erixon Opublikowano 11 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 (edytowane) Witam wszystkich forumowiczów . Wędkarstwem interesuję się "od zawsze" a od około roku wyrabiam własne woblery i chciałbym zapytać co o nich sadzicie? A tutaj przykładowa praca moich przynęt: Pozdrawiam Edytowane 24 Lutego 2013 przez erixon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapa10 Opublikowano 11 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 Są atrakcyjne zwłaszcza ta muszka i dwa te mniejsze a kolega robi tylko dla siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 11 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 Bardzo ciekawe woblery zawsze jestem w szoku jak ktoś wstawia takie cukiereczki i pisze ze robi woblery od roku czy dwóch .Dla mnie rewelka ciekawa kolorystyka i kształty , a filmik dowodzi ze nie tylko ładne są . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 11 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 Bardzo fajne woblery a praca tego na filmie świetna. Ciekawi mnie dlaczego w stosunkowo dużych woblerach stosujesz jedną kotwicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erixon Opublikowano 11 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 (edytowane) Kolego @rapa10 muszek jak równiez innych woblerów nie wyrabiam seryjnie , zazwyczaj robię dla siebie, niekiedy kumplom ale jeśli jest ktoś chętny mogę wykonać kilka sztukKolego @Artech akurat wtedy miałem za mało materiału ( tzn kotwiczki ) i kilka wobków dostało po jednej kotwicy Edytowane 24 Lutego 2013 przez erixon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 11 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 Bardzo ładne wobki. Ciekawi mnie praca tych dwóch z prawie poziomym sterem, ponieważ ja mam duży problem z uzyskaniem odpowiedniej akcji przy tak wklejanych sterach. No i jeszcze jedno malutkie pytanko ;balsa czy inne drewno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erixon Opublikowano 11 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 (edytowane) @stoner lekko drgają i bardzo szybko schodzą w głęboką wodę - jeśli chodzi o te woblerki z poziomym sterem. Strugam tylko z drewna lipowego , balsa jest jak dla mnie zbyt delikatna. Pozdrawiam Edytowane 24 Lutego 2013 przez erixon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erixon Opublikowano 24 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 Nowe Muszki A to moje killerki szczupakowe i boleniowe a te dopiero w produkcji Ogólnie musze popracować nad klorystyką, poki co na razie maluje farbami w spreyach ale za jakiś czas w ręku bedzie areo to myśle ze lepiej bedzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 Fajne wobki a mi szczególnie do gustu przypadły banany chętnie bym takiego na Odrzańskich sandaczach przetestował Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erixon Opublikowano 24 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 Filmik z praca jigwoblerka: A tu projekcik boleniowy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 No ten jigowobler zamiata jak ta lala, fajna przynęta. Poza tym woblery pierwsza klasa; takie stare, dobre, klasyczne, rzeczne wzory. Przypomniały mi się stare czasy jak na woblery łowiło bardzo niewielu bo ich poprostu nie było hej ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 Pamietam jakieś 14-15 lat temu gdy siedziałem na swojej Odrzańskiej miejscówce sandaczowej z filecikiem na gruntówce, zero kontaktu z rybą aż tu nagle wchodzi mi na główkę gościu ... po przywitaniu grzecznie pyta czy może sobie złowić sandacza? oczywiście odpowiedziałem (w myślach już go wyśmiałem) siedzę kilka godzin bez brania a on zapiął na agrafkę woblera w kształcie banana żółtego z zielonym grzbietem na oko 10 cm, widać że samoróba, wykonał 2 rzuty w okolice warkocza i w tych dwóch rzutach wyjął 2 sandacze około 70cm po czym pożegnał się grzecznie i zniknął w wysokiej trawie.... a ja siedziałem do wieczora bez brania i po powrocie do domu zacząłem myśleć......... wtedy to wszystko się zaczęło tzn. przygoda ze spinningiem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erixon Opublikowano 25 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 Kilka kolejnych filmików z pracy moich przynęt Głębko schodzacy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 25 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 Ten ostatni nie zły wariat ale wymiata brawo normalnie bananowy raj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erixon Opublikowano 1 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 (edytowane) Ten ostatni nie zły wariat ale wymiata brawo normalnie bananowy raj Dzieki Logo już mam Nowe projekciki Edytowane 1 Marca 2013 przez erixon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wierzba80 Opublikowano 3 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 Woblerki pierwsza klasa Jaka długość i waga boleniówek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erixon Opublikowano 3 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 Woblerki pierwsza klasa Jaka długość i waga boleniówek? Dzięki 6.5cm i 14g Jutro lakier w ruch idzie Prace idą pełną parą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erixon Opublikowano 5 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 (edytowane) Kolejne z nowych projektów 8cm Edytowane 5 Marca 2013 przez erixon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 (edytowane) No 8cm pod Bolesława to już coś. Proponowałbym spróbować też z ciemniejszym malowaniem grzbietu . Edytowane 5 Marca 2013 przez Krystekwolf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erixon Opublikowano 25 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Nowe boleniowki do lakierowania 8cm waga 14-18g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwedkuje Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Bomba te muszki:) Podoba mi się ich prostota. A jak z pływalnością? Nie toną? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erixon Opublikowano 25 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 (edytowane) Dzieki, nie tona drobniutko zamiataja dupka A tu kaczuch 7.5cm 10g i pierwszy moj skoczek Edytowane 25 Marca 2013 przez erixon 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erixon Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Gotowe boleniowki 8cm waga 14 i 18g - praca rewelka I kolejne prawie ukonczone + rekinek boleniowy (prototyp) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 temu jednemu to brak tylko płetwy grzbietowej, żeby siać postrach hah , fajne pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 (edytowane) Fajne te "margaryny", zwłaszcza ten rekin, taki kosogon wyszedł EDIT: Ooo, @Mansik też o rekinnku ... ;P Edytowane 7 Kwietnia 2013 przez PGr1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi