Skocz do zawartości

Woblery Hand Made J.Mirowski

erixon

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów . Wędkarstwem interesuję się "od zawsze" a od około roku wyrabiam własne woblery i chciałbym zapytać co o nich sadzicie?

8jpg_xwawnar.jpg

10jpg_xwawnqs.jpg

12jpg_xwaweph.jpg

14jpg_xwawepn.jpg

16jpg_xwawepq.jpg

P1070050J_xwawwxw.JPG

P1070054J_xwawwxs.JPG

muchajpg_xwawehr.jpg

13jpg_xwawepx.jpg

15jpg_xwawepa.jpg

11jpg_xwawepp.jpg

9jpg_xwawnqw.jpg

7jpg_xwawnsa.jpg

boljpeg_xwasxpx.jpeg

5jpg_xwawnen.jpg

P1060364J_xwaqppw.JPG

P1060393J_xwaqppa.JPG

P1060730J_xwaqphs.JPG

P1060734J_xwaqprp.JPG

P1060962J_xwaqpre.JPG

P1060965J_xwaqprs.JPG

P1060967J_xwaqpxx.JPG

P1060968J_xwaqpxe.JPG

P1070040J_xwaqpnp.JPG

P1070041J_xwaqpnh.JPG

3JPG_xwaqpwq.JPG

A tutaj przykładowa praca moich przynęt:

Pozdrawiam

Edytowane przez erixon

Kolego @rapa10 muszek jak równiez innych woblerów nie wyrabiam seryjnie , zazwyczaj robię dla siebie, niekiedy kumplom ale jeśli jest ktoś chętny  mogę wykonać kilka sztuk

Kolego @Artech  akurat wtedy miałem za mało materiału ( tzn kotwiczki ) i kilka wobków dostało po jednej kotwicy

Edytowane przez erixon

• 1 miesiąc temu...

Pamietam jakieś 14-15 lat temu gdy siedziałem na swojej Odrzańskiej miejscówce sandaczowej z filecikiem na gruntówce, zero kontaktu z rybą aż tu nagle wchodzi mi na główkę gościu ... po przywitaniu grzecznie pyta czy może sobie złowić sandacza? oczywiście odpowiedziałem (w myślach już go wyśmiałem) siedzę kilka godzin bez brania a on zapiął na agrafkę woblera w kształcie banana żółtego z zielonym grzbietem na oko 10 cm, widać że samoróba, wykonał 2 rzuty w okolice warkocza i w tych dwóch rzutach wyjął 2 sandacze około 70cm po czym pożegnał się grzecznie i zniknął w wysokiej trawie.... a ja siedziałem do wieczora bez brania i po powrocie do domu zacząłem myśleć......... wtedy to wszystko się zaczęło tzn. przygoda ze spinningiem

• Like 2

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...