ŁukaszN Opublikowano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 Miał ktoś okazję kręcić?Jakie wrażania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 24 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 Przyłączę się do pytania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 24 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 Ja kręciłem przez chwilę w sklepie. Chwilę wcześniej kręciłem Vańkiem więc czterech liter mi nie urwało 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorak Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 Podłączę się pod temat. Mnie również interesuje jak pracuje, czy cicho, miękko, czy ma luzy na koszu i na korbie. A najbardziej zainteresował mnie taki element który przykręca się z drugiej strony korby, do czego to służy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 (edytowane) Mnie również interesuje jak pracuje, czy cicho, miękko, czy ma luzy na koszu i na korbie.Pracuje głośno ale dosyć miękko, luzy ma wszędzie gdzie się da ale myślę że dlatego że ma 25 lat . Edytowane 25 Października 2013 przez sacha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 FG to najnowszy model Sustain. Na rynku jest dopiero od paru lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 FG to najnowszy model Sustain. Na rynku jest dopiero od paru lat. FG to najnowszy model Sustain. I dzięki temu pewnikiem "uwinie się" z luzami parę razy szybciej niż ten Sachy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 A to chyba już w dużym stopniu zależy od tego jak się będzie go użytkowało i o niego dbało. Posiadam od nowości Sustaina FA czyli jakieś 18 lat. Nie ma żadnych luzów a do tego chodzi cicho i bardzo płynnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 A to chyba już w dużym stopniu zależy od tego jak się będzie go użytkowało i o niego dbało. Posiadam od nowości Sustaina FA czyli jakieś 18 lat. Nie ma żadnych luzów a do tego chodzi cicho i bardzo płynnie. Taaaaaa, tylko mój ze względu na moje upośledzenie techniczne pierwszy przegląd, czyszczenie i smarowanie zaliczył na 10 rocznicę.Ale później juiż o niego dbałem, od tamtej pory był 2x czyszczony i smarowany. Pewnie w rękach fachowca dałoby sie zdziałać Shimano-reaktywacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 Jednak biorę tego Sustaina. Zaważyła atrakcyjna cena. Niewiele ponad 6 stówek za nowy młynek z gwarancją pozycjonowany dużo wyzej niż Stradic czy Rarenium to okazja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paprykarz Opublikowano 28 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 Jednak biorę tego Sustaina. Zaważyła atrakcyjna cena. Niewiele ponad 6 stówek za nowy młynek z gwarancją pozycjonowany dużo wyzej niż Stradic czy Rarenium to okazja. A gdzie trafiłeś w takiej cenie ? Jeśli to nie tajemnica oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 28 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 A to chyba już w dużym stopniu zależy od tego jak się będzie go użytkowało i o niego dbało. Posiadam od nowości Sustaina FA czyli jakieś 18 lat. Nie ma żadnych luzów a do tego chodzi cicho i bardzo płynnie. Nie wiem,czy Sustain FA był metalowy,ale jego poprzednik miał duraluminiowy rotor i obudowę,więc te nowsze konstrukcje to raczej uległy materiałowemu uwstecznieniu .Niedawno było takie cudo do kupna:http://www.ebay.com/itm/SHIMANO-VINTAGE-SUSTAIN-2000-IN-BOX-J-/130881916538?nma=true&si=p%252FSvrFPLeAkstLZ%252BDaV3oN3WayE%253D&orig_cvip=true&rt=nc&_trksid=p2047675.l2557U mnie leżakuje nówka,tylko 1000,nie ma może tak super bezoporowej pracy jak choćby Stelle,ale czuć jakość . