Skocz do zawartości

Makrele 2007

WIŚNIA

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj z kolega wybralismy sie nad morze na makrelki. Wyniki byly calkiem niezle na glowe ponad 50szt. Po 3 godzinach lowienia zwinelismy sie bo bylo to juz nudne. Z ciekawszych rzeczy jakie nas spotkaly to podczas holu makreli kolega mial atak foki. :mellow: Pozatym zlapalem 3 mewy i kolega jedna. :lol:

post-141-1348913520,5684_thumb.jpg

post-141-1348913520,6267_thumb.jpg

Ja tyż w sobotę walczylem z kolega nad brzegiem morza na walijskiej wyspie Holy island.Krajobrazy przepiękne nie do opisania :D Wędkarsko tereny świetne lecz trudno dostępne.Trafiliśmy na troszkę wietrzny dzień co bardzo utrudnialo lowienie a i z braniami niezabardzo.Zlowiliśmy po jednej makreli i dwie mi spadly w czasie holu.A i tak z tego jestem zadowolony bo to moja pierwsza ryba z morza :D

post-199-1348913520,685_thumb.jpg

post-199-1348913520,7473_thumb.jpg

Tak taka nieduza makrelka potrafi powalczyć aż milo,a jak walczą aż trzy jak u kolegi @wiśni to aż się boję pomyśleć.

Ciekawe bylo to jak się chwycilo ją w rękę to ciągle miala wlączony napęd :D tak machala pletwą ogonową.

Najnormalniejszy spinning,przynęty to kopyta i wąskie wachadlówki i to z dużym ciężarem wlasnym po wialo strasznie i przynęta musiala daleko polecieć.A co do wrażeń to trzeba zobaczyć :D i uwaga bo wędkarstwo w morzu wciąga :D

Kiedys sporo malych makreli nalowilem razem z kucharzem w porcie z burty zaglowca.

zestaw byl uzbrojony w 6 haczykow a wyciagniecie 3 sztuk jednoczesnie nie bylo rzecza niemozliwa.

Ryby nie byly jakos nadzwyczajnie waleczne ale padly na dosc solidny kijek. Wyciagnal rekina metrowke bez prblemu <_<