rozdział ze spinningiem w polowie lat 90-tych to z tym był problem.

ja sporo pudelek (takich do kamizelki albo na kajak nieduzych) kupuje w lidlu itp jako pudelka na narzedzia - dawno juz mi sie nie zdarzylo by sie cos podzialo (oprocz gum firmy mia).

Ps kupilem wlasnie gumy jaxona jakies super soft czy cos - i sa takie tluste, ze mam lekkie obawy o inne twistery w tym samym pudle i o pudla nie wedkarskie - normalnie plamy na meblach zostaja...

zastanawiam sie, czy jezeli plastyfikatory rozpuszczalyby pudla, ktore posiadam od lat, to czy bym je polecil innym uzytkownikom ... ??? hmmm ... pytanie jest zlozone ... skonsultuje sie z rzeczoznawca i odpowiem w pozniejszym terminie ... no chyba, ze moge skorzystac z jokera?

ewtl. pytanie nie jest skierowane do mnie, w takim przypadku wykasuje ten post, zeby nie wzburzac i emocjonowac ^_^

faktem jest, ze i tak moze byc, a nawet powiem wiecej, jak je kupowalem, to tez sobie takie pytanie postawilem, nastepnie kupilem za trzypiecdziesiat zamiast siedemnasciedwadziescia i wyprobowalem, zamiast np. gdybac, lub nie kupic, nie wyprobowac i nie wiedziec ...

dodam uprzejmie, ze do zakupu nie zmuszam i nie naklaniam :)