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 29 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 Nie wiem,czy Sustain FA był metalowy,ale jego poprzednik miał duraluminiowy rotor i obudowę,więc te nowsze konstrukcje to raczej uległy materiałowemu uwstecznieniu .Niedawno było takie cudo do kupna:http://www.ebay.com/itm/SHIMANO-VINTAGE-SUSTAIN-2000-IN-BOX-J-/130881916538?nma=true&si=p%252FSvrFPLeAkstLZ%252BDaV3oN3WayE%253D&orig_cvip=true&rt=nc&_trksid=p2047675.l2557U mnie leżakuje nówka,tylko 1000,nie ma może tak super bezoporowej pracy jak choćby Stelle,ale czuć jakość .Czuć jakość - Nie wiem jak to rozumieć (mam nadzieję,że nie capi ) To "uwstecznienie materiałowe" ??? Nie jestem tak do końca przekonany( obserwując swojego Vańka i porównując go z TP FA,którym też kręcę)Oba to modele 4000. Klasyk waży 394g .Uwsteczniony raptem 240g.Pozostałe parametry bardzo zbliżone (gładkość pracy,układanie żyłki)O trwałości pogadamy za parę lat - na razie jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 29 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 A ja wolę mieć "kawał" blachy w ręku,te kilkadziesiąt gram naprawdę nie robi wielkiej różnicy,w dzisiejszych czasach wielu facetów zniewieściało-to fakt,ale na szczęście nie każdy musi się nabawić kontuzji od pomachania ciut cięższym kołowrotkiem . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 29 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 A ja wolę mieć "kawał" blachy w ręku,te kilkadziesiąt gram naprawdę nie robi wielkiej różnicy,w dzisiejszych czasach wielu facetów zniewieściało-to fakt,ale na szczęście nie każdy musi się nabawić kontuzji od pomachania ciut cięższym kołowrotkiem . Sa ludzie, ktorzy doznaja kontuzji od machania "pustym" ramieniem - bez wedki czy kolowrotka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 29 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 A gdzie trafiłeś w takiej cenie ? Jeśli to nie tajemnica oczywiście Sklep z Kostrzynia nad Odrą wystawiał za 600,00 + przesyłka. Ogłoszenie było na Tablica.PL. Ale transakcja nie doszła do skutku. Gość zlikwidował konto. A juz miałem przelewać kasę..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 29 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 Sa ludzie, ktorzy doznaja kontuzji od machania "pustym" ramieniem - bez wedki czy kolowrotka Zawsze można jeszcze odchudzić kołowrotek odkręcając osłonkę rotora,"dupkę",wyjąć blokadę wstecznych biegów jak komuś niepotrzebna,ponawierać szpulkę i zejdzie się jeszcze te paręnaście-parędziesiąt gramów ,coś na zasadzie robienia "wydmuszki" z fury,która będzie startować w wyścigach . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Myślę i myślę...mogę mieć ten kołowrotek rozm.2500 w dobrej cenie a nic o nim nie wiem...Nie mogę nawet pomacać bo nikt ze znajomych chyba nie posiada.Mogę kupić w tych samych pieniądzach nowego Biomka albo właśnie tego Sustain...i co teraz?? :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotreq Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Kup oba, porównaj ze sobą i ewentualnie zwróć ten gorszy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Myślę i myślę...mogę mieć ten kołowrotek rozm.2500 w dobrej cenie a nic o nim nie wiem...Nie mogę nawet pomacać bo nikt ze znajomych chyba nie posiada.Mogę kupić w tych samych pieniądzach nowego Biomka albo właśnie tego Sustain...i co teraz?? :DNajlepiej zapytaj Pana Majeranku jak się "czarna trumna" (nazwa nieprzypadkowa) sprawuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 Porażka nie kołowrotek. Stuka puka i co jeszcze wszystko. Miałem w łapach w sklepie w Niemczech. Do biomka nie dorasta do pięt. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 Kolejna z d....y wzięta opinia :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 Ej tam z d....y heheh. Przecież kręciłem nim w sklepie i to nie jednym i każdy chodził jak chciał. Nie wolno przeklinać szanowny kolego bo wyrzucą na z.....ty ł....b. Więcej luzu. Złość i nerwy urodzie szkodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 Przeklinam? nerwy na co?Co jest warta opinia na temat młynka gdy tylko kręci się nim w sklepie? Chyba że sklep to naturalne środowisko jego pracy.......? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 4 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 Ja mialem odmienna sytuacje.Krecilem w fotelu dwoma Sustainami i byly ok. Dodatkowo jeszcze innym polowilem i tez ok. Biomaster niestety trafil mi sie nie tego,cos pukalo cykalo,a w srodku duzy luz w pionie i poziomie.Oddalem na drugi dzien po konsultacji z warszawskim serwisem,chociaz sprzedawca przekonywal,ze ma dwa i one tak maja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi